16.10.2013 | 23:46
Radi se o externom monitoru i prebacivanju slike sa notebook-a na njega.
Znači ovako :
Imam MBP 15" 2012 - nije retina a isto vrijedi i za air 13" , spojio sam ih na Samsung 2231 - 22" monitor i sad, nije to ono što želim.
Zakaj?
MBP - slika preko HDMI kabela mi ode na rez 1080 ali mi se suzi ekran kao da je 19" , ako stavim na 720p to me ne zadovoljava jer nije slika oštra nego je mutna, spojio sam analogni VGA kabel i sada mi na monitoru radi i automatsko nariktavanje tj kalibracija, rezolucija ide na 1920 , s tim da mi se čini da nakon nekog vremena kad se dosta sve zagrijalo, počele su neke crte kad je bijela podloga, inaće sada na AIR-u nemam tih crta i sve je OK
AIR - preko VGA kabela jedina zadovoljavajuča rez je 1920 ALI mi je ekran kao da je 19" monitor tj sa svake strane imam 2cm crni rub, ako ga stavim na 1600 onda mi je mutnija tj ne zadovoljava me slika.
Jel se neko možda igrao sa externim monitorom i koji je preporučen, vjerojatno bi bilo super kad bi monitor bio 1440 ili 1600 ali sad pak ići unazad ne vidim baš neku logiku....uglavnom zanima me da li može biti nešto do monitora, isto me još zanima kad je MBP poklopljen i tako radim, temp mi ode na 70-80 pa i na 85C što je dosta jer rijetko prelazi 50-55C u normalnom radu bez monitora, šta bacanje slike na externi monitor tako jako zakuca sve?
Hvala