05.12.2013 | 11:19
Pozdrav ekipa,
Noćas mi se dogodilo nešto vrlo čudno, naime, nakon update driverea za Intel HD 4000 u Windows 8 (bootcamp) uređaj se resetirao i ja sam pokusao uci u OS X 10.9. no on je pokazivao Apple logo i samo učitavao dolje nešto i ugasio bi se. Pokušao sam par puta da završi učitavnje ali ništa. Nakon toga ušao sam u Windows 8 i tamo je radio u redu kao i do sada, probao sam popraviditi disk u disk utility ali Machintosh HD nije bio mountan, pokusao sam mountat nije dozvolio, ali Bootcamp particija je bila mountana, pokusao sam popraviti sam HDD i to je dozvolio i odradio ali kada sam pokusao sam Machintosh HD particiju popraviti izbacio je grešku pokušao sam obrisati cijeli disk sa cijljem clean installa ali ni to nije dozvolio. Nako toga nisam se htio zezati više i stavio sam vanjski disk i na njega instalirao OS X. koji za sada normalno radi, ali u disk utility mi pokazivao je Machintosh HD, tako da sam uspio spremiti podatke koje nisam backupirao, i restartao uređaj sa nadom da ću moći ući u čuveni Machintosh HD, no naravno bezuspjesno, nakon toga vratio sam se u OS X preko vanjskoga diska i disk utilityjem napokon dobio mogućnost da obrišem i formirao jednu particiju i sa CCC klonirao sa vanjskoga na unutrasnji HDD.
Vi se tu razumijete, ja mislim da disk lagano umire, i da ga treba pod hitno zamjenit, ali htio bi cuti još nečije mišljenje jer čudno mi je što je jedna particija radila kako treba dok druga ništa i kasnije prikazao je tu a i sada sam na unutrašnjem njegovom disku i sve radi zasada.
Hvala Vam