27.10.2013 | 16:10
Pozdrav svima, prije pola godine sam ušao u apple desktop svijet. Kupio sam
iMac 2012, 3.2MHz i5, 8GB RAM, 1tb.
Budući da se bavim video editiranjem, after effect-om itd. odlučio sam kupiti veliki SSD (Mushkin Chronos, SATA3, MLC chip), kupio sam model sa 480 GB-a, podijeljen je na 2 particije. Na jednom je OSX (Mavercks), a na drugom je 170GB slobodnog prostora za Video media cache.
Trenutno je SSD povezan s iMacom sa USB3 kabelom. Međutim nisam zadovoljan brzinama koje postižem. write (150MB/sec) i read (250MB/sec) u BlackMagicu. Mislim da može najmanje duplo budući da je sam SSD deklariran oko 500 MB/sec.
RIJEŠENJE?
na internetu se nameće kao jedino rješenje
Seagate Thunderbolt GoFlex Desk Upgrade Adapter (
www.ebay.co.uk/itm/Seagate-Thunderbolt-G...;hash=item2330a59a30). Međutim, taj dodatak dosta košta, znači potrebno je ulaganje dodatnih 200EUR samo za adapter i kabel, a zanima me da li ću onda dobiti to što tražim.
Na internetu nema jasno prezentirane priče. Nije mi jasno zašto, budući da je to jako aktualan upgarade bez rastavljanja kompa. Ne znam ni gdje u HR mogu postojeći 2'5 ssd možda mogu dati ugraditi da bude interni? Da li ću imati istu brzinu kad je interni ssd ili ovaj s thunderbolt adapterom?
Hvala unaprijed na pomoći.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSzJg5cPcg1hKMjSGxRdebn6FM47NUcXvJCP6-9zzp1oNMjMq5U