25.10.2013 | 00:05
osobno imam iMac 27" (late 2010 model). Super sam zadovoljan i nikada nisam imao nikakvih problema. Na tvoje pitanje da li ići na 21" ili 27" ja sam u startu znao da želim 27". Zašto? Jer je to dugoročna investicija za mene i jednostavno nakon 24" monitora kojeg sam imao prije, to uopće nije bilo pitanje.
Ono što bi trebala razmisliti je da li ići na 21 ili 27 model zbog njihovih komponenti unutra. Naime 21" model nema mogućnost nadogradnje iste pa samo opet na temi MB Air vs Pro iz tvojeg prethodnog threada.
27" model ima mogućnost nadogradnje memorije kao i malo drugačije specs za početak. Osobno bi ti savjetovao da ideš na 27" model entry model uz modifikaciju sa Fusion Driveom. RAM od 8GB sa novitetima koje je donio Mavericks će biti dovoljno, a nadogradnju možeš napraviti bez problema. Grafička koja je u njemu je znatno jača za bilo što od zadataka kojih si navela, tako da to nije uopće upitno.
Što se tiče nekih problema koje su stariji (deblji) iMacovi imali je prašina u ekranu. Zbog 2mm prostora između stakla i samog panela znalo se dogoditi s vremenom da su ljudi imali fleke s unutarnje strane (osobno nemam takvih problema), ali to je bilo i pitanju u kakvim uvjetima se drži sami stroj.
Novi iMacovi tog problema nemaju jer im je proizvodnja totalno drugačija.
Dakle, 27" stock model sa Fusion Drive, to je moj glas za tvoje muke.