28.12.2013 | 00:10
damba7 kaže:
Do sada sam koristio epson px700w - zadovoljavajuć software za mac, printer sam 2x ispraznio i sada je stao, evo treće boje su u njemu nove novcate, izgleda se zmazala glava
koja se ovako bez nekog rastavljanja i ne da baš očistiti, tako da ne kemijam previše odluka je kupiti novi.
Nisam dugo koristio epsona, ali nekad je Epson imao obratnu filozofiju od HP-a. Kod HP-a se bitan dio glave mijenjao sa svakom patronom tinte pa je zato patrona bila skupa, a Epson je nudio posebno patrone tinte, a posebno glavu (također kao potrošni materijal kojeg je korisnik mogao sam zamijeniti). Provjeri.
Bitno mi je da se boje mogu lako kupiti zamjenske, da nisu skupe, da mi se isto sa novim neće desiti
Prilično sam uvjeren da ti je baš u ovom problem. Ako inzistiraš na tome da kupuješ jeftinu zamjensku boju (ili daješ patrone puniti), mislim da će ti se s bilo kojim isto desiti u kratko vrijeme.
Ne kažem da nijedna zamjenska patrona ne valja, ali ako inzistiraš na tome da kupuješ najjeftinije... Ja isto koristim zamjenske patrone, provjerenog proizvođača, ali npr. ne igram se više s dopunjavanjem potrošenih (ta ekipa šteti tako da sama mućka boju iz koncentrata pa tu bude svašta, grudica, mrvica...).
Inače sam ja prvi koji zastupa stav da u većini slučajeva platiti original ne znači platiti kvalitetu, nego ispasti budala jer se u pravilu radi o istom proizvodu kao što je i onaj "neoriginalni" i nekoliko puta jeftiniji. Međutim, u slučaju tinte za ink-jet, razlika u cijeni nije dovoljno velika za rizik koji preuzimaš.
Moj bi ti savjet bio, ako ti je originalna tinta za ink-jet skupa, radije sada odvoji više novca pa kupi color laser printer-scanner. Košta više, ali kod lasera zamjenski toner ne može oštetiti printer. Može ti samo rezultirati lošim otiskom (kao i zamjenska tinta). A i - u tvom režimu korištenja, jedna patrona tonera će ti trajati puno dulje, nego jedna patrona ink-jet tinte.