11.01.2014 | 22:05
Koristim odnedavno media player uređaj marke Mede8er, model 400X2S, kupljen i uštekan hdmi kabelom na telku a RCA cinch-evima na AUX ulaz LG kućnog kina. Uređaj ima 2 USB porta u koja se može uštekati vanjski usb disk. Pa tako i učinih, uštekah svoj WD Passport 2.5" 500GB disk i uredno puštam filmove sa istoga.
Problem je što disk više ne mogu koristiti na macu a prije korištenja na Mede8er-u bio je sasvim ispravan.
Da pojasnim: koliko mi je poznato disk je mac-formatted, koja točno vrsta formatiranja ne znam, bio je predformatiran i kad je kupljen samo je uštekan u mac i to je radilo ok. Je li MacOsX journaled ili je Journaled i Case-sensitive itd nije mi poznato. Mede8er veli HFS drive.
Mac ga uopće više ne prepoznaje.
Disk Utility ne može verificirati niti napraviti Repair Disk.
Prilikom pokušaja Repair disk nakon nekog vremena javi sljedeće:
"Disk Utility can't repair this disk. Backup as many of your files as possible, reformat the disk, and restore your backed-up files."
Uspio sam nekako pokrenuti NAS na Mede8er-u i pristupiti sa Mac-a u istoj mreži, na taj mede8r i vidim USB, i njegov sadržaj i po timestamp-u zaključujem da je mede8er naselio nekakav novi fajl
FavLink_USB
Vidim i da je timestamp na folderu sa filmovima drukčiji jer je dodao neki view.xml file.
Sad, zna li netko neki alat ili način (možda komandnolinijska naredba?) kako nešto napraviti da mac i dalje vidi taj disk i uredno pristupa istome direktno uštekan u usb port? Prebacivati sve podatke, reformatirati disk i nije mi neka opcija ako opet sljedeći put kad uštekam u mede8er više nakon toga neću moći spojiti na Mac. Još dodatno nikakvo formatiranje tog diska nisam radio na mede8er-u, samo browse-ao sadržaj, pokretao film.
Molim vas pomoć kako da "popravim" disk tako da i mac normalno vidi taj disk.
Jer uopće mi nije jasno što je problem. Sadržaj vidim na macu preko sambe i NASa na mede8er-u u kojega je uštekan taj usb disk. A kad uštekam u Mac, ništa.
Što napraviti?
Hvala unaprijed.