09.01.2014 | 10:32
dpasaric kaže:
Jedva čekam jedan primjerak da napravim test za Jabučnjak, ali s onim što znam mogao bi biti zapravo razočaravajuć u odnosu na staru Pro seriju jer izuzev FCP-a i par prilagođenih aplikacija malo što koristi sve te silne gigaflopse koje donose nove grafičke, a one u low-end izdanju i nisu nešto out-of-this-world, a onu najskuplju D700 konfiguraciju će kod nas malo tko platiti. Ja sada imam karticu te klase u mom Mac Pro (istina samo jednu), dakle ugrubo imam pola procesorske snage tog novog top modela koji u USA dođe gotovo $9000.
Još je na kraju najveća prednost biti taj super brzi SSD i gomila zaista brzog RAM-a.
Pa zapravo na modelu za 3999 upgrade na D700 kosta stvarno zacudjujucih (samo) 600 dolara, znaci da D700 pocinje od 4599, sto bas i nije tako lose. Imas 16 gigi rama, imas 4096 jezgri i 12 GB graficke memorije i imas 6 core procesor sa 12 MB cachea.
A to nije bas tako strasno.
Zapravo su CPU upgradei najveci ripoff, od strane Intela vise nego Applea. Ok, vec 8 core ima vise nego dusplo cachea, al opet, cijene su malo previsoke, pogotovo za 12 core.