Kupnja iMac-a, pomoć!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja iMac-a, pomoć!

24.10.2013 | 21:01
Evo negdje prije sam mislila uzeti Macbook, ali se ispostavilo da ga neću puno nositi, pa sam se ipak odlučila za iMac novi! Pa me zanima da li da uzmem 21,5" ili 27" model? Ovaj od 27" je dosta skuplji pa ne znam da li mi se isplati pošto ne zarađujem na njemu, koristio bi mi za Word, Excel, Photshop, i takve stvari, da li mi je dovoljan model od 21,5", ako baš ne moram ako mi je dovoljan ovaj od 21,5" ne bih išla na 27". Da li ga ima netko od vas? Kakva su iskustva sa novim ovim tankim modelima? Neki savjet pri kupnji? Da li imaju problema sa ekranom? Sutra ujutro bih ga naručila pa mi je dosta hitno, pa molim pomoć! Puse svima!
24.10.2013 | 21:20
ja sam uzimo netom sto su izbacili nove tanke. ali sam jako adovoljan s debelim ajmo reci. A novi moraju biti brutalno bolji zbog ssdova i spike. 21.5 je moj i koristim u poprilicno iste svrhe, jedino jos dosta hobisticki video editiram. treba li mi veci ekran? ne, zelim li ga? naravno. da sam si mogo predociti kako ce to sve ispast vratio bi se i uzeo 27. ali ako nije previse nuzno 21.5 je sasvim ok.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
24.10.2013 | 21:29
Dušo draga...

Prilično sigurno da bi ti 27 bio bolji od 21.5 (mada malo nezgodan za smještaj).... Iako je 21.5 sasvim pristojan

24.10.2013 | 21:40
Znam ja da je 27" puno bolji i ugodniji je rad na većem ekranu, ali mislim da bi mi sasvim dovoljan bio ovaj od 21,5". Pa me zanima kakva su vaša iskustva sa ovim novim tankim modelima? Da li imaju problema sa ekranom ili neke druge probleme?
24.10.2013 | 22:03
ja ga imam skoro godinu i nikakvih problema nemam. moja je preporuka da ako vec kupujes a imas novce za 27-cu da je i kupis. kasnije ces se kajati sto je nisi uzela.
24.10.2013 | 22:07
I kako si zadovoljan s njim? Jel ti sada žao što si ga uzeo? Jel bi ga mjenjao za nešto drugo da možeš ponovno birati ili si zadovoljan s njim? Dosta mi je velika novčana razlika između 21,5" i 27" pa se dvoumim.
24.10.2013 | 22:14
ja samm super zadovopljan i da ga mogu mjenjati ne bih ga mjenjao. i da ponovo biram isti bih izabrao. s tim da je moj sa obicnim hd-om.
24.10.2013 | 22:37
Po drug put pisem istu stvar,ne zelim da ispadnem "mrgud" ali sve je stvar tvoje odluke.Za ono za sta tebi treba sasvim je svejedno. Na sva ali bas sva tvoja pitanja imas odgovore na forumu.Pa cak i recenziju iMac-a.Prvo procitaj sve sto je vezano za zadnje serije iMac-a,onda idi u radnju pogledaj koji ti se svidja i taj kupi jer neces pogrjesiti ni s jednim to je sigurno.

Zamisli kako bi izgledao ovaj forum da svi postavljaju 100000 puta isto pitanje a svi ostali iste odgovore.Vjerovala ili ne ali na ovom forumu postoji "kultura" citanja pa tek onda pitanja.Imas u desnom uglu opciju trazi stvarno je korisna ,probaj nece da ti skodi.Proslu tvoju temu sam zakljucao jer je na kraju ispalo kao neko ubjedzivanje tebe sta da kupis ovu necu toliko drzati otvorenu.

NHF
24.10.2013 | 22:37
Potpuno svjestan opasnosti da unosim konfuziju uvođenjem još jedne varijable, ali opisanu namjenu bi sasvim lijepo obavljao i jedan Mini sa monitorom po izboru. Dodatna je prednost što je po potrebi prenosan i nije skup.
24.10.2013 | 22:56
Saint ispada da na ovom forumu ne možeš dobiti od nikoga pomoć, jer ti sve teme zaključavaš, ne možeš iznjeti svoje mišljenje, ne možeš na lijep i kulturan način dobiti odgovor jer ti misliš da je to u krivu, misliš da si ti najpametniji i da ti sve znaš? Ako je to istina, pa ajde onda odgovori na moje pitanje? BEZ LJUTNJE!

Nema veze potražiti ću pomoć negdje drugdje jer očito da je ovdje neću dobiti. Hvala svima.
24.10.2013 | 23:15
Tu bas grjesisi,ako postoji forum na kojem mozes dobiti pomoc onda je to ovaj.Teme ne zakljucavam(samo one koje nemaju bas nikakvog smisla ili ga izgube za kratko vrijeme) i naravno da nisam najpametniji niti da nesto kljucam iz nekih razloga. Ne zelim da se naguravam sa tobom,hoces odgovor na tvoje pitanje. Moras prvo da napises sta je tvoje pitanje jer koliko vidim ti pitas da bi te neko ubjedio u nesto.

Tvoje pitanje : Evo negdje prije sam mislila uzeti Macbook, ali se ispostavilo da ga neću puno nositi, pa sam se ipak odlučila za iMac novi! Pa me zanima da li da uzmem 21,5" ili 27" model? Ovaj od 27" je dosta skuplji pa ne znam da li mi se isplati pošto ne zarađujem na njemu, koristio bi mi za Word, Excel, Photshop, i takve stvari, da li mi je dovoljan model od 21,5", ako baš ne moram ako mi je dovoljan ovaj od 21,5" ne bih išla na 27". Da li ga ima netko od vas? Kakva su iskustva sa novim ovim tankim modelima? Neki savjet pri kupnji? Da li imaju problema sa ekranom? Sutra ujutro bih ga naručila pa mi je dosta hitno, pa molim pomoć! Puse svima!

Dobijes odgovor a tvoj komentar ide : Znam ja da je 27" puno bolji i ugodniji je rad na većem ekranu, ali mislim da bi mi sasvim dovoljan bio ovaj od 21,5". Pa me zanima kakva su vaša iskustva sa ovim novim tankim modelima? Da li imaju problema sa ekranom ili neke druge probleme?

A i ja ti dam odgovor koji je pristojan,ako sam te uvrjedio ovim odgovorom onda izvini : Za ono za sta tebi treba sasvim je svejedno. Na sva ali bas sva tvoja pitanja imas odgovore na forumu.Pa cak i recenziju iMac-a.Prvo procitaj sve sto je vezano za zadnje serije iMac-a,onda idi u radnju pogledaj koji ti se svidja i taj kupi jer neces pogrjesiti ni s jednim to je sigurno.

Jos sam ti naveo dva linka recenzije da procitas i to sa dobrim razlogom jer je jedna recenzija meni pomogla da se odlucim.

E sad ako hoces da te neko ubjedzuje kao za MBP to definitivno neces dobiti na forumu tj za te stvari postoje Privatne poruke.

Sve sto sam napisao nije zlonamjerno cak sta vise dobronamjerno je.

Hoces konkretan prijedlog i najbolju opciju za tebe>Kupi Mac mini i dobar monitor za ostatak novca kupi iPad ili uzivaj i dobro se provedi .
25.10.2013 | 00:00
I meni je dojadilo malo, ali nisam htio biti pregrub, saint mozda ima i pravo jer treba odrediti granice.

odg si dobila i prije i sada a opet se neckas. da zelis mac, vec bi ga kupila. koji god da kupis bit ce ti dobar jer mac iz 2008 jos uvijek moze raditi sve sto tebi treba.
25.10.2013 | 00:05
osobno imam iMac 27" (late 2010 model). Super sam zadovoljan i nikada nisam imao nikakvih problema. Na tvoje pitanje da li ići na 21" ili 27" ja sam u startu znao da želim 27". Zašto? Jer je to dugoročna investicija za mene i jednostavno nakon 24" monitora kojeg sam imao prije, to uopće nije bilo pitanje.

Ono što bi trebala razmisliti je da li ići na 21 ili 27 model zbog njihovih komponenti unutra. Naime 21" model nema mogućnost nadogradnje iste pa samo opet na temi MB Air vs Pro iz tvojeg prethodnog threada.

27" model ima mogućnost nadogradnje memorije kao i malo drugačije specs za početak. Osobno bi ti savjetovao da ideš na 27" model entry model uz modifikaciju sa Fusion Driveom. RAM od 8GB sa novitetima koje je donio Mavericks će biti dovoljno, a nadogradnju možeš napraviti bez problema. Grafička koja je u njemu je znatno jača za bilo što od zadataka kojih si navela, tako da to nije uopće upitno.

Što se tiče nekih problema koje su stariji (deblji) iMacovi imali je prašina u ekranu. Zbog 2mm prostora između stakla i samog panela znalo se dogoditi s vremenom da su ljudi imali fleke s unutarnje strane (osobno nemam takvih problema), ali to je bilo i pitanju u kakvim uvjetima se drži sami stroj.

Novi iMacovi tog problema nemaju jer im je proizvodnja totalno drugačija.

Dakle, 27" stock model sa Fusion Drive, to je moj glas za tvoje muke.
  • Doom
  • Posjetitelj
25.10.2013 | 10:55
Poštovana gospodična Mia, mislim da bi za Vas onaj od 27 bio prevelik, dok onaj od 21.5 recimo okej ukoliko je širina i dužina vašeg cjenjenog stola odgovarajuća. Da sam na vašem mjestu prvo bih kupio onaj od 21.5.
  • Sin
  • Korisnik
  • 17
25.10.2013 | 18:04
saint kaže:
...cak sta vise dobronamjerno je.

Hoces konkretan prijedlog i najbolju opciju za tebe>Kupi Mac mini i dobar monitor za ostatak novca kupi iPad ili uzivaj i dobro se provedi .

A i ti se raspisao i uzrujavas se oko svacega

Dam se kladit da ce mlada dama na putu do istyla naletiti na butik sa simpa krpicama koje ce joj zavrtiti glavu, pa ce aman na Milla fashion forumu izletiti pitanje sa dvojbom: da li uzeti crvenu haljinicu sa svarovski kristalicima ili da se ipak odlucim za timeless crnu malu slatku haljinu ...( hebo Maca vise )

• Sin
  • Korisnik
  • 17
25.10.2013 | 18:10
scarface32 kaže:
ja samm super zadovopljan i da ga mogu mjenjati ne bih ga mjenjao. i da ponovo biram isti bih izabrao. s tim da je moj sa obicnim hd-om.

Nisi li ga bas ti dva puta mijenjao ( teglio) u apple store i plakao kako su u banani ?
25.10.2013 | 18:12
Sin kaže:
saint kaže:
...cak sta vise dobronamjerno je.

A i ti se raspisao i uzrujavas se oko svacega

Dam se kladit da ce mlada dama na putu do istyla naletiti na butik sa simpa krpicama koje ce joj zavrtiti glavu, pa ce aman na Milla fashion forumu izletiti pitanje sa dvojbom: da li uzeti crvenu haljinicu sa svarovski kristalicima ili da se ipak odlucim za timeless crnu malu slatku haljinu ...( hebo Maca vise )

25.10.2013 | 18:22
Sin kaže:
scarface32 kaže:

Nisi li ga bas ti dva puta mijenjao ( teglio) u apple store i plakao kako su u banani ?
jesam onaj deblji i to ne dva puta nego 4-5 puta. a s ovim tankim nikakvih problema nemam.
25.10.2013 | 19:35
ja ovo sada tipkam sa 21,5" modela ( mid 2010 ) , iako od viska glava ne boli uzmi u obzir da je 27" model zbilja velik. konkretno na mome stolu bi izgledao nezgrapno
26.10.2013 | 06:01
Curetak, aj kupi više neki Mac i prestani postavljat pitanja na koja ti ni Pitagora ne bi dao odgovor, jer su sva hipotetska.
Kako bi rekli Japanci, odgovor je u tebi...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 6 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO