eksterni HDD za PB
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

eksterni HDD za PB

22.10.2005 | 13:27
Ima li tko kakvu dobru preporuku koji eksterni hard disk uzeti? 80 GB na PowerBooku samo što se nisu popunila, pa bi mi trebalo još barem toliko, da ima USB ili FireWire, svejedno je, i naravno da normalno funkcionira sa Macintoshom. 8 MB cache, 7200 okr/min, i tako to, da nije baš neka socijala. Cijena nije toliko bitna, al' poželjno je da nije sad baš preko 1500 kn. Onda, ima li netko kakav dobar prijedlog što bi bilo pametno kupiti?

Unaprijed hvala!
22.10.2005 | 17:30
200 GB diskovi su se pokazali kao najbolji omjer cijena/kapacitet. Kupi bilo koji klasican disk koji ti se svidja i imas povjerenja zasebno, i kutiju zasebno. Ne bi te trebalo doci preko 1000 kuna (200 GB + USB2/FW400/napajanje).
22.10.2005 | 20:08
OK, a od kojeg proizvođača je najbolje uzeti? Western Digital, Seagate, Maxtor...? Ne znam koji od njih je najpouzdaniji i najkvalitetniji, usput znaš li možda gdje se u Zagrebu može nabaviti gdje je najpovoljnije?
23.10.2005 | 00:18
Ja toplo preporučam Maxtor one touch gotovu soluciju... Disk, je brz, kučište više nego solidni i šta je najvažnije, tih je.... Više ga preporučam od bilo kakvih posebnih diskova i posebnih kućišta (čitaj zasebnih), jer imam 3 ext. kućišta i nijednim nisam zadovoljan... U biti jedno je ok, al držim ga otvoreno, za brzo spajanje na razne PC-je, zbog brzog transfera podataka, n to samo kućište praktički je nemoguće zatvoriti... a još kakvi šarafi dolaze s njim... c.... skoro pa ih trebaš šarafiti s povećalom da bi uopće vidio gdje je šaraf.. No dobro... kao što rekoh, od ta tri kućišta, nisam baš zadovoljan je uvijek se na njim nešto rasklima... kabl ne sjedi kako spada, ventilator ne radi kako spada (sam moram mjenjati ventilator na 5.25 kućištu jer previše buči) itd... itd... sve se to naravno može dogoditi i sa već kupljenim riješenjem, al...
Evo, u Autronicu 1680 kn 200 Gb Maxtor OneTouch...
RAdio sam s dva, od kojih je trenutno jedan kod mene (cijelo vrijeme upanjen i spojen na komp, služi kao backup) i stvarno toplo preporučam, no, naravno odluka je na tebi.

Nadam se da sam barem malo pomogo

P.S.
Zasebni hdd i kučište preporučam i preferiram kad se radi o scrach disku, jer onda mi je do prostora za čim manje pare jer je to potrošna roba, a ovako na daily base korištenju više preferiram estetiku i funkcionalnosti gotovog riješenja.
23.10.2005 | 02:18
Super mi je taj Maxtor, dobro izgleda, ima FireWire i USB 2.0, al' je malo skup. Ništa, morat ću žrtvovat iPod nano.
Baš mi je frend (koji još uvijek koristi PC) preporučio zasebno kućište i novi hard, al' mi je bolje, a i elegantnije imati sve u jednom kućištu bez ikakvih problema koje si spomenuo (bučni hladnjaci, šerafi, kablovi, itd.). Ja također preferiram estetiku i funkcionalnost (dakle kupiš, uključiš i radi) zbog čega sam ujedno i prešao na Mac.

Dečki hvala vam puno na prijedlozima, komentarima i savjetima!
23.10.2005 | 13:23
Sa svojim iskustvom ja ti nikako nebih preporucio Maxtor! U zivotu sam ih koristio raznih, a najvise maxtor-a dok nisam otkrio Hitachi, Svaki maxtor kojeg sam imao, radio je ko traktor, bio jako bućan, i sa vremena na vrijeme se rusio! Danas radim na Hitachijevim diskovima i stvarno bi ih svakom toplo preporucio! Garancija od 3 godine ti govori o kvaliteti diska, a jeftinija opcija je definitivno Seagate!

www.vemil.hr

A sto se tice kucista ja koristim ove na linku dolje , imam ih doma 5 i mogu reci da su izvanredni, a jos se i slazu uz boju PB-a! Ja sam ih svojevremeno uzimao u Vemila! Mislim da je kombinacija Hitachia od 200 Gb i jednog takvog kucista idalan izbor!

www.bangkoksite.com/DigitalPhotography/A...ory/ExternalHDD1.htm
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 14 minuta
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.06 Seconds

Provided by iJoomla SEO