02.07.2013 | 04:43
Miki,
super da si provjerio to u ducanu i shvatio da taj laptop mozda nije za tebe. Ili si u startu imao previoka ocekivanja?
Sve u svemu rMBP je brutalno dobar laptop, imam ga i ne prodajem ga da imam razlog da ga hvalim
Retina display je fascinantan i radi toga sam ga i kupio.
Pokrenes aplikaciju na retina (naravno sve se desava u par sekundi maksimalno) i ona izgleda kao tapiserija, zrnasto, nazubljeno, krezavo....
Nakon toga pokupis update za tu istu aplikaciju, ali optimiziranu za retina display. Voda mi krene na usta kako sve dobro i cisto izgleda
Razlika je primjetna, ocigledna, vidljiva, i vrijedna razlike u parama. Da ne govorim o funcionalnosti tako velike erzolucije.
Osim toga racunalo je totalno besumno, ja ne znam ni imam li ventilatore u njemu. Nikada se nisu upalili, tako da to kuciste obavlja sjajan posao. Drzi komponente na okupu i hladi ih. To mu je posao zar ne?
Donji poklopac je tanji sa razlogom. Retina display ima ogromnu rezoluciju, koja je bas gladan struje i ako pogledas slike unutrasnjosti, 70% laptopa je baterija (da bi imao 6-7h autonomiju), a svejedno je sve ukupno tezak oko 2kg.
Taj tanki poklopac je pomogao da laptop bude ovako lagan.
Sve u svemu, ja sam prezadovoljan sa svojim rMBP 15", a tebi zelim da nadjes nesto sto ti bolje odgovara.