27.12.2013 | 12:20
Eto društvo, prije svega čestitka za Božić od moje malenkosti, a sada da krenemo na temu. Znači, nakon nepunih sedam mjeseci od kupovine MacBook Pro Retina 15", early 2013 modela s LG panelom druge generacije - prije tjedan dana počeo sam uviđati ghosting na dijelu ekrana gdje Mac prikazuje sat, stanje baterije, bluetooth, Time Machine i ostale shortcutove.
I to ako je desktop miran duže vrijeme (zapravo, desetak minuta je dovoljno) - pa se nakon toga na tipkovnici stisne tipka za razdjeljivanje otvorenih prozora, ili ga se stavi u sleep pa ga se krene vraćati "u život".
E sada, to još uvijek nije "probijem te" problem, ali sudeći po internetu - može biti samo gore - dok bolje ili ostati isto - ne može.
Kako još nisam uzeo Apple Care moram to riješiti do petog mjeseca 2014. godine. I prvo sam pomislio na servis dućana gdje sam laptop i kupio, no onda se sjetih da imam prijatelja zaposlenog u servisu drugog, poznatijeg zagrebačkog Apple dućana. Nazovem ga, pitam šta mi savjetuje, a on mrtav hladan da donesem laptop kod njega, jer ću tamo gdje sam ga kupio čekati pun %&/ˇ@!! da naprave što trebaju.
I još k tome, tip veli da će mi u 99 posto slučajeva novi ekran biti Samsung, i da je to kod njih gotovo za otprilike jedan dan.
E sada, pitate se zašto vam to sve pišem...
Zato jer je znanje majka mudrosti!
Ja primjerice nisam znao da laptop mogu kupiti u jednom a na servis ga slati u drugi dućan, iako i ovaj prvi ima vlastiti Apple servis.
I zato da svi, a pogotovo mi juniori u Apple svijetu, ne nasjedamo na fore prodavača kako je ghosting normalan, kako čak i Apple ima stranicu gdje to objašnjava -
support.apple.com/kb/HT5455 - i slično. Mi smo platili proizvod, i imamo prava koja ni ne znamo da imamo - pogovoto od 1. srpnja ove godine.
Također, Apple Care u Hrvatskoj vrijedi - i to treba imati za ovako skupe mašine.
To je to zasada - a temu otvaram i zato što me zanima koliko ljudi koji imaju Retinu a posjećuju ovaj voćnjak ima LG, odnosno Samsung panel - i koliko od Vas je imalo ikakvih burn in ili ghosting problema s njima?
To je to od mene, uživajte!