G5 dual-core serija
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

G5 dual-core serija

20.10.2005 | 01:40
OK, Jabučnjak među prvima donosi i test novih strojeva!

Stvari stoje ovako (prva dva su novi modeli, treći je stari):

CPU Test:
2.3 Dualcore: 114,32
2.0 Dualcore: 101,55
2.5 Dual: 122,25

Thread test:
2.3 Dualcore: 113,74
2.0 Dualcore: 96,91
2.5 Dual: 125,90

Memory test:
2.3 Dualcore: 121,99
2.0 Dualcore: 110,32
2.5 Dual: 103,73

Quartz graphics:
2.3 Dualcore: 126,64
2.0 Dualcore: 107,07
2.5 Dual: 125,76

Open GL:
2.3 Dualcore: 135,38
2.0 Dualcore: 113,27
2.5 Dual: 125,63

User Interface:
2.3 Dualcore: 121,58
2.0 Dualcore: 118,98
2.5 Dual: 99,94

Disk Test:
2.3 Dualcore: 66,0
2.0 Dualcore 82,3 (2 disk je RAID-1)
2.5 Dual: 69,3

TOTALS:
2.3 Dualcore: 108,7 (najbrzi!)
2.0 Dualcore: 103,1
2.5 Dual: 105,9

Zaključak - razlika u samoj brzini procesora je minimalna iako se može govoriti o bržoj komunikaciji između jezgri kada su na istom čipu. Najveća razlika se vidi u brzini pristupa RAM-u zbog novog tipa memorije. Konačno su maknuli modem iz stroja, a nove grafičke nisu za baciti - što se vidi i u testu. Ono što me jako zanima je kako se ponaša ona top kartica, mljac-mljac...
20.10.2005 | 04:37
Nikako mi nije jasno zasto ostavise samo najjacu konfiguraciju u Quad izvedbi; ponavljaju opet istu stvar s onog prvog predstavljanja G5 kad je samo najjaca konfiguracija bila dual, a svatko htio bas nju.
Da su ponudili jos i Quad na 2 GHz, kao osrednju izvedbu, bilo bi izvrsno.
Ma benasto.
  • k*art
  • Posjetitelj
20.10.2005 | 08:40
Oduvjek su me zamarale te propagandne euforije, 3x brži, 69 posto jači, pa gdje se to vidi iz ove dole statistike? Onako od oka brojke su cca 20% jače?! Zašto su procesori s manje GHz od prijašnjih najjačih? Zašto ne nastavljaju tamo gdje su stali, nego uvijek nešto ispočetka, tako mi se čini, ali i namjerno postavljam pitanja koja mi prva padaju na pametl.

Nemojte me sad popljuvati da sam laik, jesam, čak i veći nego što si dozvoljavam da s nekima od vas i diskutiram o stvarima o kojima definitivno baš pojima nemam, no ovako ko običnom konzumentu postavljaju mi se obično samo ova pitanja:

Ako je istina da je stroj 3xbrži, zašto nije i brže renderiranje bar 1,5x brže nego na starom stroju!

Ako je istina o ludilu 64bitnog procesora, koliko je to iskorišteno? Ili je to samo za perspektivu dobro, a sad dapače malo usporava, jer ne radimo na 64bita?

Kada će sve ove stvari biti bar 60% u funkciji na našim dnevnim aplikacijama (onako bar dobronamjerno nagađanje!) tj trebamo li uopće voditi brigu o novim mogućnostima, jer je pitanje kad će se sistemi i aplikacije prilagoditi na nove uvjete kako bi oni uopće i bili u realnoj funkciji! I da li će to biti tek za godinu dana kad će već korigirati sve propuste pustivši nove tehnologije i hvaleći se kako rade 3x brže od ovih zastarjelih.

Koliko ja uopće s mojim \"starim\" G5Dual2G koristim mogućnosti 64bitnih procesora u M. Officeu ili Safariju ili Nuendu (Steinberg-Audio aplikacija koja podržava bar dual procesorsku opciju)?

Da li ja nakon 2 godine koristim i koliko uopće, od onoga što je moj G5Dual2G ponudio prije te 2 godine?

Da, nemojte me sad napasti, totalno sam emotivan, to su standardna pitanja očajnika koji ne shvaćamo okrutnu rapidnu informatičku evoluciju, pa tu i tamo malo kukamo (čitaj padamo u očaj, slobodno),no da li je to tako i da li vas koji imate powerbookove G4, jednoprocesorske... to zaista ne dira? Ili zašto ste uopće još na G4-kama? Pa zar ovo nije vrijedno novog uloga?

Pucajte:pinch:
20.10.2005 | 11:18
Vrlo je jednostavno, nesto su morali izbaciti dok ne dodju nove Intel masine, i dual core procesori su im bili jedino sto su imali na raspolaganju. Sada ce se busati silnom procesorskom snagom, a u svakodnevnom radu neces primjetiti nista (osim ako ne radis pusta izracunavanja i rendanja). Pricu od 64 bita smo takodjer vec prosli, ne zamaraj se time. Samo cu te dodatno zbuniti da cesto 64-bitni kod radi sporije od 32 bitnog na 64 bitnom procesoru. 64 bita ne znaci samoz a sebe nikakvo ubrzanje, pogotovo ne za aplikacije koje koristi 90% ljudi.
Mene sve skupa uopce ne dira, doma imam G4 stroj na 450 MHz koji sasvim dobro obavlja sve poslove koji me zanimaju, a na poslu Powerbooka koji je i presnazan za ono sto mi treba.
20.10.2005 | 11:36
Uffff, sad mi je lakše! (Nelagodno osjetih jutros malo tvrđu stolicu, pa sjedoh na divan, što se vidi po zatrpanosti sitea mojim postovima! Lakše je kad se čovjek totalno opusti)
20.10.2005 | 11:43
k*art je napisao:
Uffff, sad mi je lakše! (Nelagodno osjetih jutros malo tvrđu stolicu, pa sjedoh na divan, što se vidi po zatrpanosti sitea mojim postovima! Lakše je kad se čovjek totalno opusti)

Samo se ne bih opustao na tvom mjestu; u audio svijetu cetveroprocesorski Mac znaci bar 70% vise brzine u obradi u odnosu na ono sto vec imas. Jer uvijek nesto semplas, komponiras, analiziras, procesor kuha sa 110% snage.

Ti si posebna prica u uporabi racunala -- svaki herc i flops viska znaci prije spravljen koncerto i topliji rucak na stolu
20.10.2005 | 11:48
Ja sam pak s druge strane iskreno oduševljen. Zato jer nama u poslu takve stvari znače kruh. Npr. umjesto da vizualizaciju rendamo 20 dana, mi je možemo isporučiti za 10. Deset dana je trećina mjeseca, trećina radnog vremena, trećina prihoda...

Quad G5 se kupuje čim budžet to dopusti.
20.10.2005 | 19:44
Zvonimir je napisao:
k*art je napisao:

OVO JE BILO NEUKUSNO, NA NERVNOJ BAZI! BAŠ SAM SE MALO PRECINIČNO OPUSTIO, SORRY SVIMA!

Samo se ne bih opustao na tvom mjestu; u audio svijetu cetveroprocesorski Mac znaci bar 70% vise brzine u obradi u odnosu na ono sto vec imas.

OVOG SAM DEFINITIVNO SVJESTAN (CIJELE DANE RENDERIRAM I GAZIM OVU DUAL 2 GIGA G5, DO BALČAKA)!

KAO ŠTO SE I JA KO I G. DAVOR VESELIM, STVARNO VESELIM NAPREDKU I BOLJOJ BUDUĆNOSTI, I SVAKOM I NAJMANJEM KORAKU NAPRIJED!

NO HTIO SAM REĆI, POUČEN VEĆ IPAK NEKIM ISKUSTVOM, DA DOK MOJ NUENDO I TIGER TO USKLADE NA 4 PROCESORA, PROĆI ĆE SIGURNO OVA SEZONA! MAC ĆE ONDA IZDATI NOVU KORIGIRANU, SERIJU I VJEROJATNO ĆU DO TADA SAČUVATI BRDO ŽIVACA ZAŠTO SAM DAO TAKO VELIKE NOVCE GODINU DANA PRERANO, DA BI ONI NAUČILI GDJE MORAJU DALJE!

JEDINA STVAR KOJA ME KOPKA, DA LI ĆU ONDA IMATI ZA KUPITI INTEL ILI INTEL QUAD, TU SE POMALO SLAŽEM S RIBOM... SAD SE POMALO GADIM VEĆ SAM SEBI, SA SVIMA SE SLAŽEM, BOLJE DA ODEM
21.10.2005 | 05:24
k*art je napisao:
OVOG SAM DEFINITIVNO SVJESTAN (CIJELE DANE RENDERIRAM I GAZIM OVU DUAL 2 GIGA G5, DO BALČAKA)!

I ja mrzim kad zaglavi caps lock na tipkovnici.
Te tipokvice sto dolaze sa G5-icama su srot.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 27 minuta
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO