ozbiljan powerbook problem- pomoc hitno!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

ozbiljan powerbook problem- pomoc hitno!

04.11.2005 | 08:08
eto, neznam vise sta da radim, pa pisem vama...

nedavno sam imo topic da mi nesto nevalja sa sisttemom na powerbook-u (1.25, 2gb, 10.4.2). najbolji savjet koji sam dobio je da reinstaliram sistem.

kako sam orginalni istem ostavio u zg, a nisam htjeo kupit novi, skinuo sam jednu kopiju sa neta. istu onu koju sam skinuo i kad je tek izaso sistem. tako da je sigurno da ta radi.

krenem sa instalacinom, a problemi sve veci. nemogu ni porenut instalaciju. stalno mi javlja da moram restartat komp. onda probam iz drugog usera. dojem konacno do installa i tamo mi kaze da nemoze instalirat os x jer je doslo do greske. kad sitsnem save log, sve se smrzne. napominjem da od moza 30 pokusaja, samo sam 2 puta uspjeo doci do te obavijesti da nemoze instalirat. sve to je bilo popraceno brojnim kernel panickima i retart prozorima.

napravio sam backup sisteme sa ccc na vanjski hdd, pa sam probao sa njega dignut sistem. tu mi isto nastaje problem. trazi me name i password. kad upisem svoje admin podatke on mi kaze da su netocni.

za svaki slucaj sam jos skinuo jednu drugu kopiju sistema. ocito nije u tome svar. vjerujem da se nebi nista promjenilo ni da kupim opet novi sistem. jer ima neko kakvu ideju? pliz ljudi... ocajan sam
04.11.2005 | 11:44
Bojim se da je nekakav problem sa Powerbookom. Jesi li upgradeaom RAM? Probaj izvaditi sve dodatne RAM module i probaj sa svakim pojedinacno, mozda je jedan skuren. Takodjer iskljuci sve USB periferije za vrijeme instalacije. Nemas ni hardware test cd?
04.11.2005 | 11:49
upgradeo sam ram, ali se ovaj problem pojavio prije nego sto sam to napravio. probat cu, iako nije lako, jedan od sarafa na onoj plocici dolje mi je zaglavljen pa je poprilicno mucno to otvorit.

a da je skuren, jel bi mi se pokazivala oba u system profileru? zato jer kaze da imam dva modula od 1 gb

nemam nikakav cd. sve sam doma ostavio. mozda ga samo odnesem u genius bar. iako bi volio sam to rijesit jer je nemoguce tamo doc na red
04.11.2005 | 11:52
Da, i \"skureni\" RAM se pojavljuje u Profileru. Moraš ga bootati s HardwareTest CD-om da vidiš pravo stanje stvari.
04.11.2005 | 12:02
joooooj. jel ima negdje za download hardware test? ili neka alternativa?
04.11.2005 | 13:14
Lakse i brze ti je probat sa vadjenjem jednog po jednog modula. Preskoci genius bar i idi kupi posten alat za otvaranje.
Reci da su ti u \"birtiji genijalaca\" Jabucnjaku tako rekli.
04.11.2005 | 14:05
Birtija ! Amen to that... Nego, štočmo s onim Orehovcem od Nanoa ?
04.11.2005 | 14:47
Spremi, uskoro ce biti prilike da se pobrinemo oko toga. Biti ces obavijesten na vrijeme. Donest cu ja jos tih nanoa!
05.11.2005 | 01:26
promjenio ram. sad radi. jupi!!
05.11.2005 | 14:14
Ja sam zakon.
05.11.2005 | 20:54
Riba je napisao:
Ja sam zakon.

Gdje? Orehovac?! Rakija? Onan? Zakon?
05.11.2005 | 22:12
Vanjuška je napisao:
Riba je napisao:
Ja sam zakon.

Gdje? Orehovac?! Rakija? Onan? Zakon?

Pa jesam odmah rekao da je RAM!
  • EuCryL
  • Posjetitelj
06.11.2005 | 13:10
ajme njesra, cini mi se da meni modul od gige ne radi kak spada.. a nisam dobio apple harware test za powerbooka, a od ibooka mi ne radi..

jel ima gdje image za skinut?

Malo pogledao bolje i vidim da na Tiger Cdu postoji hardware test.. a ja brzopleti tražio poseban cd kak je prije dolazio..

držim fige..
  • EuCryL
  • Posjetitelj
06.11.2005 | 14:29
EuCryL je napisao:
ajme njesra, cini mi se da meni modul od gige ne radi kak spada.. a nisam dobio apple harware test za powerbooka, a od ibooka mi ne radi..

jel ima gdje image za skinut?

Malo pogledao bolje i vidim da na Tiger Cdu postoji hardware test.. a ja brzopleti tražio poseban cd kak je prije dolazio..

držim fige..

Prošao je sve testove, kaže da je u redu.. ali meni se čini da mi se nešto počeo štekat..
al opet mislim da brijem..

počeo sam se osjećat ko mlada mama koja ima prvo dijete pa bdije nad njim i čim mali kihne pomišlja na ptičju gripu..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 11 minuta
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.13 Seconds

Provided by iJoomla SEO