Apple special event San Francisco
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple special event San Francisco

• inflame
  • Posjetitelj
08.09.2005 | 15:30
pa da se i ja malo raspišem, ako nemate ništa protiv.
nisam baš toliko u Apple svijetu zadnje vrijeme, pa ne
znam jel taj special event bio nešto veliko il' nešto manje,
pa će se dogoditi da se začudim kako na njem nema nijednog novog računala. činjenica je da male nove stvari koje Amerikanci i svi oni koji imaju iTunes music store jedva čekaju nama Hrvatima ne znače baš puno.

kad sam vidio iPod nano zamislio sam se kako ga tražim
po kući mrmljajući; Isuse, pa di sam ga ostavio???
sve u svemu iPod za liliputance sa flash memorijom.
vidim da ima i screen lock. to je valjda zato da drugi
ne vide da na njem imate ranije albume Britney Spears.
začuđujuće, al piše da svira glazbu. no to još stvarno nisam znao. radi sa ovim i radi sa onim. radi sa svim. i naravno da je skip free. nema toga na ovom svijetu što više nije skip free a da je novo. podržava slike. UAU! i naravno da radi sve ostale čudesne stvari koje jedan iPod može.

iTunes 5 ima new look. pomislio sam da će ovo novo izdanje
bit nešto totalno revolucionarno. mislim, ne bi ih ubilo da program naprave tako da podržava skinove i nove vizualizacije u bojama koje korisnik želi odabrati.
osim novog looka može se playliste organizirati u foldere.
dobro se sjećam toga. staviš nešto u folder i onda ne vidiš tjednima, mjesecima, a ponekad i godinama. daleko od očiju, daleko od srca. al to neka vas kod iTunesa ne brine, jer ima novi search bar. iskreno, ja se ne sjećam kad sam s tim nešto tražio a da nisam našo. jedna od novosti je i ta da ako ste roditelj koji voli slušati Eminema možete spriječiti djetetu da radi to isto dok vas nema sa parental controls.
opcije ko što su share and stream i podcasts ljudi poput mene sa dial-upom mogu zaboraviti. ne koriste vam previše niti kad nemate flatrate adsl ili nešto slično. ipak, sve u svemu, iTunes nikad nije ni bio loš. može samo biti još bolji.
možda im samo fali ideja?

motoROKR
motorola sa iTunes glazbom?
zanimljiva, ali nama smrtnicima još uvijek cijenom
tako nedostupna.

eto. to je sve od mene.
ja čekam nove Macove (mini i eMac) i PowerBookove sa G5 procesorima i 2 GHz, a vi? kad će više???
08.09.2005 | 15:43
I mene sve to skupa ostavlja prilicno hladnim, a cini mi se i vecinu starosjedioca koji su na Mac dosli davno, a ne privuceni hip gadgetima poput iPoda koji su ih napravili switcherima.
K tome ja nemam obicaj slusati mp3 glazbu, ne znam u cemu je stvar, nekoliko puta sam se prisilio ali jednostavno se toga ne sjetim, u stanu je radio ukljucen 24/7 a glazbenu kolekciju imam na CD-ovima.
No ako je ovo potrebno da bi Apple zaradio novac za \"prave\" igrackice, ja sam za.
08.09.2005 | 19:48
Riba je napisao:
I mene sve to skupa ostavlja prilicno hladnim, a cini mi se i vecinu starosjedioca koji su na Mac dosli davno, a ne privuceni hip gadgetima poput iPoda koji su ih napravili switcherima.
K tome ja nemam obicaj slusati mp3 glazbu, ne znam u cemu je stvar, nekoliko puta sam se prisilio ali jednostavno se toga ne sjetim

Svi smo mi dinosauri, koje uhvati glib za stopala cim pomislimo kako se trebamo malo skrasiti i prokomentirati stvarnost Moj tast jos uvijek slusa svoj .. pazi! .. magnetofon! i sakuplja neke snimke od svojih prijatelja. Starinski kov audiofila jos se uvijek ne odvaja od gramofona i ploca, bez obzira koliko glasno pucketale, jednako kao i mnogi ovdje od PowerPC procesora, G5-ica i sl., iako vrijeme gazi sve to. Tri cetvrtine starijih od 40 godina u mislima jos uvijek zivi u socijalizmu a ona jedna cetvrtina u nekom posve desetom uredjenju, koje valjda i ne postoji. Danas valjda jedino novinari mogu biti i ostati u trendu, jer im je pisanje o novotarijama kruh, koji se u svom osnovnom prehrambenom obliku nije promijenio barem vec 5 tisucljeca.
08.09.2005 | 23:49
iTunesi 5 su mi ok. Bilo bi grozno da nude \"skinove\", IMHO to u Aqui nema smisla. Nano je fora, ali ja bih voio da ima direktan priključak na USB ili FW kao Shuffle. Mrzim kablove i dockove. Motorolin telefon je ok, ali nekako prejadan - što nisu V3 napravili da ima iTunese...
09.09.2005 | 01:53
iTunes meni izgleda losije nego stari, na novom ocigledno idu na look koji vec ima Mail aplikacija. Scrollbarovi su slijepljeni uz rub prozora sto ne izgleda bog zna kako. No svejedno, i tako iTunes rijetko palim. Ono sto sam primjetio isprobavajuci search na iTunes music storeu jest da su se u ponudi pojavile stvari koje bih vec i kupio.
11.09.2005 | 15:58
Ja sam odusevljen iTunesima, a zbog njih mi polako sjeda i nova Mail aplikacija uz uvjet da se prije prvog koristenja koristi CageFighter

Jednostavno sada imam mnogo vise mjesta u horizontali, pametnije je iskoristeno i poslozeno.

Nano je isto jeben, prejeben - to bi kupio zeni da vec nema Minija, a ovako do druge prilike. Jedino mi je sada prevelika rupa izmedju Nanoa i starog iPoda, ono, da su bar minija ostavili u tom segmentu - no znam da se ne bi isplatilo

ROKR - ne opterecujem se njime, imat ce prodju vjerojatno, no nije ni bitno.
11.09.2005 | 22:39
Da Nano je stvarno cool al ipak mislim da su mu trebali dodati radio (iako se to kosi s politikom prodaje glazbe putem iTunesa). Također mislim da su mu mogli omogučiiti pregledavanje filmiča ako ne u divixu onda barem u QT. ROKR je ružan ko noč (to je moje subjektivno mišljenje) i odlično mu pristaje ime, zapravo ja bi ga nazvo SHREK-R ako več r mora biti na kraju. Kad se čovjek navikne na Apple-ov dizajn, teško može probaviti takvo čudo od \"telefowalkman-a\". Živjela demokracija.
Ray
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
14.09.2005 | 03:56
www.cooltechzone.com/index.php?option=co...view&id=1781

Zanimljiva je teorija o RokRu. To je Appleov eksperiment koji ga ništa ne košta.
Članak kaže da nije slučajno kako telefon samo izvodi pjesme i da je broj ograničen na 100 naslova (naravno, kojima se može doskočiti ripanjem cijeloga albima kao jednoga broja...), te da NE uspostavlja vezu s iTMS-om i NE može skidati pjesme iako je spreman za UMTS2.

Člankopisac kaže ako Jobs jako dobro zna da budućnost leži u crossoveru telefona i iPoda, da je podlo pristao na pokus s belikim ograničenjima - i na Motorolin rizik.

Zato je RokR toliko nezanimljiv, a ni Motorola si nije dala osobitog truda (vidi njihov mobitel RAZR za kojim su trenutačno svi pomahnitali)...

Jasno je da su mogli napraviti ama baš sve da ta naprava skida glazbu i da za mnoge postane primarni centar kupovine u iTMS-u, ali osim tehničko-tržišnog pokusa tu je i veliki otvpor telekom tvrtki: 30 sekundi ringtona (auditivno loše kvalitete) oni i danas prodaju za ne manje od 2 dolara (30 sekundi streaminga u iTMS-u je besplatno...), a da bi kupovali kvalitetni AAC za manje od $1. Valja biti nježan prema neprijatelju prije nego ga napadneš... A iza telekom tvrtki, koje su gotovo potpuno preuzele prodaju samih telefona (!), krije se još i RIAA koja nikako da odustane od omašćivanja brka na ringtonovima koji idu i do 3 dolara. S telekomima dijele pare - za ništa, iTMS je u tom kontekstu - u punoj snazi - preveliki remetilački faktor. A i da ima sve to, zar bi Jobs ugrozio iPoda koji sam po sebi tako dobro ide? A, pokazo je Shuffle, nije sve u kapacitetu. iPode temeljene na hardovima ćemo izgleda nastaviti samo mi koji vidimo osim glazbe i slika tu još i slobodan prostor za rijenos datoteka. Ako to nekome nešto znači, mojim curama ne treba HD iPod, ali im nije dosta Shuffle. Dakle, Božić je moj i Božji, a morat ću kupiti najmanje dva. S obzirom da su cure ide bijeli....
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
14.09.2005 | 04:00
Iskreno, i meni se manje NEdopada Sony-Ericssonovov K750i i onaj navodno wPhone, ali to nije jednostavno to. Čini se da su i Moto i-E išli najprije na nepopularni model \"ciglice\". Ništa čudno, to se najjeftinije proizvodi, nije preskupo, pa će vidjeti rezultat. Onda kreću preklapači i klizni modeli, pa najdeluxe... mada je malo čudno da tim stvarima nisu opremljeni (bez da se ikoga išta pita) najskuplji smartphoneovi.
14.09.2005 | 10:27
Nano je super, po veličini i izgledu. Sad još samo da slijedeća generacija sadrži i sve funkcije mobitela a da se izgled ne promijeni (uključujući ne povečavanje broja tipki!?) i to je to.
  • MAK
  • Korisnik
  • 13
15.09.2005 | 00:40
...ali odsustvo clickwheela već su zamjerili ROKRu. No, s time bi se mogla zamijeniti masa drugih gumbića po telefonu... Ma, dosta je da clickwheel bude fi=2,5 cm
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 25 minuta
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.82 Seconds

Provided by iJoomla SEO