Skener s uređajem za ulaganje dokumenata
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Skener s uređajem za ulaganje dokumenata

05.12.2013 | 20:52
Dragi moji Jabukoljupci

Morati ću skenirati uskoro hrpu nekakvih tekst dokumenata, pa sam u potrazi za nekim skenerom malih dimenzija, koji može skenirati obostrane listove papira - u smislu umetnem bunt, stisnem scan i on sve to lijepo izreda u PDF dokument, još ako ima OCR podršku za HR slova i sl. Tim bolje...

Gledam ponude od Canona, Epsona... Canon ima odvratan support, ne možeš naći driver i skinuti ga u 1 minutu da se ubiješ... ALi imaju zgodne strojčeke...

Pa se sjetih jabučnjaka, netko ovdje možda koristi nešto slično - najvažnije mi je dobra podrška za drivere - da mogu upogoniti i zadnji OS X ako treba...

Ima prijedloga?

Hvala!
05.12.2013 | 20:57
Jesi li mislio možda na takvo nešto? www.irislink.com/c2-2794-225/IRIScan-Boo...-Mobile-Scanner.aspx
05.12.2013 | 21:38
Moje je iskustvo da, ako se radi o puno papira, skeneri (ili all-in-one PSC) u normalnom rangu cijene jednostavno nemaju dovoljno robusnu mehaniku i kad ga natovariš velikim poslom, nešto crkne, ili se raspadne, ili se pregrije, ili počne proklizavati, ili se strašno uspori...
Ako mene pitaš - odi u print shop (kopirnicu) po svom izboru i daj njima da ti to odskeniraju i plati im. Ako imaš zaista puno papira, sigurno se možeš s njima pogoditi oko paketne cijene.
05.12.2013 | 21:40
Jok, @jzelko, to je sporo i loše.
@Vanjuška, budeš se morao isprsiti za neki takav dokument scanner.
Ako su dokumenti u listovima, tada si u boljoj situaciji nego ako su uvezani u knjigu.
Moja preporuka je neki fotokopirni stroj nove generacije koji je u stvari ogroman skener i printer. Recimo neki Canon imageRUNNER.
Recimo ovaj ima podršku za 10.9, barem je nudi:
www.usa.canon.com/cusa/support/office/b_...i#DriversAndSoftware
Kod ovakvih stvari, baci se oko na profi segment, a ne za sitnu boraniju.
Od OCR-a bi preporučio Abbyy Fine Reader Express. Odlično radi s našim (pa valjda i sa svim) slovima.
05.12.2013 | 21:55
@ žabac, za mene penzića i previše.
05.12.2013 | 22:45
jzelko kaže:

Ne, to je ubitačno

Zapravo sam mislio više na ovo:

www.epson.hr/hr/hr/viewcon/corporatesite...nunits/overview/9519

webshop.ksu.hr/proizvod/5005B003AA/canon...-min-drc125-dr-c125-

http://www.protis.hr/products/details/sk...-canon-dr2020u/29224

Sad, driveri me muče, opet Canon mi se tu najviše sviđa, al su mu support stranice totalno za nekog inžinjera s puno vremena i strpljenja.
Fujitsu mi se isto činio OK, no ne vidim nekog zastupnika u nas, tak da me i to razočarava kod njih...
05.12.2013 | 22:48
smayoo kaže:
Moje je iskustvo da, ako se radi o puno papira, skeneri (ili all-in-one PSC) u normalnom rangu cijene jednostavno nemaju dovoljno robusnu mehaniku i kad ga natovariš velikim poslom, nešto crkne, ili se raspadne, ili se pregrije, ili počne proklizavati, ili se strašno uspori...
Ako mene pitaš - odi u print shop (kopirnicu) po svom izboru i daj njima da ti to odskeniraju i plati im. Ako imaš zaista puno papira, sigurno se možeš s njima pogoditi oko paketne cijene.

To je dobra ideja, hvala na njoj - no gledam za nešto za dužu ruku, ovo sad jest puno papira, no nije odjednom, tako da se ne brinem da ću ga preopteretiti.
05.12.2013 | 22:50
zabac kaže:
@Vanjuška, budeš se morao isprsiti za neki takav dokument scanner.
Ako su dokumenti u listovima, tada si u boljoj situaciji nego ako su uvezani u knjigu.
Moja preporuka je neki fotokopirni stroj nove generacije koji je u stvari ogroman skener i printer. Recimo neki Canon imageRUNNER.
Recimo ovaj ima podršku za 10.9, barem je nudi:
www.usa.canon.com/cusa/support/office/b_...i#DriversAndSoftware
Kod ovakvih stvari, baci se oko na profi segment, a ne za sitnu boraniju.
Od OCR-a bi preporučio Abbyy Fine Reader Express. Odlično radi s našim (pa valjda i sa svim) slovima.

Da, radi se o listovima... Imam Imagerunner 2020, no taj ima podršku za skeniranje na windowsima samo, ne mogu naći drivere za OS X. A svakako nemam namjeru dizati virtualku za to, kad se jedva prisilim dizati je jednom kvartalno zbog digitalnog potpisivanja...

Hvala na preporuci za Abbyy, isprobati ću demo da vidimo kako radi...
05.12.2013 | 23:04
A neki Xerox nisi gledao, u dobrim su odnosima sa Appleom
  • Sank
  • Moderator
  • 221
05.12.2013 | 23:11
Abbyy je odličan OCR softwer, po defaultu ima ugrađen hrvatski i nema problema s našim slovima. Ja sam s njime i sa Canon MG6150 iskenirao desetak knjiga i pretvorio u EPUB format. Šteta je samo što je izvedba Abbyy na windowsima puno bolja od ove za Mac OS X, čisto po pitanju načina rada kao i prebacivanja skeniranog materijala u word dokument.
05.12.2013 | 23:40
Bježim od Xerox kao vrag od tamjana.

Imali jedan s dobrom podrškom za OS X i PS, krepao brzo, skroz. Kupili drugi, bez da obratimo direktnu pažnju, a ono nema PS ni kao emulaciju - a preporučili nam ga kao zamjenu za onaj koji je riknuo. Sad nedavno uzeli još jedan i umjesto da bude Plug & Play s mrežom, on se pojavi, drugi tren nestane i nema ga par dana... Razočaran kompletno.
Zato Kyocera radi kao zmay.
06.12.2013 | 10:26
Canon DR-2010C (ili noviji te serije).

- Brz
- Pouzdan
- Robustan

Dnevno odskeniramo i vise stotina stranica i tako vec godinama, nije bilo ozbiljnijih kvarova.
06.12.2013 | 13:44
pero69 kaže:

- Brz
- Pouzdan
- Robustan

Dnevno odskeniramo i vise stotina stranica i tako vec godinama, nije bilo ozbiljnijih kvarova.

E, to, to me zanimalo, iz iskustva... Ali Mac OS X okruženje? Driveri?
06.12.2013 | 14:10
Vanjuška kaže:
pero69 kaže:

- Brz
- Pouzdan
- Robustan

E, to, to me zanimalo, iz iskustva... Ali Mac OS X okruženje? Driveri?

Nisam taj skener nikada koristio u Mac okruzenju.
Inace sa Canonovim printerom sam imao problem sa driverima jos na SL, no uspjesno sam rijesio instaliravsi Gutenprint drivere u ponudjenim opcijama unutar
OS X.
Probaj tako, ako ne nadjes prave drivere, najbolje dodji sa laptopom u ducan po skener pa isprobavaj prije kupnje (neka te gledaju ko redikula, boli te salgija...).
06.12.2013 | 14:16
Tehnicar - Copyservis (ovl.zastupnik za Canon opremu)

www.copyservis.hr/

Osoblje je OK i mislim da ti nece praviti problem ako napravis sto sam napisao, no ipak im unaprijed najavi za slucaj da uredjaj trebaju narucivati.
06.12.2013 | 22:31
Vanjuška kaže:
jzelko kaže:

Ne, to je ubitačno

Zapravo sam mislio više na ovo:

www.epson.hr/hr/hr/viewcon/corporatesite...nunits/overview/9519

webshop.ksu.hr/proizvod/5005B003AA/canon...-min-drc125-dr-c125-

http://www.protis.hr/products/details/sk...-canon-dr2020u/29224

Sad, driveri me muče, opet Canon mi se tu najviše sviđa, al su mu support stranice totalno za nekog inžinjera s puno vremena i strpljenja.
Fujitsu mi se isto činio OK, no ne vidim nekog zastupnika u nas, tak da me i to razočarava kod njih...

Sad, napisao si hrpu, a meni je to sinonim za tisuće stranica. Ako ih ima 100-tinjak, to za jedno popodne odradiš i na plošnom skeneru.
Ja sam nedavno klincu skenirao knjigu od 64 stranice i bilo gotovo za 2 sata s obradom.
06.12.2013 | 22:42
Sank kaže:
Abbyy je odličan OCR softwer, po defaultu ima ugrađen hrvatski i nema problema s našim slovima. Ja sam s njime i sa Canon MG6150 iskenirao desetak knjiga i pretvorio u EPUB format. Šteta je samo što je izvedba Abbyy na windowsima puno bolja od ove za Mac OS X, čisto po pitanju načina rada kao i prebacivanja skeniranog materijala u word dokument.

Za Win je ABBYY FineReader Professional, a za OSX je ABBYY FineReader Express for MAC (tog ja imam) i taj je dosta spartanski ali radi odlično.
Ali, izašao je i ABBYY FineReader Pro for Mac i taj košta, pas mater, kao i Express nekad - 89€ ili 99$ na Ap Store-u, ali podržava, pas mater opet, OSX 10.8.4 ili kasniji, a ako se kupi drito, tada i 10.7 dolazi u obzir.
U stvari je OK meni jer niti nemam izbor, jer sam zaglavio na 10.6.8 i guram dokle ide. LOL
Inaće svaka preporuka.
06.12.2013 | 23:45
Vidim da mozes apgrejdat sa Express na Pro, iako ne znam da li je to samo marketinski trik ili se isplati.
Inace imam Express odavno, ali koristim radije Wondershare PDF converter Pro. Abbyy je pao na prvom testu kada mi nije Zeleniku od preko 800 stranica htio pretvoriti u searchable PDF.
07.12.2013 | 09:33
Abbyy koristim isključivo za OCR. Ako treba (za posao ne za po doma) imam Adobe Acrobat, a za po doma je dobar i onj koji je u OSX-u.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.32 Seconds

Provided by iJoomla SEO