Koji monitor kupiti za Mac Mini mid 2011 ?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Koji monitor kupiti za Mac Mini mid 2011 ?

10.06.2013 | 14:51
Pozdrav svima,

Imam Mac Mini mid 2011 (support.apple.com/kb/sp632 -> 2.3) i želio bih kupiti novi monitor.

puno toga sam pročitao kako su neki ljudi imali problema sa rezolucijom jer mac mini kao ne podržava 1920x1080 i sl. pa eto ovdje ću staviti 2 monitora između kojih se dvoumim.

Dobrodošli su svi savjeti, komentari i prijedlozi možda na druge monire u sl. cjenovnom rangu.

Monitor 1: www.links.hr/artikl-100.332.189

Monitor 2: www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=100333033

zahvaljujem unaprijed svima na pomoči
10.06.2013 | 15:26
Ja imam mini late 2010 (zadnji s optikom) spojen preko hdmi i normalno podržava 1080p
10.06.2013 | 15:34
Imam Mac Mini 2011, na njega spojena dva 23 inčna full HD monitora i nikad nisam imao nikakvih problema...
Što se tiče ova dva monitora koje si linkao, ja bi išao na onaj Dell-ov, nisam s njim imao iskustva, ali znam da svi koji imaju Dell monitore kažu da su stvarno kvalitetni...
10.06.2013 | 15:39
Ja sam za Dell zbog rezolucije i što je viši dok sam za Samsung zbog dizajna.
10.06.2013 | 15:58
Asus ima glupo smještene konektore što je cijena dizajna ..

.. no ima dvije godine dužu garanciju

Dell ima bolje (normalno) smještene konektore ..

no samo tri godine garancije.

Moj glas ide bez obzira na garanciju Dellu zbog omjera stranica 16:10 (iako će smayoo sad reći da ne vidi manjak od 120 pix ) i smještaja konektora (osobno mi je monitor na zidnom nosaču) tako da bi montaža Asusa bila nemoguća misija.

PS. mislim i da Asus ima vanjsko napajanje (cigla na žici:evil: ) tak da definitivno Dell
10.06.2013 | 16:27
Navedeni Asus nisam uzeo jer su mu recenzije bile onako prosječne. Što ne prolazi za tu cijenu.

Dell opet ima dobre boje, ali ona blještava matrica IPSa sa zaštitnim slojem mi jako umara oči. I plus toga ono mijenjanje svjetline ekrana pod kutem nije neki plus. Nekima to ne smeta, većina i ne vidi i samo piše da je preheben.

Na kraju sam opet išao više ziheraški na Samsung, ali LED PLS model (bolje boje od TFTa, kut gledanja širok), iako malo vuče na gore navedene stvari IPSa, opet mi je bio neka sredina. CIjenom nešto manje od Della, izgledom nažalost klasični Samsung.
10.06.2013 | 16:37
Sad si mi sa ovime za blještavost dao na razmišljanje
10.06.2013 | 16:58
To sam prvo vidio neke komentare drugih vlasnika u vezi toga. Onda sam na poslu provjeravao, sve redom IPS-ovi (ona neka pro 24/7 izdanja) i svi imaju isti tkz. problem.
To je najviše vidljivo na bijeloj podlozi (npr. tekst).

Ali svakako je najbolje negdje provjeriti, jer možda to tebi uopće ne smeta.
Kao što nekima nikad nije smetao CRT na 60 Hz.
10.06.2013 | 18:16
Ja imam MAC Mini Original (prvi), spojio sam ga s TV-om LG neki 1920x1080 DVI (MAC) na HDMI (LG). MAC radi na 1902x1080 24Hz, uz milion boja. Rdi uredno, slika je od ruba do ruba, nikakvih problema nemam. Eto i slika!

photo-a3ce5cf69c8aefd60bfcdc3dd0c32efb.jpg
11.06.2013 | 12:35
Ako gledaš Dell i lova nije problem, baci oko na U2413. Ja se spremam kupiti minija u kombinaciji sa tim monitorom.

www.kodeks.hr/dell/u2413,PID-3,P-3041,G-367.aspx
11.06.2013 | 12:39
Po čemu ja taj bolji od mog primjera osim po odazivu ( 8ms - 6ms ) ?
11.06.2013 | 14:06
Pa ima novu i kvalitetniju matricu AH-IPS, 100% sRGB i 99% AdobeRGB prikaz boja, tvornički je kalibririan i omogučuje naknadnu kalibraciju.

Ali, ako se ne baviš obradom fotografija (i/ili videa) sve ti to nije bitno i uzmi jeftinji model.
11.06.2013 | 14:07
Razumijem, hvala na objašnjenju. Ne bavim sa obradom fotografija i videom.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 8 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Bertone, cariblanco, jura22, m@xym, Riba, Anonimci (533)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO