03.11.2013 | 23:54
Dakle, na toj istoj stranici (za koju si link dobila već na samom početku ovog threada) sam ja maločas unio serijski broj svog novog MBP. Datum prodaje je upisan 30.10.2013. To je datum kad je netko (ne Davor, kao reseller, nego njegov dobavljač, dakle Apcom) u kompjuter uklikao da taj komp ide meni u Rijeku. Davor ga je dobio u četvrtak 31.10. dostavom i ja sam ga preuzeo isti dan.
Uglavnom, datum kupnje upisuje distributer ili eventualno premium reseller (koji ima vlastito skladište).
Ako upišeš serijski broj svog maca na tu stranicu i dobiješ (kao što si dobila) poruku da oni ne znaju kad je mac prodan, to je *sigurno* neka muljaža. Ne nužno krađa, ali neka muljaža u svakom slučaju jer bi u ovih tjedan dana ili malo više, koliko imaš komp, on već bio evidentiran u njihovom sustavu, da je normalno kupljen u trgovini.
Dalje napraviš kao što ti piše na toj stranici. Prijaviš se (na toj web stranici) svojim Apple ID-om, nazoveš prodavača i kažeš da ti pročita datum prodaje s tog računa kojeg si vidjela pa ga uneseš ručno.