Airport extreme ili alternativa?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Airport extreme ili alternativa?

• EuCryL
  • Posjetitelj
23.10.2005 | 14:32
Razmišljam o Airportu, ali i razmišljam o nekom jeftinijem rješenju?

Pro et contra savjeti? I naravno, kompatibilnost koja d-lynkova ili nešto slično..

Uređaji doma su ibook, powerbook, imac i kanta.. i svi žele na internet :o)
23.10.2005 | 16:36
Za iBook nemaš drugog rješenja nego Airport karticu (ne računam razne media konvertere koji su još i skuplji), za Powerbook također, s tim što u njega možeš eventualno ubosi cardbus wireless karticu, ali to će ti stršati vani. iMac ista stvar. Za kantu uzmeš neku internu wireless karticu. Dakle nema jeftinijeeg rješenja od Airporta, it o će se skuplje doći stara Airport kartica nego Airport Extreme. Imaj na umu da kad se na mražu spoji mašina sa starom Airport karticom sve će raditi njenom brzinom (sporije). Što se access pointa tiče, uzmi što god ti se svidi, manje više svi su smeće
  • EuCryL
  • Posjetitelj
23.10.2005 | 21:23
access point me ustvari zanimao.. nespretno se izrazih.. ove sve infoe imam, dapače, jedno vrijeme sam u ibooku i imao airport karticu, ali mi nije radila dobro na svim access pointovima..

Kad je radila sa Airport BS onda je signal bio full, bez obzira di se nalazio.. na poslu imamo neke od ericssona i signal sam uspio navuć na 2!! crtice i to samo ako sam bio direktno ispod nje, iz tog razloga me zanima koju da kupim jer mi se čini previuše novaca dati za doduše lijepi bijeli svemirski brod..

Dakle pitanje, riba dragi, jel imaš iskustva sa nekom nonapple BS koja bi delala?

ibook će imat svoju a karticu, PB ima u sebi ugrađen extreme, a lampa će biti ethernet kabelom prištekana tak da za nema problema, a kanta već ima neku žblj pci wireless..
23.10.2005 | 22:07
Dakle u teoriji, ali i praksi svaki access point bi trebao raditi. Ja kod kuce i na poslu imam Linksys WRT54G koji je bio na dobrom glasu. Sada postoje WRT54GC (nekakva kompaktna verzija) i WRT54GS (Speedbooster). Kod mene doma je radio jedno 6 mjeseci bez problema a onda je pocela padati konekcija. Na kraju sam skuzio da je uzrok u MAC address filtriranju, kad sam to iskljucio sve je ok. Sad to drzim iskljuceno i nema nikakvih problema. Na poslu isti takav radi bez problema u mijesanoj mrezi sa ukljucenim MAC address filteringom. Sad ne znam, zakljuci sam, generalno sam zadovoljan, ugradjeni softver je fleksibilan i mocan, te se moze flashati na novije verzije kako izadju. Cijena za GS kod nas je oko 750 kuna.
Druga opcija bi bilo nesto od Buffala (www.buffalotech.com)...oni imaju dobar support za OS X a kod nas ih dila www.boa.hr
U svakom slucaju Appleov Airport base station bi mi bio zadnji izbor.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
23.10.2005 | 23:08
Odlično, upravo to sam htio čuti.. Linksys sam i mislio uzet..malo mi je ružan, ali sakrit ću ga ;o) - kaj se tičče buffalo, frend ga ima i kod njega mi je sve radilo pic pic, ali mi se činio preskup..

Ok, ja postavim sad za koji dan i ak bu problema pitam.. Hvala još jednom
23.10.2005 | 23:22
GS ti ima razne firmaware (satori, alchemy) i cjena mu je poprilično pala, speed boster nema potrebe koristiti jer nema efekta s hardverom koji imaš.

A gle sad. Airport Extreme BS je ona priča...koliko para toliko muzkie. na sebi oma vrlo jednostavo podešene port forwardinge, i može vrlo jednostavno dignuti RADIUS server, te možeš sherati printer, (ugrađeni USB), jeftinija varijanta \"za po doma\" je AP Express bez tih nekih fičura itd......

da se mene pita, uzeo bi radije AirPort BS (extreme ili express) zbog ipak najboljeg omjera uloženo/dobiveno a i zato jer sam mac fašist
razlika u cjeni je zanemariva
23.10.2005 | 23:22
Ma Linksys jos super izgleda u usporedbi s konkurencijom.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
24.10.2005 | 00:41
volim mac fašiste.. ali mi je trenutno budjet takav da će Airport BS ne dolazi u obzir jer je više nego duplo skuplja.. žao mi je, jer mi je lepa kak slika.. eh da..
  • EuCryL
  • Posjetitelj
02.11.2005 | 13:28
Riješeno..

uzeo sam za 404kn Canyonov router i APoint.. lijep je, crni matirani, minimalizam od dizajna..

nalijepio sam bijelu jabukicu i zadovaljan sam radom :o)
03.11.2005 | 17:53
EuCryL je napisao:
nalijepio sam bijelu jabukicu i zadovaljan sam radom :o)

Fašistu!
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 57 minuta
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.05 Seconds

Provided by iJoomla SEO