04.11.2005 | 08:08
eto, neznam vise sta da radim, pa pisem vama...
nedavno sam imo topic da mi nesto nevalja sa sisttemom na powerbook-u (1.25, 2gb, 10.4.2). najbolji savjet koji sam dobio je da reinstaliram sistem.
kako sam orginalni istem ostavio u zg, a nisam htjeo kupit novi, skinuo sam jednu kopiju sa neta. istu onu koju sam skinuo i kad je tek izaso sistem. tako da je sigurno da ta radi.
krenem sa instalacinom, a problemi sve veci. nemogu ni porenut instalaciju. stalno mi javlja da moram restartat komp. onda probam iz drugog usera. dojem konacno do installa i tamo mi kaze da nemoze instalirat os x jer je doslo do greske. kad sitsnem save log, sve se smrzne. napominjem da od moza 30 pokusaja, samo sam 2 puta uspjeo doci do te obavijesti da nemoze instalirat. sve to je bilo popraceno brojnim kernel panickima i retart prozorima.
napravio sam backup sisteme sa ccc na vanjski hdd, pa sam probao sa njega dignut sistem. tu mi isto nastaje problem. trazi me name i password. kad upisem svoje admin podatke on mi kaze da su netocni.
za svaki slucaj sam jos skinuo jednu drugu kopiju sistema. ocito nije u tome svar. vjerujem da se nebi nista promjenilo ni da kupim opet novi sistem. jer ima neko kakvu ideju? pliz ljudi... ocajan sam