Problem sa ssd-om!
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Problem sa ssd-om!

18.01.2014 | 00:56
Ugradio sam u macbook pro early 2011, 13-inch ssd kingston v300 240GB, i nakon dizanja sistema, maverick os pocela su smrzavanja svakih nekoliko minuta.Nažalost umjesto prije tek sam tada malo pogledao iako je naveden da radi sasvim ok s apple-ovim macbook-ovima javili su se komentari da i drugi imaju slican problem i da rjesenje lezi u zamjeni ssd drugom markom, intelovom recimo.Spreman sam ovaj ssd ugraditi u bratov pc, ali koji sad ssd uzeti a da sigurno radi? nije da trebam 2 ssd-a, molim savjet, hvala
18.01.2014 | 02:16
owc diskovi rade bez problema
18.01.2014 | 02:25
MBP early 2011 - Ne bih te htio plašiti, ali si vidio ovo: reddit? Baš danas je ovo postala top tema.
18.01.2014 | 08:09
Onda ga nemoj plašiti. Njegov 13' MBP ima samo grafiku integriranu u proc, pa ga to ne treba zabrinjavati.

Inače je najsigurnija opcija Intel ili OWC, iako ja u svom imam OCZ Agility već preko dvije godine i radi bez problema (isto MBP 13' early 2011).
Jedino što sam ja još uvijek na ML.
18.01.2014 | 08:56
Ja mislim da se sjećam da je Davor imo problema sa Kingstonom v300 i da je pisao Kinstonu i da su mu dali novi zbog kulantnosti. Ali i tovoj bi trebo imati garanciju. Ako ti se Sistem zamrzava zbog SSD-a , a da je Hardware-ski problem, onda taj SSD neće raditi i nigdje drugdje.
Ja sam do sad imao samo dobra iskustva sa Kingstonom.

Je si li eliminirao sve ostalo? Pogledaj na njihovim stranicama ima li neki novi Update za njega? Probaj ga nasaditi ponovo. Secure Erase i sve iz početka.
Probaj se prijaviti sad ko novi korisnik, i pogledaj dali ti se to dešava. Ako ga nasadiš iz početka počni s clean instalom pa onda tek popeglaj Backup. Da li ti je uštekan kako treba? Na kraju zamjeni ga za novi kod tvog dobavljača.

Ja ti osim Kingstona preporućam jedan od ovih:

Samsung 840 EVO 250 GB, 2,5 Zoll, 512MB Cache, SATA III
Samsung 840 Pro Series 256 GB, 2,5 Zoll, 512MB Cache, SATA III
Kingston HyperX SH103S3 240 GB, 2,5 Zoll, 512MB Cache, SATA III
Crucial M500 240 GB, 2,5 Zoll, 512MB Cache, SATA III

Samsung Pro je "profesionalna" vrerzija tako da bi morala biti robustnija od ostalih.
18.01.2014 | 15:59
hvala svima na postovima, disk je novi, ima garanciju kupljen prije 3 dana, radi najnormalnije na bratovom pc-u, zvao sam par servisa u zg-u, i rekli su da vecinom ugradjuju intel i crucial , i istina naletio sam na par postova ljudi koji imaju problem s kingstonom i bas ovim modelom, na kngstonovoj stranici nemaju nikakav firmware za skinut, jedino tools-e ali samo za win, linux i mac nista-klasika. Tako da na kraju brat ispada najsretniji u cijeloj prici.pokusao sam izvaditi i vratiti memorije-2x2GB ddr3, svi savjeti o prasini ili pregrijavanju proca su mi malo nejasni jer mac nije otvaran i nema zrna prasine nigdje...pokusat cu otpojiti vratiti disk, napravit svjezi clean install-iako sam i sad napravio clean install, ako ne pomogne uzimam intela..decki hvala jos jednom, nisam cesto kod vas, ali vas rado imam "u rezervi" ako sto zapne....pozdrav
18.01.2014 | 16:38
Ako ti se hoće, probaj instalirati ML, jer sam isti disk stavio u MB White i radi uredno
18.01.2014 | 18:43
E sada je kasno, da si došao ovdje prije odmah bismo ti rekli da taj ne radi. Zna se za to i Kingston ih mijenja za nove modele koji rade odlično. Te starije serije imaju neki Mac specifičan bug. Možda ti je brže prodati ga nekome s PC-ijem i uzeti noviji model.

Ja sam prošli tjedan ugradio još jedan Kingstonov klijentu i radi savršeno.
18.01.2014 | 22:44
Jel to ovaj SSD? Takodje uzeo sebi, pa da na vrijeme zamjenim. LP
image-9f562dce387ceb615da5b499fd7c249e.jpg
18.01.2014 | 23:10
dpasaric kaže:
E sada je kasno, da si došao ovdje prije odmah bismo ti rekli da taj ne radi. Zna se za to i Kingston ih mijenja za nove modele koji rade odlično. Te starije serije imaju neki Mac specifičan bug. Možda ti je brže prodati ga nekome s PC-ijem i uzeti noviji model.

Meni V300 radi super u MBPu 7,1, a radio je super i u MBu 3,1. Mozda nesto sa serijom iz 2011?
19.01.2014 | 12:29
Moguće... uglavnom znaju za problem i čak se može i zaobići, ali traži da se formatira low-level na PC-iju s nekim njihovim alatom. Tako mi je rekao support, ali preporuka je bila da se ne zezam nego da mi pošalju novi i ciao.
19.01.2014 | 13:31
isti takav imam u frendovom laptopu 13" 2009, dual core i radi perfektno, ja sam uzeo isti takav samo 240Gb i smrzava
19.01.2014 | 13:33
dpasaric kaže:

mislis da bi ga mogao vratiti u trgovinu i traziti drugi uz eventualnu nadoplatu?
nekako sumnjam....
19.01.2014 | 13:35
Moze onda samo preporuka za konkretni model koji def radi ok da si trazim sutra....ako se nesmije napisat na forumu moze i poruka u inbox....hvala
19.01.2014 | 21:40
Kingstone v300 120Gb sam imao u MBP 15 early 2008 i radio je super, isti je radio i u MBP 15 2012 - kod mene je u oba radio ko švicarski sat.
19.01.2014 | 22:00
treba biti 240GB ili 256GB
19.01.2014 | 22:28
Hmm, gledam sada, pa ta V300 serija bi morala biti ok. Možda je samo pokvaren?
20.01.2014 | 08:38
Kako mislish ta serija? Jel kod tebe bila neka druga v300?
21.01.2014 | 00:12
nope, na pc-u radi cijeli dan bez ikakvih problema
21.01.2014 | 00:18
Baš smo isti taj Kingston V300 120GB u firmi ugradili u iMac 7.1 jer je dosadašnji HDD dao svoje. Zasad radi OK.
21.01.2014 | 10:30
stavio isti takav SSD (Kingston V300 120GB) u iMac 5.1 i vec mjesec dana radi bez problema...
30.01.2014 | 23:37
Intelov SSD vec nekoliko dana radi bez ikakvih problema, rijec je o seriji 530 240GB, koju kako sam cuo od dobavljača uzimaju i vodeći servisi za apple u zagrebu....
10.02.2014 | 12:16
Evo, ja taman na raskrscu zivota
dakle, intel 530 ili kingston V300? oba 120GB jer mi toliko budzet dopusta.
what is gonna be ?
  • Sank
  • Moderator
  • 221
10.02.2014 | 13:52
Intel
10.02.2014 | 14:21
Zahvaljujem !
10.02.2014 | 14:31
Intel
11.02.2014 | 17:05
Ne bih zelio otvarati novu temu pa cu pitanje postaviti ovdje, malo je generalno ali se radi o SSD-u.
Dakle, da li netko moze objasniti koliko se moze i da li je dobro brisati stvari na SSD-u? Koliko to skodi disku?
Mnogi kazu da se na SSD instalira sistem, osnovni software poneke igre koje se cesto igraju i to je to, muziku, video bi trebalo staviti na neki drugi HDD.
A sta sa svim onim malim stvarima koje se nakupe u kanti, recimo kad se napravi neki update pa se stara verzija automatski stavi u kantu sve se to mora pobrisati jednom. Koliko je sve to prihvatljivo ili ne?

Hvala!
11.02.2014 | 18:08
Ovisi o SSD-u kojeg imaš a i o sustavu u kojem radi. Ako tvoj SSD ima Garbage Collection u svom Kontroleru onda se on sam slaže i njemu ništa ne smeta da se po njemu piše i briše, ako opet imaš OS koji podržava TRIM to ti preuzima TRIM i posprema ti SSD tako da u oba slučaja SSD radi normalno i da mu ništa ne škodi da se po njemu piše i briše po potrebi. Ali ako nemaš ni jedno ni drugo onda je barem u našem okruženju bolje ne brisati i pisati učestalo jer SSD postaje sve sporiji. To ti se neće pokazati odmah nego s vremenom. Ali da te odmah umirim skoro svi SSD ovi novije generacije imaju Garbage Collection u svojim Kontrolerima tako da te to ne treba previše brinuti, a postoji i niz drugih metoda kako SSD dovesti ured kad se zatrpa i zaguši. Svakako nije preporučivo iskoristiti sav prostor na njemu nego ostaviti nekih 5% slobodnog.
10.01.2015 | 23:36
da ne otvaram novu temu...

instalirao sam danas OWC-ov SSD (Electra 3G) u iMac 9,1 (early 2009). zapravo, instalirao ga je Sank - puno hvala još jednom.
sve je prošlo ok, rastavili, sastavili i provjerili je li se "uhvatio". disk utility ga je prepoznao, napravili particiju, već je bio formatiran, skinuli i pokrenuli trim enabler, ali se ispostavilo da ga ovaj model očito ne treba.
nazdravili s lokalnom borovičkom, ubacio ga u bunker i došao doma da prebacim na njega OS i pokrenem ga kao startup disk.

nakon što sam spojio komp i upalio ga, iskočila mi je čudna poruka (u prilogu). pogledam u finder - nema SSD-a; pogledam u disk utility - nema ga ni tamo.
nazovem Sanka, on kaže da možda onaj nepotrebni trim enabler nije šta sprčkao. isključim ga, čak ga i pobrišem, ali ništa.

dakle, ima li tko ideju šta se to moglo desiti da sistem više ne vidi SSD, nakon što ga je lijepo registrirao?
10.01.2015 | 23:49
da ne pišemo na dvije fronte, možete ovdje odgovoriti: www.jabucnjak.hr/forum/hardver/138083-in...u-rijeci.html#138210
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.44 Seconds

Provided by iJoomla SEO