MacBook Pro 15" - Čudni problemi...
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook Pro 15" - Čudni problemi...

04.06.2013 | 12:53
Pozdrav ekipa,

Imam maleni upit za vas. Naime, imam jedan MacBook Pro 15" (2,66Ghz) na kojem, otkako su bili lokalni izbori puno tog ne štima.

Prvo sam išao čistiti uređaj medicinskim alkoholom - pažljivo kao i MBP od cure koji uvijek tako čistim .

Pogasim sve, očistim, pričekam i upalim uređaje ponovo.

E tu kreću problemi:

1. problem Prvo mi nikako nije htio prihvatiti lozinku za logiranje i nije mi bilo jasno zašto

2. problem Nakon nekog vremena je sam počeo pisati slova u polju za lozinku. Ja stisnem primjerice slovo z, on krene pisati šest puta slovo Z. Tu sam shvatio zašto ne prihvaća lozinku

3. situacija: nakon 24 sata počeo prihvaćati tipku 5, ali i dalje govori da je lozinka netočna

4. Resetiram ga, kad ono upali se, pojavi se jabuka, krene se vrtiti i izgasi se.

Na tome sam ostao.

Dakle, od čišćenja računala do kompletnog kaosa.

Sada vas molim ako imate kakve ideje ili savjete što mu je i koliki će to udar biti na moj studentski budžet!

Znam da smo u post PC eri, ali mi se još uvijek ne da zamjeniti Mac iPad-om

Hvala
04.06.2013 | 13:59
Mislim (i nadam se da griješim ) da si ga temeljito us*ao. Vjerojatno ti je alkohol procurio negdje kroz tipke. Medicinski alkohol obično nije vodljiv (kao obična voda) jer je razrijeđen demineraliziranom vodom, ali ne znam odakle si ga nabavio niti da li je to zaista slučaj (možda je ovo neka mućkalica razrijeđena običnom vodovodnom vodom pa je onda još i električki vodljivo). Međutim, glavni je problem taj što običan medicinski alkohol (to je etanol), vrlo agresivno djeluje na vodljivu foliju od tipkovnice i druge vodljive folije (u samom MBP praktički niti nema normalnog kabela, sve veze koje nisu štampane na pločici su izvedene vodljivom folijom). Zato se za čišćenje (ako si baš baš baš toliki pacijent da moraš čistiti na "mokro") koristi isključivo izopropilni alkohol ili destilirana voda.

No, sad je ionako kasno za to. Ne kaže se uzalud - najprije pitaj pa onda pucaj. Možeš ga pustiti par dana na miru, na nekom toplom, ali ne prevrućem mjestu, da ishlapi sve što ti je ukapalo u njega, pa probati opet. Možda se oporavi. Ako ne, jbg...
04.06.2013 | 14:11
Hvala ti na odgovoru. To sam i ja otprilike zaključio. :/

Alkohol sam od mame nabavio, radi kao medicinska sestra pa tog uvijek imamo

U tom slučaju trebalo bi mjenjati kompletnu tipkovnicu ili tipkovnicu zajedno s top caseom?
04.06.2013 | 15:26
Teško je reći. Možda je i nešto na matičnoj crklo.
04.06.2013 | 22:46
Još jednom hvala. Evo mali update: bootao s eksternog diska.

Ali primjećujem, nakon nekog vremena se power tipka "sama pritisne" i izgasi računalo.

Sada sam malo mirniji da nije ploča Ispravite me ako griješim....

Smayoo imaš karmu Up!
05.06.2013 | 08:11
Zašto ti Vrag neda mira. @smayoo ti je lijepo reko, pusti ga par dana da se osuši. Ako ti se jako žuri, otvori ga i sa fenom posuši, fen drži malo dalje od kompa.
05.06.2013 | 14:23
Ne znam @zabac Ne mogu ga gledati kako bespomoćno leži na stolu

Ali dobro, ostavio sa. A imirniji samjer se upalio....

Otvarat ga necu, jer jedino što ja mogu otvoriti a da isto ne strgam je kutija cigareta
05.06.2013 | 17:22
Hvala za karmu, ali ja bih radije da si me poslušao. Svaki put kad uključuješ stroj u kojeg se nešto izlilo - povećavaš štetu. Pusti ga na miru da se osuši.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, drlovric, jura22, m@xym, Riba, Anonimci (577)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.07 Seconds

Provided by iJoomla SEO