18.12.2013 | 14:42
Pozdrav svima!
Molio bih vas za svajet. Imam iMac 21,5" mid 2011. i5 quad-core, 1TB HDD. Prije cca. 3 tjedna sam napravio clean install Mavericksa i instalirao sav softver. Jučer se skinuo update (nisam za macom pa ne mogu provjeriti, ali mislim da je 10.9.1). Također, instalirao sam i Paragon NTFS. Od tada se mac ponaša čudno, usporio se do neiskoristivosti, beach ball se vrti konstantno sa kratkim pauzama (sekundu - dvije) i ni na što se ne može kliknuti (čak ni na jabuku u meniju).
Ugasio sam ga na gumb i upalio sa cmd + r, pokrenuo sam disk utility koji je prijavio poruku da je file system corrupted, da napravim backup svega i formatiram drive. S obzirom da se to događa drugi put u 3 tjedna, to je već postalo zabrinjavajuće, i čovjek to ne bi očekivao od kompa koji sam platio 13,000 kn. Uglavnom, imam dva pitanja:
1. Imate li kakvih iskustva sa Paragon NTFS-om? Da li je on mogao napraviti takvu štetu? Iskreno ne vjerujem, ali možda je netko imao sličan problem? Ili je update sje... stvar, također malo vjerojatno.
2. U servisu mi kažu da je možda otišao HDD i da novi košta 2500 kn + cca. 500 kn za ruke(!!!). Srce me boli dati toliku lovu za nešto što u Linksu košta 550 kn, ali u servisu trde da za konkretno taj model ugrađuju samo originalni hard (nevjerojatno skup, upitne kvalitete). Znate li nešto o tome i da li je to istina?
Hvala puno (i sorry na opširnoj priči)