MBP Retina nakon cca godine dana
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP Retina nakon cca godine dana

27.12.2013 | 12:20
Eto društvo, prije svega čestitka za Božić od moje malenkosti, a sada da krenemo na temu. Znači, nakon nepunih sedam mjeseci od kupovine MacBook Pro Retina 15", early 2013 modela s LG panelom druge generacije - prije tjedan dana počeo sam uviđati ghosting na dijelu ekrana gdje Mac prikazuje sat, stanje baterije, bluetooth, Time Machine i ostale shortcutove.
I to ako je desktop miran duže vrijeme (zapravo, desetak minuta je dovoljno) - pa se nakon toga na tipkovnici stisne tipka za razdjeljivanje otvorenih prozora, ili ga se stavi u sleep pa ga se krene vraćati "u život".
E sada, to još uvijek nije "probijem te" problem, ali sudeći po internetu - može biti samo gore - dok bolje ili ostati isto - ne može.
Kako još nisam uzeo Apple Care moram to riješiti do petog mjeseca 2014. godine. I prvo sam pomislio na servis dućana gdje sam laptop i kupio, no onda se sjetih da imam prijatelja zaposlenog u servisu drugog, poznatijeg zagrebačkog Apple dućana. Nazovem ga, pitam šta mi savjetuje, a on mrtav hladan da donesem laptop kod njega, jer ću tamo gdje sam ga kupio čekati pun %&/ˇ@!! da naprave što trebaju.
I još k tome, tip veli da će mi u 99 posto slučajeva novi ekran biti Samsung, i da je to kod njih gotovo za otprilike jedan dan.
E sada, pitate se zašto vam to sve pišem...
Zato jer je znanje majka mudrosti!
Ja primjerice nisam znao da laptop mogu kupiti u jednom a na servis ga slati u drugi dućan, iako i ovaj prvi ima vlastiti Apple servis.
I zato da svi, a pogotovo mi juniori u Apple svijetu, ne nasjedamo na fore prodavača kako je ghosting normalan, kako čak i Apple ima stranicu gdje to objašnjava -
support.apple.com/kb/HT5455 - i slično. Mi smo platili proizvod, i imamo prava koja ni ne znamo da imamo - pogovoto od 1. srpnja ove godine.
Također, Apple Care u Hrvatskoj vrijedi - i to treba imati za ovako skupe mašine.
To je to zasada - a temu otvaram i zato što me zanima koliko ljudi koji imaju Retinu a posjećuju ovaj voćnjak ima LG, odnosno Samsung panel - i koliko od Vas je imalo ikakvih burn in ili ghosting problema s njima?
To je to od mene, uživajte!
  • User
  • Posjetitelj
27.12.2013 | 15:39
Imao LG panel i ghosting, odnio ga u Njemačkoj na servis (komp kupljen u Hrvatskoj) i nakon 5-6 dana dobio Samsung. Prodavač samo kimnuo glavom, iz čega se odma dalo prokužit da je problem čest

I naravno da ghosting nije normalan i da se treba tužit. Em je skupa mašina, em ju mnogi koriste za profesionalne primjene u kojima je kvaliteta ekrana kritičan zahtjev.

Otkad imam Samsung, nemam više problema.
  • forthdancer
  • Posjetitelj
27.12.2013 | 17:51
MBP Retina kupljen u Istyleu, nakon 2 mjeseca primjetio ghosting, odnio na servis u Istyle za 4 dana dobio laptop nazad sa
novim ekranom!
27.12.2013 | 18:29
Ja znam ljude kojima su mijenjali ekrane na laptopima kupljenim na drugim kontinentima, tako da nema zime. Dobit ces novi ekran.

I slazem se da je to problem kojeg trebas rijesiti.

Cujemo se u januaru kako smo pricali
28.12.2013 | 01:07
Imao sam isti problem, imaš temu negdje na forumu ovdje na Jabučnjaku i na MacKorisniku.

Ukratko, imao sam isti problem otišao u iStyle servis jer laptop je preko njih kupljen. Ekran su zamjenili, samo sam čekao dosta jer su imali neki problem sa carinjenjem robe, stim da je to bilo prije ulaska u EU. Možda sad ne bi trebali imati takvih problema budući da djelovi (mislim) ipak dolaze preko neke EU zemlje.

Da ne duljim priću svi neispravni LG ekrani se mjenjaju za samsung Samsung koji ne ma ghosting problem.

Odi u iStyle servis ako je tamo laptop kupljen, dečki ga zamjene i miran si.

Napomena: ekran dolazi u komadu zajedno sa kučištem LCDa, tako da je to sat vremena posla.
03.01.2014 | 22:54
Zamjenili mi ekran u iStyle-u, i opet LG...
A valjda će ovaj biti ok, nadajmo se...
Da sam razočaran, jesam
03.01.2014 | 23:05
Sigurno ih ima hrpa proizvedenih, pa ih treba potrošiti
03.01.2014 | 23:19
I najelegantnije ih se rijesiti ovdje u ovoj nasoj vukoj...ni.
03.01.2014 | 23:59
Da li će htjeti opet zamjeniti ako se i ovaj LG produhovi?
04.01.2014 | 01:24
Jamstveni rok je 6 mjeseci od zamjene ili godinu dana od kupnje Maca, što god je dulje od to dvoje.
04.01.2014 | 01:49
Znači sljedeći put bi ga moglo koštati par tisuća jer nisu stavili Samsungov panel?
Zaista utješno.
04.01.2014 | 02:44
A ništa, Apple Care i to je to...
Valjda će se u dvije i pol godine sve što ne valja pokazati...
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.30 Seconds

Provided by iJoomla SEO