Mighty Mouse
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Mighty Mouse

01.11.2005 | 21:18
Već je dosta vremena prošlo i nitko da se pohvali \"Moćnim mišem\", pa možemo zaključiti da Mac tradicionalisti baš i nisu pohrlili kupiti novitet. Ja sam se opirao neko vrijeme, ali na kraju sam posustao - prije svega s namjerom da se riješim Microsoftovog Starcka - koji je poslužio svrsi, ali se nije pokazao kao jako kvalitetan.

I? Dizajnom je odličan, ali stari prozirni je ipak posebniji. Ergonomijom je super - barem za moju šaku. Problemi na koje su se neki tužili nisu se javili u mom slučaju - neki su se tužili da su bočne tipke nepraktične i na krivoj poziciji - ja opet mogu reći da ne vidim kako bi mogle biti bolje smještene. Neki su se tužili na probleme s prstima na \"tipkama\" kod lijevo-desnog klika - opet, ja nisam primjetio nikakav problem. Kuglica je sjajna. Jako je dobro pogođene veličine i osjetljivosti. Horizontalno skrolanje lijepo radi, ali korisnost i nije pretjerana ako niste stalno u Photoshopu. Dijagonalno pomicanje je također moguće, ali ne precizno.

Zgodno je što se bočnim tipkama aktivira Expose, a kuglicom Dashboard. Eksperimentirao sam s nekim drugim funkcijama, ali se pokazalo da su defaultne zapravo i najbolje pogođene.

Cijena je za sada malkec \"on a high side\", ali što je to za Mac korisnike. Sada se Mighty Mouse isporučuje uz sve nove strojeve, a vjerojatno će uskoro i zasebna cijena pasti.

Ukratko: ako novac nije problem - topla preporuka!
02.11.2005 | 02:11
Još toplija preporuka, Logitech MX1000 (čitaj Killer svih miševa)
02.11.2005 | 03:29
A nudio mi ga je nadobudni prodavač, ali što kada mi je neopisivo ružan - pogotovo u kontekstu Apple hardvera... taj Logitech izgleda kao da je ispao s kakve Borg kocke. Vjerujem da bi Sedma bila jako zadovoljna - vjerojatno je \"very efficient\" za androide i cyborge, ali ne hvala - ja bih radije jedan human i estetski prihvatljiv Apple miš.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
02.11.2005 | 04:07
Prilikom kupovine PBa sam se igrao sa MMousom nekih sat vremena.. bio mi je skroz fora i stavio sam ga u glavi na check listu, ali sam se ipak na kraju odlucio za Pro.. prevagnuo je ctrl-click koji mi je drag.. a i prozirnost, kao što si spomenuo ima posebnu draž..
02.11.2005 | 04:20
Da, MX1000 je malo izobličen, ali nevjerojatno dobro leži u ruci. I nema repa...
Ima lithium-ionsku bateriju koja traje preko 3 tjedna bez punjenja, te 8 tipki.... i naravno laserski je! I like!
02.11.2005 | 10:46

istina, ovaj dizajn me plasi..

jos malo pa ce i moj BTO ibook :) ,
-kod narudbe sam se dvoumio izmedju wireless i Mightya :unsure: ; odlucio sam se za wireless
posebice zbog toga jer novi ibook ima scrolling trackpad, a misha cu i onako trebati samo za neke poslove gdje je potrebna preciznost..

:ohmy: 8 tipki!?!! kazes; osobno, izgubio bi se u toj sumi funkcija :) , \"less is more\" ,makar to je stvar odnosa osobnog ukusa i potreba.. pozdraf. :side:
Prilozi:
02.11.2005 | 11:01
02.11.2005 | 11:03
EuCryL je napisao:
Prilikom kupovine PBa sam se igrao sa MMousom nekih sat vremena.. bio mi je skroz fora i stavio sam ga u glavi na check listu, ali sam se ipak na kraju odlucio za Pro.. prevagnuo je ctrl-click koji mi je drag.. a i prozirnost, kao što si spomenuo ima posebnu draž..

Ja na poslu još uvijek koristim Pro. Mighty mi je doma - najviše radi tu i tamo koje igrice gdje dobro dođe druga tipka.
02.11.2005 | 15:25
dpasaric je napisao:

Cijena je za sada malkec \"on a high side\", ali što je to za Mac korisnike. Sada se Mighty Mouse isporučuje uz sve nove strojeve, a vjerojatno će uskoro i zasebna cijena pasti.
Ukratko: ako novac nije problem - topla preporuka!

Dobio sam Mocnog s novim G5 strojem i prvi ustisci su nekako cudnovati. Mis je nelos, ali i malo konfuzan.
Ako ste dugo radili s Pro mishem, onda desno dugme (senzor) reagira prevec lako, jer smo do sada navikli srednjak odmarati na desnoj strani misha. Pro mish je velik, gura se s tri prsta najmanje, a Mocni to ne voli bas.
Ako srednjakom dotices desni senzor imalo jace, mis se zbuni i zaplese ekranom.
Takodjer su senzori sastrane preosjetljivi, a svemu je opet kriv Pro mish -- da bi se pomaknuo, palcem ste trebali doslovno stisnuti Pro misha -- sad se Mocni buni, pa na malo zivlji potez i pritisak sastrane aktivira expose.
Kuglica je dobra stvarca, puno bolja od kotacica.
Na koncu, dojadila mi igra sa senzorima -- iskljucio am desno dugme, iskljucio gumbe sastrane. Mocnog pretvorio u obicnog misha i tutnuo u zapecak.
Moj izbor je i dalje: Wacomova olovka.
Mocnije je oruzje od ijednog misha.
03.11.2005 | 01:19
Eto, ja nisam primjetio niti jedan od problema koje je opazio Zvonimir. Desna tipka mi se ponaša kao i na svakom drugom mišu, senzori sa strane su mi čak možda i malo pretvrdi, a nikako preosjetljivi - ja zapravo cijelo vrijeme miša držim i pomičem držeći ga upravo za te tipke sa strane! Miš je očigledno vrlo individualna stvar - kao i volan i mjenjač na autu.
03.11.2005 | 02:16
kupio sam ga cim sam doso u ny. mis je apsolutno genijalan, ali je meni moj crko za dva tjedna. sve je radilo sim skrolla prema dolje. odnjeo sam ga u genius bar, gdje su mi rekli da nemaju pojma sta mu je. poslo sam ga natrag apple-u i oni meni poslali novi. valjda neka greska u ovim prvim serijama. drugi mi ima totalno drugaciji filing od prvog. valjda su nesto promjenili
03.11.2005 | 18:27
nmrzlja1 je napisao:
-kod narudbe sam se dvoumio izmedju wireless i Mightya ; odlucio sam se za wireless
posebice zbog toga jer novi ibook ima scrolling trackpad, a misha cu i onako trebati samo za neke poslove gdje je potrebna preciznost..

IMHO - ako ti je potrebna preciznost - fulao si sa wireless mišem. Naime, niti jedan wireless kojeg sam isprobao mi nije davao osjećaj sigurnosti i komocije kao žičani brat - uvijek bi nešto u krivo vrijeme zatrznulo, poskočilo ili se počelo vući.
03.11.2005 | 23:06
Kako sam vlasnik oba miša o kojima se ovdje zbori osjećam se pozvanim prokomentirati. Naime, moj je idealan mišji odabir upravo Logitech MX1000 koji je prvi wireless mouse na čiju preciznost, odziv, bateriju i ergonomiju uistinu nemam nikakvih promjedbi i savršeno funkcionira sa mojom kućnom G5. (Dual 1.8) Na funkcionalnost i uporabnost koju nudi ovaj miš nisam naišao niti kod standardnog apple miša, kao niti kod nekoliko microsoftovih, što mišjih, što bežičnih modela.
S druge strane sam Mighty Mousea nabavio za iBook i vrlo sam zadovoljan njime, premda sam funkcije bočnih tipki isključio (iste niti ne koristim na Logitechu). Dakako, u pluseve Mighty Mousea ubrajam i izvrstan dizajn, ali, moram priznati, to mi ipak nije presudan čimbenik kod odabira.
04.11.2005 | 11:36
Koliko sam ja shvatio najveci problem sa Mighty Misem je da zbog prirode tipki moras paziti da kod klika na desnu tipku lijevi prst ne smije lezati na misu i obratno, sto nije slucaj kod \"klasicnih\" miseva gdje oba prsta mogu lezati na njemu. No ja se jos jednom moram sloziti sa Zvonimirom oko tableta, u prvom redu sto su mi misevi unistili ruku i vise ih uopce ne mogu koristiti.
04.11.2005 | 11:50
Da, to je istina, ali stvar se svodi na ovo - onaj kome tko može smetati će to odmah i primjetiti i automatski mu taj miš nije izbor, a drugi - npr. ja, nisu to skužili dok to nisu pročitali i išli to \"na silu\" probati. Meni prsti uvijek \"lebde\" iznad miša, a držim ga sa strane.
11.11.2005 | 18:59
Meni je ipak malo MM prenizak i dosta tvrd, zato valjda preferiram \"Mrcinu\" od Logitecha.
BTW. Ako je netko u Rijeci zainteresiran za MM dajem ga za 400kn. Korišten jedanput

MX1000 Kick's Ass
14.11.2005 | 20:13
Ajde da ja kao sasvim novi Mac korisnik dam svoj neki sud.
Mis mi je po svemu ok, dobro lezi u ruci, tipke ok, kuglica suuuper, expose malko teze itd. Dvije me stvari malko vise smateju, ato su:
1. usb kabel je waaay to short (osim ako nisi ljevak na ibooku (usb na ljevoj strani))
2. pointer (strelica ili kako vec) pri nisanjenju (laganom pomicanju misa) je podosta mrtav (spor) da ne kazem neprecizan (ili preprecizan) bez obzira na postavke (ili ja kao dvodnevni mac user nesto propustam)
Pozdrav
Dvodnevni Mac user Tomislav Burgund
15.11.2005 | 00:16
t_burgund je napisao:

1. usb kabel je waaay to short (osim ako nisi ljevak na ibooku (usb na ljevoj strani))

Da, za nekoga tko je navikao na kilometarske kablove kakve imaju wintel miševi, ništa čudno. To je zato jer Apple tipkovnice imaju USB hub u sebi pa miša ne spajaš otraga u komp već drito na tipkovnicu i nema potrebe za dugačkim repovima.

Što se laptopa tiče, Powerbook ima USB s obje strane baš zbog toga, i mislio sam da i iBookovi iamju tako rješeno, ali očito sam se prevario. U tom slucaju nabavi si USB repeater - ima ga svuda za kupiti raznih dužina i on ti produži kabel. Apple je isporučivao isti sa nekim svojim računaima, najviše desktopima čini mi se.

2. pointer (strelica ili kako vec) pri nisanjenju (laganom pomicanju misa) je podosta mrtav (spor) da ne kazem neprecizan (ili preprecizan) bez obzira na postavke

Windowsašu Appleov softer detektira brzinu tvojih pokreta, dakle, ako ideš brzo on ti drži tvoje postavke, no ako pomisli da usporavaš jer očito želiš preciznost, on virtualno uspori postavke na najmanju mjeru. U biti ne vidim što te muči, ako ja naglo trznem ulijevo u tren oka sam na drugoj strani monitora, a kad pokusavam recimo kliknut izmedju dva slova miš mi se tak fino uspori i daje mi svu preciznost...
15.11.2005 | 19:12
Teddy, ajde posudi da probam, moze? Ne obecajem da cu ga uzeti...
Kada radis?
16.11.2005 | 02:12
Ok. Upravo ga pakiram. Vidimo se popdne.
16.01.2006 | 00:12
Evo, malo da se javim nakon 3-4 mjeseca korištenja... kada mi je miš stvarno \"legao\".

Pro:
- kuglica je fantastična, kada nakon nje probaš glomazni kotačić, izgleda kao da si se vratio na vodeni mlin - nezgrapan je, spor, neprecizan... trik je zapravo najviše u velični kuglice koja je taman,
- defaultni Expose \"All Windows\" je svakako cool za impresionirati PC prijatelje, ali zapravo nije upola toliko koristan kao \"Desktop\" - barem u mojem slučaju, zato je super što se to može podesiti prema ukusu,
- sve ostale klasične operacije rade sasvim ok.

Contra:
- i dalje mislim da je skup, okej, sada se počeo isporučivati uz sve strojeve, pa to više i nije toliko važno,
- e sada najveći minus - delikatna kuglica se zaprlja za 3-4 mjeseca uporabe, tj. ne sama kuglica već mikro-valjčići unutra, a Apple nije predvidio elegantni način da se to očisti. Probelm postaje kada jedan od smjerova postane toliko uprljan da \"preskače\". Kada se miš otvori (jednostavno ako znaš kako - uputa ima svuda po netu), onda postaje jasno i zašto - miš je interno dosta kompliciran, a dio s kuglicom je superdelikatan i traži finomehaničarski \"touch\". Ako ste DIY tip, onda je pola sata posla da se očisti.

Sve u svemu, ipak meni najdraži miš do sada - barem što se tiče upotrebljivosti.
18.01.2006 | 23:17
Mene je snašao baš taj nezgodan problem sa uprljanim kotačićem i ne mogu više scrollati prema dolje što je dosta frustrirajuće jer najčešće i scrollam prema dolje kada otvaram web stranice. Miš je star nekih 2 mjeseca i iznenađen sam što se to tako brzo desilo, a žao mi je jer je miš odličan. Trebalo mi je malo duže da se priviknem na tako nizak i lagan miš pošto sam prije koristio Microsoftove s velikom guzom koje je bilo potrebno napajati dvjema AA baterijama koje se istroše u samo nekoliko tjedana.

Nažalost nisam \"DIY tip\", nemam iskustva s tako osjetiljivim hardverom niti imam finomehaničarski \"touch\" i ne znam što mi je činiti. Volio bih da postoji neko lakše rješenje, tipa navlaži kuglicu alkoholom ili nešto slično.
Baš šteta što Apple nije predvidio i dosjetio se nekakvog rješenja za ovakve probleme ili je to možda bio i cilj (slično kao i veoma lako oštećenje iPod kućišta), hmm...
19.01.2006 | 02:15
Da, uvijek se prvo uprlja smjer prema dolje jer se on najviše koristi (scroll web stranica od gore prema dolje). Čuj, bez kuglice miš je fakat poluupotrebljiv, tj. nije to to, pa mislim da nemaš što izgubiti. Pažljivo ga otvori, rastavi, očisti, složi nazad, testiraj prije nego ga finalno zatvoriš (trebati će ti par kapi superljepila za okvir jer nije na klik) i to je to. Ja sam prvi put izgubio 45 minuta. Sada bih to napravio za pola sata ili brže.
19.01.2006 | 08:49
Kolegi na poslu se dogodilo isto nakon mjesec-dva, divno. Doduse on je cackao po kotacicu i puhao unutra te ga uspio osposobiti bez otvaranja, pa pokusaj sa komprimiranim zrakom prvo.
Mogli su s Mighty Mouseom pokloniti i zdjelicu s limunovim sokom u koju mozes mociti srednji prst kako ne bi zaprljao svetu kuglicu.
19.01.2006 | 12:20
Ma dovoljno bi bilo da su ga napravili normalno s par vijaka i to je to.
19.01.2006 | 12:26
Neznam dali da ovo uopće kažem ali možda će mi pomoći da se manje osjećam kretenom. Naime, već od pojave prvih miševa sa scrolom mi nije bilo jasno zakaj nisu stavili kuglu umjesto kotačića (pogotovo unutar PhotShopa i sličnih sw-a) tak da sam nebudi ljen (a u to sam vrijeme PCT patentirao nekakve stvari pa sam imao iskustva) za početak otišao kod javnog bilježnika, opisao osnovnu ideju i to nazvao (ovo kaj je danas MM) \"mouse with balls\", međutim sam se zaokupio previše s ostvarivanjem patentnih prava za drugu stvar (koja je btw, bez obzira kaj sam štopao 2 godine prerano izašla s obzirom da je 3G tek sada u nekakvoj ekspanizji a patent se ticao 3G-a) tako da na kraju nisam nikad otišao i podnio patentnu prijavu u HR a kamoli PCT za moj Mouse with balls. To se zbivalo 2001.

A mogo sam se sada fino natezat po sudovima sa Apple-om (ako su uopće oni vlasnici pat. prava) i eventualno bi pala neka nagodba pa bi bivšoj napokon mogao kupiti kakav stan da me više ne maltretira sa alimentacijom a ja se bavit tipa kiparstvom u slobodno vrijeme
01.08.2006 | 08:53
Evo još jedan \"tip\" za Mighty-Mousere. Naravno, radi se o problemu prljanja kuglice, tj. mikro-valjčića... stvar je ipak bolja nego se činilo na početku...

1) pomaže ako pazite da imate čistu ruku, tj. kažiprst. Stvar s čistim prstom može izdržati i po 4-5 mjeseci svakodnevne uporabe,

2) ako se već uprlja, ne morate ići drastičnim putem kakvim sam ja krenuo prvi put kada mi se to dogodilo - rastaviti mišonju... lakša solucija je uzeti finu krpicu koja ne pušta vlakna, namočiti je dobro u alkohol i trljati kuglicu dok stvar opet ne proradi savršeno mekano... za sada sam to probao tri puta na tri miša i uspješnost je bila 100%.

Nadam se da sam nekome pomogao...
01.08.2006 | 21:40
Pa kud ti ljudi guraju prste da su im tako prljavi da zaštopaju miša? Strašno!
Nakon kopanja kuruze obavezno oprati ruke
Šalu na stranu, negdje sam pročitao da su tipkovnice pored javnih WC-a najveći izvor bakterija!!
04.08.2006 | 06:29
Rješenje za \"oživljavanje\" scroll kuglice. Kupio u Ve-Mil-u tekućinu za čišćenje LCD ekrana i probao sa njom očistiti, i za čudo uspjelo je!!! Tekućina je u spreju, tako da sam je raspršio po kuglici (vrlo, vrlo malo), te nakon toga finom jelenjom kožicom oko 5 min \"izmasirao\". To je to, već 2 tjedna radi ok. Cijena mislim da je oko 50-ak kn za 500ml.
04.08.2006 | 08:53
Kad je već oživljena tema, da i ja participiram Eto, koristim mighty već jedno 7-8 meseci, u firmi (znači heavy duty upotreba), Posle prvih nekoliko vesti o prljanju kuglice uplašio sam da će to biti glavni problem, ali nije ispalo tako (možda zbog ovih vrućina perem ruke po 30 puta u firmi).

Bottom line - miš mi je nekako prenežan u poređenju sa Pro. Nema tu solidnost i težinu. Druga stvar - suviše često mi se dešava da omašim levi/desni klik. To mi je nekako buđavo rešeno.

Treća stvar - u trenucima letnje sezone, kada ima manje posla u prosečnoj advertising agenciji često se događa prekomerno surfovanje internetom. Elem, meni je izraslo zadebljanje na kažiprstu od scrollovanja. Mala hrapava kuglica je definitivno gora za takve stvari od velikog glatkog točkića.

Sve u svemu, nisam baš oduševljen. Jedina prednost u odnosu na Pro mi je taj skrol - recimo, kad sam u InDesignu i radim neki žešći prelom publikacije, pa mogu dok je Type tool aktivan da skrolnem nadole/nagore. Sve ostalo (čitaj: ergonomija, težina, itd) vuče ka Pro mouseu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 9 sati, 33 minuta
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

BoroZvijer, pontmax1, Riba, Anonimci (858)

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.28 Seconds

Provided by iJoomla SEO