MacBook odvojilo se kuciste
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MacBook odvojilo se kuciste

16.07.2013 | 01:28
Postovani forumasi,
Imam jedno, cinimi se, lagano pitanje za vas u nadi da mi mozete olaksati.
Naime radi se o tome da mi se nedavno, iz pojma nemam kog razloga, odvojilo kuciste monitora sa zadnje donje strane na laptopu.
Interesuje me da li je neko od vas imao iskustva ili se susretao sa ovim problemom i gde se moze to sanirati?
Hvala unapred na cak pogledu na temu ako nista drugo.
S postovanjem.
IMG_4573.JPG
16.07.2013 | 09:55
Mislim da se prije mjesec-dva javio netko sa sličnim problemom. Sumnjam da tu postoji kvalitetno rješenje, osim servisa.
16.07.2013 | 14:20
Servis me i zanima, samo ako neko ima predlog u Zagrebu gde, a da nije iStyle?
16.07.2013 | 21:43
Ako se ne varam ima Apcom servis u Zagrebu negdje na cvjetnom naselju.
29.07.2013 | 11:30
Imao sam sa Macbook (bijeli) problem sa zadnjom gumom koja se odlijepila, i nakon podužeg mailanja vamo tamo ,HR-USA, pa opet malo vam pa malo tam, pa naš način polovanja(kupi samo poslije tko te šiša) no riješeno je pozotovno.
Prvo sam slao upit Apcom u pa sam dobio odgovor :

Poštovani,

ovo je pitanje za naše servise koje možete zvati, pisati, imamo 2 koja mogu biti na raspolaganju.

Oni će Vam odgovoriti na sva pitanja i pronaći riješenje.

To je iStyle:
www.istyle.eu/hr/servis/

To je Store Zagreb:
www.store.com.hr/servis

Apcom Prodaja

Eto to su ti servisi za koje ja znam.
29.07.2013 | 13:48
Ima i ovaj :
www.agramservis.hr/
10.09.2013 | 19:57
navodno jedino resenje je menjanje monitora koje kosta 4000 kn. Nesto sumnjam u to no dobro, idem dalje nesto ce se valjda pronaci. Makar sam razmisljao da se usudim to sam popraviti. Gledao sam neke tutorijale i slicno no videt cu. Ukoliko jos neko ima nekakvu ideju slobodno neka javi.
Hvala vam svima
11.09.2013 | 07:32
Ne vidim dobro prirodu problema, ali vjerojatno bi se dalo rijesiti sa epoxy ljepilom (i to TRAJNO)
11.09.2013 | 08:38
Nazovi Marka u Virtus Mreža - 091/4737847 možeš reći da ti je broj dao Boris mislim da bi ti on mogao to kvalitetno riješiti.
11.09.2013 | 20:14
Riba kaže:
Ne vidim dobro prirodu problema, ali vjerojatno bi se dalo rijesiti sa epoxy ljepilom (i to TRAJNO)

Jos malo i carbona dodat i to je to.
17.09.2013 | 00:35
Hvala vam puno na savetima. Bacams e na posao pa javim sta se desava
Sve najbolje
19.01.2015 | 22:19
Evo nakon godinu i skoro pol, nisam uspeo naći nikoga ko bi mi rješio navedeni problem. Jedan servis je prihvatio da riješi problem i kad sam preuzeo računar shvatio sam na licu mjesta da je samo zaljepljeno kompozitnim ljepilom a ne i da je promenjen screen frame.
Ukoliko neko ima josš nekakvu ideju šta bi mogao da uradim molim vas da mi je izloži na temi.
Hvala unaprijed
19.01.2015 | 22:29
A zašto ti ne valja da je zalijepljeno kompozitnim ljepilom? Nešto ne radi? Ne drži (opet se odvojilo)?
20.01.2015 | 01:53
Pa radi se o tome da je time problem trenutno saniran a ne trajno. No u ovom slucaju kućište se odvojilo istu večer kad sam ga doneo, odnosno nakon par otvaranja i zatvaranja. Inače u međuvremenu sam saznao koji je problem. Aluminijski okvir koji ide iza ekrana je u donjem levom kutu ispod šrafa pukao i zbog toga se prilikom zatvaranja ekrana kućište odvaja kao na slici iz prvog posta. Vremenom se bojim da ce doći do zamora materijala i da se i plastika početi da puca. Ja sam na eBay pokušao naći odgovarajući okvir ali za sad ništa. Najveći je problem što nemogu naći nikog da to rješi. U 90% slučajeva ili ti kod ovlaštenih servisera za Apple, pristaju samo na opciju da promjene cjeli ekran sto mi totalno nije opcija, jer u tom slučaju mi je daleko isplativije kupiti nov laptop. Gospodin pod korisničkim imenom "Cool" mi je dao kontakt čovjeka koji mi se prirodu problema i njegovo saniranje pokazao na licu mjesta uz pristanak da mi to sredi, no nakon nekog vremena se nije više javljao i pored moja dva dodatna poziva, pa sam odlučio ne daviti čovjeka i potražiti rešenje na drugom mjestu.
Iz onoga što sam vidio, apsolutno ne djeluje komplicirano to sam zamjeniti ali eto, ja se i pored toga ne usudim a i još uvjek nema odgovarajući dio.
20.01.2015 | 06:08
OK, shvaćam. Nažalost, ne znam kako bih ti pomogao.
20.01.2015 | 07:35
mislim da ti je jedina opcija naći neispravan za male pare daj mi model, mogu pogledat
20.01.2015 | 11:12
havdic kaže:
mislim da ti je jedina opcija naći neispravan za male pare daj mi model, mogu pogledat

Po meni najprihvatljivije moguće riješenje.
20.01.2015 | 11:37
Mislim da ja to mogu srediti,daj mi par slika sa svih strana.Zanima me posebno dio koji je pukao.
Slike mozes postaviti i ovdje na forumu.

Ovo je 13 ili 15"???
20.01.2015 | 13:00
I sam vidiš da ti je daleko veći problem, upravo prolaziš to iskustvo, ne zamijeniti kompletnu gornju polovicu (display clamshell). Inače kada vlasnici MBP-a to pokušavaju, češće je razlog zamjena ekrana, a ne aluminijske pozadine, ajmo se izraziti “kostura ekrana”...
Predpostavljam da iStyle u Zagrebu ne želiš jer su ti u Beogradu rekli u čemu je problem pa misliš da su povezani i da će shvatiti da tražiš drugu poslovnicu.
Zapravo, ovaj ti problem može riješiti samo netko tko ima iskustvo u rastavljanju i sastavljanju MacBookova - tko će ti reći koji ti točno laptop treba da potražiš kostur ekrana na Amazonu, i tek onda ide najteži dio, rastavljanje i sastavljanje svih dijelova.
U servisima to ne rade jer je predetaljno i ne garantira uvijek uspjehom, dok je zamjena kompletnog gornjeg dijela jednostavnija i uspješnija - i naravno skuplja...
Ali, mislim da sve ovo i sam znaš - i ne znam kako ti više pomoći...
22.01.2015 | 16:31
havdic kaže:

A1286 - 15"

saint kaže:
Mislim da ja to mogu srediti,daj mi par slika sa svih strana.Zanima me posebno dio koji je pukao.
Slike mozes postaviti i ovdje na forumu.

Ovo je 13 ili 15"???

15" a slike su u datoteci. to su jedini kutevi iz kojih mogu da ga slikam. Srž problema i mjesto pucanja je unutra ispod kućišta

Kloba kaže:
I sam vidiš da ti je daleko veći problem, upravo prolaziš to iskustvo, ne zamijeniti kompletnu gornju polovicu (display clamshell). Inače kada vlasnici MBP-a to pokušavaju, češće je razlog zamjena ekrana, a ne aluminijske pozadine, ajmo se izraziti “kostura ekrana”...
Predpostavljam da iStyle u Zagrebu ne želiš jer su ti u Beogradu rekli u čemu je problem pa misliš da su povezani i da će shvatiti da tražiš drugu poslovnicu.
Zapravo, ovaj ti problem može riješiti samo netko tko ima iskustvo u rastavljanju i sastavljanju MacBookova - tko će ti reći koji ti točno laptop treba da potražiš kostur ekrana na Amazonu, i tek onda ide najteži dio, rastavljanje i sastavljanje svih dijelova.
U servisima to ne rade jer je predetaljno i ne garantira uvijek uspjehom, dok je zamjena kompletnog gornjeg dijela jednostavnija i uspješnija - i naravno skuplja...
Ali, mislim da sve ovo i sam znaš - i ne znam kako ti više pomoći...

Nisu mi u Beogradu rekli ništa pošto nisam tamo nikad ni nosio laptop na dijagnostiku. Prirodu problema mi je otkrio gospodin koji se službeno bavim distribuciom i servisom Apple proizvoda, pokazao mi na primjeru laptopa koji je imao potpuno isti problem ko moj, no iz nekog razloga nije ga nije uzeo srediti.
Dio za laptop žu vež nekako naži, samo sam servis istog je totalni problem, a zamjena kompletnog ekrana koju zvanični servisi nude kao jedinu opciju, nedolazi u obzir iz razloga sto ću rađe kao krajnju opciju ići na kupovinu novog uređaja nego za 60% cjene novog popravljati stari.
Ovaj problem i ne bi bio problem da mi laptop ne služi za vanjsku upotrebu umjesto za kućnu.

No, hvala vam svima na savjetima i odazivu na topic.
Cjenim jako!!!
Nadam se uskorom pronalasku adekvatnog rešenja
Prilozi:
22.01.2015 | 18:36
Evo naprimjer na ebay-u:

www.ebay.co.uk/itm/Apple-661-5847-B-15-M...;hash=item5b03fdcd9f
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 23 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.73 Seconds

Provided by iJoomla SEO