24.02.2017 | 14:05
Pozdrav svim Apple guruima i onima koji to žele postati.
Naime nakon više od 20g korištenja računala i Win OS-a vrijeme je možda za mali zaokret. U planu je kupnja MacBook Pro-a 13'' verzija iz 2016 s Touchbarom. Gledao sam malo po našim dućanima i domaćim resellerima i naravno odnos cijene kod nas i vani je neusporediv - o tome ste naveliko pisali. Naime, preporučena mpc kod nas je 17.209,00kn te se možda ali samo možda može uloviti neki mali popust pa ta cijena padne na 16.700,00kn. Cijene vani koje sam gledao su oko 1900Eur što je recimo oko 14.200,00kn...
Konkretno sam gledao kupnju MBP preko shopa u Njemačkoj koji se i tu na forumu reklamira ili njezinog sestrinskog sajta u Austriji gdje bi čak direktno otišao po njega prilikom kupnje. Dakle radi se konkretno o:
Njemački shop
ili
Austrijskii shop
Njemački shop nudi i slanje u RH s poštarinom od oko 15Eur te plaćanjem putem kreditne kartice. Moje pitanje je da li se plaća kakav dodatni porez ili nešto na ovu cijenu ili je to cifra koja će mi biti naplaćena prilikom transakcije? Kupovao sam i ranije skuplje stvari iz DE pri čemu nije bilo nikakvih dodatnih davanja osim cijene robe + poštarina. Sada se spominju nekakvih posebni porezi što je stupilo na snagu nedavno, pa da provjerim za svaki slučaj.
Isto tako što je s garancijom na MBP kupljen vani tj tih 12mj ukoliko dođe do nekog kvara. Vrijedi li nekakvo internacionalno jamstvo uz račun ili se uređaj mora slati prodavaču?
Hvala Vam puno na pomoći i isprika ako su pitanja već bila odgovorena. Tražio sam čitao ali nisam našao ili mi je promaklo.