Bad sectors HDD
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Bad sectors HDD

09.10.2013 | 00:47
Prvo Hello svima,

danas sam uočio usporavanje rada Mac Pro-a early 2008 i nemogućnost instaliranja updatea office-a, te dojavu da imam preslabu verziju za instalaciju, premda imam instaliran 10.8.5..
Također mi je svaki skinuti img file koruptiran. Pregledom HDD-a s drivedx-om i smart reporterom našao sam da mi je glavni hdd na odlasku (15 bad sektora)
Kako je Hdd pod garancijom, interesira me procedura, ako je netko već kroz to prošao, kod povratka.
Jel naši pregledavaju ispravnost hdd-a ?, dal ga mogu izbrisati prije povrataka ? dal rade probleme općenito ?
Hdd je iz links-a WD 500GB caviar black.

Hvala
09.10.2013 | 00:52
Što kaže SMART? Bad sektori sami po sebi nisu razlog za reklamaciju, svaki disk ih ima, stvar je samo koliko koji proizvođač tolerira do neke granice za zamjenu, slično kao i bad pikseli na monitorima.

Ako ti se disk usporio ili ima druge probleme, onda je radije to navedi kao razlog reklamacije, to je obično znak da nešto odlazi, a ako SMART javlja "failing", onda ti drugi dokazi i ne trebaju.
09.10.2013 | 10:00
Meni se isto usporio WD 320GB iste serije kao tvoj. Nazvao servis koji ti je u garanciji (ili prodaju, gdje je kupljen) i poslao ga s opisom kvara. Vratili mi novi istog kapaciteta WD Black. Moj je bio 2.5" za laptop.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
09.10.2013 | 15:45
Meni je prije god dana otišato jedan hdd, smart je javljao failing i imao sam cca 70 bad sectora, disk je radio čudne zvukove,
boot je dugo trajao, problemi sa kopiranjem podataka usporavanja i slično.

Otišao u dućan gdje je kupljen prijavio kvar, za 3 dana dobio novi disk.
09.10.2013 | 21:01
Sistem se usporio i počeo mi je polako blokirati instalaije jer mi javlja krivu verziju os-a itd.

Disk je kupljen u linksu i danas nako što sam ih jedva dobio, rečeno mi je da donesem disk da ga oni pregledaju, te da će sve trajati dva tjedna da oni utvrde jel je problem ili nije.

Lagano sam rasp..... i idem sutra tamo detaljno vidjeti.

Thumbnail scan-a hdd-a (failing)

Screen Shot 2013-10-09 at 18.41.23 by svenjtd, on Flickr
Prilozi:
09.10.2013 | 21:45
Ne kužim zašto si rasp...? 2 tjedna je sasvim razuman rok za servis, odnosno za utvrđivanje kvara i isporuku zamjenskog.
09.10.2013 | 21:54
Ja mislim da neće trajati dva tjedna (da će biti brže), ali da si oni ostave slobodnog prostora, da ih korisnici ne gnjave stalnim zivkanjem i propitkivanjem kad će njihova reklamacija biti riješena.
09.10.2013 | 23:11
smayoo kaže:
Ne kužim zašto si rasp...? 2 tjedna je sasvim razuman rok za servis, odnosno za utvrđivanje kvara i isporuku zamjenskog.

Smayo, prvo zato šta je HD iz 3 mj ove godine, drugo jer mi je dva tjedna dugo za utvrđivanje greške za koju budu rekli da ili ne postoji ili da nemogu pročitati hd ili slično jer je mac formated.

Nebitno, samo moj pogled.

Hvala svima na odgovorima.
09.10.2013 | 23:24
Gle, mehanički diskovi su tehnologija na zalazu. Kvalitete nema više, već par godina. Ostaje samo isisavanje onog zadnjeg što se može iz toga, uz cijene srozane do dna i minimalnu zaradu. Toga trebaš biti svjestan kod kupovine. Jednostavno - značajan je postotak diskova koji krepaju u prvih mjesec dana rada, a kamoli ne u prvih 6 mjeseci. I to je tako. Ako želiš pouzdan HDD, kupi si server grade disk. A i tada nema 100% sigurnosti.
Dva tjedna je OK vrijeme za servisnu reakciju. Zakonska obaveza im je 45 dana. To što ti nemaš komp za to vrijeme - jbg. Trgovac ti daje garanciju na proizvod kojeg si kupio, a to je HDD. Nije ti potpisao SLA na 99,99% raspoloživost tvog kompa.
A da li će ti odbiti jamstveni zahtjev - ne budi tako negativan. Backup moraš napraviti kako god okreneš, jer ti se disk neće vratiti (ni s podacima, ni bez njih), a oni će ga ionako porušiti i pokušati formatirati, pa onda vidjeti da ne radi. Eto.
09.10.2013 | 23:53
Ne kuzim sto trebaju vise od dan-dva za spojit disk i ocitati SMART status failing. Tu nema potrebe gubiti vrijeme na testiranja jer proizvodjac to zamjenjuje bez pogovora
10.10.2013 | 02:44
SMART je go*no. Ja sam vidio u životu najmanje 3x više diskova koji su rikavali, a da je SMART rekao da su OK, nego onih gdje je SMART zaista bio od koristi. Uostalom, i ovdje, da je SMART zaista skužio da disk crkava, OS bi izbacio upozorenje.
A što trebaju više od dan-dva? Pa to ovisi koliko ljudi radi u servisu, koliko ima reklamacija te koliko traje slanje do servisa i natrag u trgovinu, zar ne?
10.10.2013 | 14:25
Ma sve je to OK, ali rijec je o najobicnijem 500GB disku kojeg svaki servis MORA imati na lageru, pa tako i Links. Po pitanju neispravnosti tu stvarno nema dileme SMART=FAILING . U ta dva dana koliko sam maksimalno dao, taman da je jedan jedini serviser, on bi trebao naci slobodnih 10min vremena da prikljuci disk na nesto i ocita status. Zar je to problem??

Da mene pokusaju uvjeravati u suprotno (u ta dva tjedna) ja bi uzeo disk te pricekao najvecu guzvu u trgovini i pred svima iz protesta razbio disk i otisao. Naravno vise nikada nebi krocio nogom u Links, ako bi to ikom bilo vazno.
10.10.2013 | 14:42
Da li znaš koliko reklamacija Links prima na dan (disk failing, USB stick ne radi, laptop se resetira, mrtvi pixeli...)?
Da li znaš koliko servisera radi na tome?
Da li znaš kako im je organizirano slanje robe na servis?

Ako to sve znaš, onda možeš pouzdano izračunati koliko u prosjeku može trajati čekanje na rješenje reklamacijskog zahtjeva. Zašto misliš da baš taj (tvoj) disk treba imati apsolutni prioritet nad svom drugom prodanom robom koja je vraćena pod garancijom?

Zakonski rok za ovakav posao je 45 dana, nakon toga ti moraju dati novi proizvod bez obzira na ishod i zaključak. 2 tjedna je super brzo. To je 3x brže od zakonskog roka.
10.10.2013 | 15:11
smayoo kaže:
Da li znaš koliko reklamacija Links prima na dan (disk failing, USB stick ne radi, laptop se resetira, mrtvi pixeli...)?
Da li znaš koliko servisera radi na tome?
Da li znaš kako im je organizirano slanje robe na servis?

Ako to sve znaš, onda možeš pouzdano izračunati koliko u prosjeku može trajati čekanje na rješenje reklamacijskog zahtjeva. Zašto misliš da baš taj (tvoj) disk treba imati apsolutni prioritet nad svom drugom prodanom robom koja je vraćena pod garancijom?

Zakonski rok za ovakav posao je 45 dana, nakon toga ti moraju dati novi proizvod bez obzira na ishod i zaključak. 2 tjedna je super brzo. To je 3x brže od zakonskog roka.

Necu se dalje formalno prepirati. Samo znam da Links nije postao to sto je na nacin da je formalno slijedio zakonske odredbe i striktnu mendzersku logiku.
10.10.2013 | 15:27
Hm... Zapravo ne znam što je to Links postao. Moje je viđenje te firme da je to žgabucin na Krimeji gdje rade nepismeni, blentavi i indolentni balavci, a cijene su bar 10% više nego igdje drugdje. Jedan me prije par mjeseci posve hladnokrvno pokušao uvjeriti da je SD kartica to što mi treba kad sam došao kupiti Compact Flash karticu.
Tako da ne vidim nikoji faktor po kojem bi očekivao da oni tako promptno rješavaju reklamacijske zahtjeve, naročito za tako jeftinu stavku kao što je goli HDD.
10.10.2013 | 15:44
Upravo zbog tih visih cijena ocekujem takvu uslugu kakvu sam opisao. U protivnom sam to isto sve mogao i za vise od 10% nize cijene kupiti u bilo kojem web shopu i tada sam spreman na formalni odnos u slucaju garancijskih problema.

Moje iskustvo sa Linksom u Zagrebu je bitno drukcije. U zadnjih 10 tak godina su mi uvijek izlazili u susret i skoro pa promptno rijesavali reklamacije. Medjutim u zadnje vrijeme sve manje kod njih kupujem. Razlog su ipak cijene. Osim toga cini mi se da i njima usluznost pada sa povecanjem broja trgovina i servisa.
10.10.2013 | 17:20
E, sad... To je već nešto drugo. Tvoje je iskustvo takvo kakvo ja ovdje imam s Ventexom. Ali čak i kod njih takav odnos smatram ustupkom s njihove strane, a ne njihovom dužnošću.
21.10.2013 | 17:16
Samo kao brzi follow up. Upravo su me nakon 5 radnih dana nazvali iz linksa da mi se hdd vratio sa servisa i da je sve OK s njim, te da nemam pravo zamjene nego isti dobivam nazad.
E sad, ako mi wd javlja da ga mogu kod njih zamijeniti na temelju screen shota, zašto su naši uvijek pametniji.......
Idemo dalje razgovarati s wd-om nakon što podignem hdd.
21.10.2013 | 19:03
Dobro, kako su objasnili Status: Failing?
Je li ti uopce je taj status?
21.10.2013 | 19:09
Nisu mi ništa rekli preko telefona, moram podići hdd sutra pa vidjeti šta kaže očitovanje servisa.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.99 Seconds

Provided by iJoomla SEO