16.01.2006 | 00:12
Evo, malo da se javim nakon 3-4 mjeseca korištenja... kada mi je miš stvarno \"legao\".
Pro:
- kuglica je fantastična, kada nakon nje probaš glomazni kotačić, izgleda kao da si se vratio na vodeni mlin - nezgrapan je, spor, neprecizan... trik je zapravo najviše u velični kuglice koja je taman,
- defaultni Expose \"All Windows\" je svakako cool za impresionirati PC prijatelje, ali zapravo nije upola toliko koristan kao \"Desktop\" - barem u mojem slučaju, zato je super što se to može podesiti prema ukusu,
- sve ostale klasične operacije rade sasvim ok.
Contra:
- i dalje mislim da je skup, okej, sada se počeo isporučivati uz sve strojeve, pa to više i nije toliko važno,
- e sada najveći minus - delikatna kuglica se zaprlja za 3-4 mjeseca uporabe, tj. ne sama kuglica već mikro-valjčići unutra, a Apple nije predvidio elegantni način da se to očisti. Probelm postaje kada jedan od smjerova postane toliko uprljan da \"preskače\". Kada se miš otvori (jednostavno ako znaš kako - uputa ima svuda po netu), onda postaje jasno i zašto - miš je interno dosta kompliciran, a dio s kuglicom je superdelikatan i traži finomehaničarski \"touch\". Ako ste DIY tip, onda je pola sata posla da se očisti.
Sve u svemu, ipak meni najdraži miš do sada - barem što se tiče upotrebljivosti.