Kupnja Maca online
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja Maca online

02.01.2014 | 22:59
Pozdrav!

Razmisljam o kupnji macbooka preko interneta. Uvjet je da stize iz EU naravno, da ne moram platiti nikakve namete. Gledam na amazon.uk, ali ne vidim bas nesto opcija da salju u Hrvatsku. Ima dosta izbora na ebay.uk, naprimjer ovo:

www.ebay.de/itm/NEW-Apple-Macbook-Pro-2-...;hash=item565ff21f05

Koliko vidim to je jedno 5/6 tisuca kuna jeftinije nego kad nas.

Da li cu moci uzeti applecare na proizvod koji dolazi iz vana?

Ako imate kakav savjet zahvaljujem!
02.01.2014 | 23:15
Ja sam čuo samo za jedan primjer da je netko kupio novog Maca preko E-baya (iz Italije) i da ga je trgovac htio dostaviti izvan svoje zemlje. I u tom jednom primjeru za kojeg znam bilo je velikih problema i natezanja s trgovcem koji je primio uplatu pa tražio još novca pod raznim glupim izgovorima. Dok kupac nije digao reklamaciju kod PayPala, stvar se nije riješila.
02.01.2014 | 23:50
Na zalost izgubio sam link ali pogledaj amazon.de. Frendica je narucila imac 27" i jos neki tablet prije par mjeseci i ustedila masu love. Doslo DHLom za par dana, nista ekstra nije platila tako da se isplati malo potruditi.
02.01.2014 | 23:57
A koliki su joj PDV obračunali? 25% ili 19%
03.01.2014 | 00:56
Ne može se legalno kupiti bilo koji Apple proizvod putem neta iz druge države.

Apple štiti svoja lokalna tržišta i svaki Apple Reseller ima strogu zabranu prodavati bilo kome van svoje države pod prijetnjom gubitka ugovora. Ako to netko radi, taj je onda ili privatna osoba koja prodaje polovno ili neka treća tvrtka u lancu koja preprodaje dalje. Po novome je Apple Resellerima zabranjeno i prodavati trećima za dalju prodaju, tj. mogu, ali onda bez ikakvog rabata od strane Applea, a onda bi računalo došlo preskupo u bilo kojoj kombinaciji.
03.01.2014 | 02:28
Meni je jasno što si htio reći, ali "legalno" nije odgovarajuća riječ za to. *MOŽE* se kupiti *LEGALNO*, ali to znači da prodavatelj krši odredbe svog ugovora s Appleom. To nije ni na koji način ilegalno (jer je zakonito), a kako će riješiti povredu ugovora s Appleom (ako ga ovi ikad pozovu na red) je sasvim neka druga stvar.
03.01.2014 | 02:33
Nisam znao da tu postoje neki upitnici oko daljnih preprodavača apple uređaja.

Pa dobro kako je onda amazon i ebay prepun takvih proizvoda?
03.01.2014 | 03:24
Ovako kako ti je opisao Davor. Treća ruka.
03.01.2014 | 09:09
Kolega je, doduše prije nekoliko godina, kupio preko ebay-a MacBook 17" (mislim čak iz SAD-a) i prošao nekoliko tisuća jeftinije, čak i kad je poplaćao sve namete, poštarinu itd. Misim da je sve skupa platio oko 17.000 kn, a tu je mislim bio preko 20.000 (znati će poznavatelji cijena)
Doduše nisam siguran kako sad stvari stoje po tom pitanju.
03.01.2014 | 11:05
Ja sam par puta računao - kupnja *novog* Maca preko interneta iz Amerike se jednostavno - ne isplati, osim ako se ne radi o nekoj muljaži. Previše naplate dostavu (ili pak moraš ići preko onih firmi koje prepakiravaju i šalju ponovno pa je onda još skuplje) i onda naša carina na to (cijena + troškovi dostave) još odere veliki porez. Razlika ispadne manja od 10%.
Kupnja iz Amerike se isplati ako ti to netko fizički donese.
24.02.2017 | 14:05
Pozdrav svim Apple guruima i onima koji to žele postati.
Naime nakon više od 20g korištenja računala i Win OS-a vrijeme je možda za mali zaokret. U planu je kupnja MacBook Pro-a 13'' verzija iz 2016 s Touchbarom. Gledao sam malo po našim dućanima i domaćim resellerima i naravno odnos cijene kod nas i vani je neusporediv - o tome ste naveliko pisali. Naime, preporučena mpc kod nas je 17.209,00kn te se možda ali samo možda može uloviti neki mali popust pa ta cijena padne na 16.700,00kn. Cijene vani koje sam gledao su oko 1900Eur što je recimo oko 14.200,00kn...
Konkretno sam gledao kupnju MBP preko shopa u Njemačkoj koji se i tu na forumu reklamira ili njezinog sestrinskog sajta u Austriji gdje bi čak direktno otišao po njega prilikom kupnje. Dakle radi se konkretno o:
Njemački shop
ili
Austrijskii shop
Njemački shop nudi i slanje u RH s poštarinom od oko 15Eur te plaćanjem putem kreditne kartice. Moje pitanje je da li se plaća kakav dodatni porez ili nešto na ovu cijenu ili je to cifra koja će mi biti naplaćena prilikom transakcije? Kupovao sam i ranije skuplje stvari iz DE pri čemu nije bilo nikakvih dodatnih davanja osim cijene robe + poštarina. Sada se spominju nekakvih posebni porezi što je stupilo na snagu nedavno, pa da provjerim za svaki slučaj.
Isto tako što je s garancijom na MBP kupljen vani tj tih 12mj ukoliko dođe do nekog kvara. Vrijedi li nekakvo internacionalno jamstvo uz račun ili se uređaj mora slati prodavaču?

Hvala Vam puno na pomoći i isprika ako su pitanja već bila odgovorena. Tražio sam čitao ali nisam našao ili mi je promaklo.
24.02.2017 | 14:26
evo, ja sam sa ove stranice narucio svoj 15'' 2016 MBP. www.pcking.de
Mislim da su cijene slicne, samo sto tada na cyberportu nisu imali space gray koji sam zelio i sa odredenim preinakama.
Dosao u roku 4 dana od dana uplate na racun, sve normalno sa racunom i svim ostalim.
Nikakve dodatne naknade ne placas (porez, prirez i ostale gluposti). Garancija je 12 mjeseci kao i za sve ostale proizvode, a ti bilo kada i u bilo kojem trenutku unutar tih godina dana kupis apple care koji ti traje jos dodatne 2 godine i vrijedi bilo gdje.
24.02.2017 | 14:50
Hvala mmesko,
u međuvremenu sam među hrpom postova našao i tvoj gdje si pisao o kupnji Mac-a te da si se s njima dopisivao. Imaš li možda kakvu email adresu nešto jer baš ne uspijevam na njihovom web-u naći kontakt... - edit: pronašao: order@pc-king.de
Koliko sam vidio nemaju s internacionalnom tipkovnicom no moram to još provjeriti.
Inače konfiguracija koju ja lovim, no samo s njemačkom tipkovnicom je najpovoljnija tu, no nisam siguran da šalju u RH s obzirom da nije navedena među zemljama.
Hvala još jednom na informacijama i pomoći
24.02.2017 | 16:25
AT ili IT nisu daleko. Shoping tura za 100kn i eto kompa.
24.02.2017 | 21:13
mmesko kaže:
Nikakve dodatne naknade ne placas (porez, prirez i ostale gluposti).

To ovisi o trgovcu. Internet trgovina iz EU s godišnjim prometom manjim od neke granične svote (ne znam kolike) naplaćuje PDV po stopi zemlje u kojoj je njeno sjedište. Dakle, platiš prikazanu cijenu i to je to. Internet trgovina iz EU s godišnjim prometom VEĆIM od te granične svote MORA naplatiti PDV po stopi zemlje u koju šalje pošiljku. Dakle, npr. na amazon.de uklikaš "kupi", uneseš svoju adresu, i onda ti prikaže VEĆU cijenu nego prije jer promijeni PDV iz 19% u 25%.
24.02.2017 | 21:35
100.000,00€ je mislim granica. Ako je više tada i RH PDV.
Za 600kn koliko bi te možda došla razlika PDV-a između opet recimo Austrije i Hrvatske, odvezi se u Austriju kupi komp, najedi se i napi, kupi Minasicu i odi doma.
Od ZG-a do Graza i natrag, ceh je 400 kn cesta i benzin, za 200 pojedeš ovdje www.altemuenze.at/cms/1/1/node/7/ i odeš doma.
24.02.2017 | 21:43
smayoo kaže:
mmesko kaže:

To ovisi o trgovcu. Internet trgovina iz EU s godišnjim prometom manjim od neke granične svote (ne znam kolike) naplaćuje PDV po stopi zemlje u kojoj je njeno sjedište. Dakle, platiš prikazanu cijenu i to je to. Internet trgovina iz EU s godišnjim prometom VEĆIM od te granične svote MORA naplatiti PDV po stopi zemlje u koju šalje pošiljku. Dakle, npr. na amazon.de uklikaš "kupi", uneseš svoju adresu, i onda ti prikaže VEĆU cijenu nego prije jer promijeni PDV iz 19% u 25%.

zanimljivo, nisam znao za ovo ogranicenje. hvala na pojasnjenju
24.02.2017 | 22:02
mmesko kaže:
smayoo kaže:
mmesko kaže:

zanimljivo, nisam znao za ovo ogranicenje. hvala na pojasnjenju

Da hvala na pojašnjenu..

@žabac možda i skoknem do Graza ili u posjet nekom od silne rodbine koje imam po AT...

Hvala na sugestijama i pomoći
24.02.2017 | 22:24
Nema na čemu.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 dan, 20 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.27 Seconds

Provided by iJoomla SEO