Cijena Mac Pro-a u HR
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Cijena Mac Pro-a u HR

08.01.2014 | 16:11
iStyle Srbija na stranice je stavio Mac Pro u ponudu, s tim da se modeli mogu samo naručiti - znači na lageru ih nema. No, ono što je zanimljivo je - cijena.
Tako je slabiji ulazni model sa četverojezgrenim procesorom 24.648 kuna, dok šesterojezgreni ulazni model stoji "pišljivih" 32602 kune. Obzirom da Srbija ima manji PDV od nas, mislim da će kod nas cijene biti i više.
08.01.2014 | 16:41
U Filexu 24600 kuna. www.filex.hr/proizvodi/mac-pro/mac-pro-3...irepro-d300-2gb/2065 Nisam upućen u specifikacije ulaznog i ostalih modela, ali navedeni je vjerojatno osnovna verzija.
08.01.2014 | 16:41
Neki ljudi su me jos ljetos zvali da naruce 2 Mac Pro, uz komentar "pa vidi kako su mali, ponesi mi barem dva komada"

Zanimljivo da su narucivali dok niko od nas nije niti znao cijene u US.

Vjerojatno su pouceni ranijim iskustvima znali da ce cijene biti takve :/
08.01.2014 | 16:47
Ivan46 kaže:
U Filexu 24600 kuna. www.filex.hr/proizvodi/mac-pro/mac-pro-3...irepro-d300-2gb/2065 Nisam upućen u specifikacije ulaznog i ostalih modela, ali navedeni je vjerojatno osnovna verzija.

Opa, jeftiniji smo za osam kuna!
Je, to je ulazni model, ima quad core Xeon CPU, 256 GB SSD i 12 GB RAM-a.
08.01.2014 | 16:49
drlovric kaže:
Neki ljudi su me jos ljetos zvali da naruce 2 Mac Pro, uz komentar "pa vidi kako su mali, ponesi mi barem dva komada"

Zanimljivo da su narucivali dok niko od nas nije niti znao cijene u US.

Vjerojatno su pouceni ranijim iskustvima znali da ce cijene biti takve :/

Pa šta te briga, obzirom da te svi žicamo da nam uzmeš nešto, a ti fino nabij postotak na original cijenu i pretrpljeni strah na carini i eto druge plaćice...
BTW, pošaljem ti PM za "ono"...
08.01.2014 | 21:24
Istina je da to malo čudo teži 5 kg, ali šta je to za US army
08.01.2014 | 22:01
Jedva čekam jedan primjerak da napravim test za Jabučnjak, ali s onim što znam mogao bi biti zapravo razočaravajuć u odnosu na staru Pro seriju jer izuzev FCP-a i par prilagođenih aplikacija malo što koristi sve te silne gigaflopse koje donose nove grafičke, a one u low-end izdanju i nisu nešto out-of-this-world, a onu najskuplju D700 konfiguraciju će kod nas malo tko platiti. Ja sada imam karticu te klase u mom Mac Pro (istina samo jednu), dakle ugrubo imam pola procesorske snage tog novog top modela koji u USA dođe gotovo $9000.

Još je na kraju najveća prednost biti taj super brzi SSD i gomila zaista brzog RAM-a.
09.01.2014 | 06:19
dpasaric kaže:
Jedva čekam jedan primjerak da napravim test za Jabučnjak, ali s onim što znam mogao bi biti zapravo razočaravajuć u odnosu na staru Pro seriju jer izuzev FCP-a i par prilagođenih aplikacija malo što koristi sve te silne gigaflopse koje donose nove grafičke, a one u low-end izdanju i nisu nešto out-of-this-world, a onu najskuplju D700 konfiguraciju će kod nas malo tko platiti. Ja sada imam karticu te klase u mom Mac Pro (istina samo jednu), dakle ugrubo imam pola procesorske snage tog novog top modela koji u USA dođe gotovo $9000.

Još je na kraju najveća prednost biti taj super brzi SSD i gomila zaista brzog RAM-a.

dpasaric, taj model solo stoji 9000 USD-a, ali kad mu dodaš potrebnu periferiju, 3 4K monitora, dolaziš do 15000 USD-a - tako se se apsolutno slažem s tobom
09.01.2014 | 10:32
dpasaric kaže:

Pa zapravo na modelu za 3999 upgrade na D700 kosta stvarno zacudjujucih (samo) 600 dolara, znaci da D700 pocinje od 4599, sto bas i nije tako lose. Imas 16 gigi rama, imas 4096 jezgri i 12 GB graficke memorije i imas 6 core procesor sa 12 MB cachea.

A to nije bas tako strasno.

Zapravo su CPU upgradei najveci ripoff, od strane Intela vise nego Applea. Ok, vec 8 core ima vise nego dusplo cachea, al opet, cijene su malo previsoke, pogotovo za 12 core.
09.01.2014 | 13:31
i cpu i ram mozes jeftinjača upgradeat, i to ne kod applea.
a 4k monitori od 23.1. krecu s daleko manjim cijenama nego onaj Sharp ultra s appleovih stranica. stiže dell za do 1000$
10.01.2014 | 11:57
KOLIKO JE TAJ MODEL BOLJI OD MAC PRO; Processor 3,2 GHz Quad-Core Intel Xeon, 6 GB 1066 MHz DDR3 ECC, ATI Radeon HD 5870 1024 MB, 250GB SSD
10.01.2014 | 12:20
Lupam napamet, drugi ce reci neku pametnu na tu temu, ali malo sam gledao cijene komponenti.

Pa cak i da uspijes sloziti hackintosh da pouzdano radi, sve te komponente su prilicno skupe, tako da u konacici i hackintosh te snage izadje puno para

Po meni je jedino pravo pitanje, kome treba sva ta snaga? Ako si profiesionalac kome treba (video obrada, virtualizacija, 3D, etc), zagrizi, kupuj i cuti
10.01.2014 | 13:57
Cudno sto drlovric veli.
takva snaga je potrebna za igrqnje pod WIN 8!!!
10.01.2014 | 14:29
Pa cak ni ja ne bi kupio Mac Pro da na njemu igram igre

Retina odradjuje super taj dio kada sam na putu, a PS4 je on the way za doma, tako da sam pokriven
12.01.2014 | 20:47
drlovric kaže:
Pa cak ni ja ne bi kupio Mac Pro da na njemu igram igre

Retina odradjuje super taj dio kada sam na putu, a PS4 je on the way za doma, tako da sam pokriven

PS4! Mrzim Amere koji dobre igračke prvi dobe u dučane!
LOL
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 5 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO