20.10.2005 | 08:40
Oduvjek su me zamarale te propagandne euforije, 3x brži, 69 posto jači, pa gdje se to vidi iz ove dole statistike? Onako od oka brojke su cca 20% jače?! Zašto su procesori s manje GHz od prijašnjih najjačih? Zašto ne nastavljaju tamo gdje su stali, nego uvijek nešto ispočetka, tako mi se čini, ali i namjerno postavljam pitanja koja mi prva padaju na pametl.
Nemojte me sad popljuvati da sam laik, jesam, čak i veći nego što si dozvoljavam da s nekima od vas i diskutiram o stvarima o kojima definitivno baš pojima nemam, no ovako ko običnom konzumentu postavljaju mi se obično samo ova pitanja:
Ako je istina da je stroj 3xbrži, zašto nije i brže renderiranje bar 1,5x brže nego na starom stroju!
Ako je istina o ludilu 64bitnog procesora, koliko je to iskorišteno? Ili je to samo za perspektivu dobro, a sad dapače malo usporava, jer ne radimo na 64bita?
Kada će sve ove stvari biti bar 60% u funkciji na našim dnevnim aplikacijama (onako bar dobronamjerno nagađanje!) tj trebamo li uopće voditi brigu o novim mogućnostima, jer je pitanje kad će se sistemi i aplikacije prilagoditi na nove uvjete kako bi oni uopće i bili u realnoj funkciji! I da li će to biti tek za godinu dana kad će već korigirati sve propuste pustivši nove tehnologije i hvaleći se kako rade 3x brže od ovih zastarjelih.
Koliko ja uopće s mojim \"starim\" G5Dual2G koristim mogućnosti 64bitnih procesora u M. Officeu ili Safariju ili Nuendu (Steinberg-Audio aplikacija koja podržava bar dual procesorsku opciju)?
Da li ja nakon 2 godine koristim i koliko uopće, od onoga što je moj G5Dual2G ponudio prije te 2 godine?
Da, nemojte me sad napasti, totalno sam emotivan, to su standardna pitanja očajnika koji ne shvaćamo okrutnu rapidnu informatičku evoluciju, pa tu i tamo malo kukamo (čitaj padamo u očaj, slobodno),no da li je to tako i da li vas koji imate powerbookove G4, jednoprocesorske... to zaista ne dira? Ili zašto ste uopće još na G4-kama? Pa zar ovo nije vrijedno novog uloga?
Pucajte:pinch: