22.01.2015 | 16:31
havdic kaže:
mislim da ti je jedina opcija naći neispravan za male pare
daj mi model, mogu pogledat
A1286 - 15"
saint kaže:
Mislim da ja to mogu srediti,daj mi par slika sa svih strana.Zanima me posebno dio koji je pukao.
Slike mozes postaviti i ovdje na forumu.
Ovo je 13 ili 15"???
15" a slike su u datoteci. to su jedini kutevi iz kojih mogu da ga slikam. Srž problema i mjesto pucanja je unutra ispod kućišta
Kloba kaže:
I sam vidiš da ti je daleko veći problem, upravo prolaziš to iskustvo, ne zamijeniti kompletnu gornju polovicu (display clamshell). Inače kada vlasnici MBP-a to pokušavaju, češće je razlog zamjena ekrana, a ne aluminijske pozadine, ajmo se izraziti “kostura ekrana”...
Predpostavljam da iStyle u Zagrebu ne želiš jer su ti u Beogradu rekli u čemu je problem pa misliš da su povezani i da će shvatiti da tražiš drugu poslovnicu.
Zapravo, ovaj ti problem može riješiti samo netko tko ima iskustvo u rastavljanju i sastavljanju MacBookova - tko će ti reći koji ti točno laptop treba da potražiš kostur ekrana na Amazonu, i tek onda ide najteži dio, rastavljanje i sastavljanje svih dijelova.
U servisima to ne rade jer je predetaljno i ne garantira uvijek uspjehom, dok je zamjena kompletnog gornjeg dijela jednostavnija i uspješnija - i naravno skuplja...
Ali, mislim da sve ovo i sam znaš - i ne znam kako ti više pomoći...
Nisu mi u Beogradu rekli ništa pošto nisam tamo nikad ni nosio laptop na dijagnostiku. Prirodu problema mi je otkrio gospodin koji se službeno bavim distribuciom i servisom Apple proizvoda, pokazao mi na primjeru laptopa koji je imao potpuno isti problem ko moj, no iz nekog razloga nije ga nije uzeo srediti.
Dio za laptop žu vež nekako naži, samo sam servis istog je totalni problem, a zamjena kompletnog ekrana koju zvanični servisi nude kao jedinu opciju, nedolazi u obzir iz razloga sto ću rađe kao krajnju opciju ići na kupovinu novog uređaja nego za 60% cjene novog popravljati stari.
Ovaj problem i ne bi bio problem da mi laptop ne služi za vanjsku upotrebu umjesto za kućnu.
No, hvala vam svima na savjetima i odazivu na topic.
Cjenim jako!!!
Nadam se uskorom pronalasku adekvatnog rešenja