22.10.2003 | 22:20
Nisam imao slicnih problema. Istina, nisam testirao na "debelom adresaru", ali ono sto sam napravio proslo je bez greske.
Poceo sam s updateom iSynca i Bluetootha. Nakon toga sam ubo (tom prilikom u G3 iMac) D-Linkov BT adapter, pairao T610 koristeci BT Setup Assistent, izignorirao sve njegove opcije da ista od sinhronizacije obavi odmah i nakon toga presao na iCal/AddressBook test.
U mobitelu je bilo nekoliko unosa u kalendaru i oko 170 ljudi u imeniku. iMac je imao Address Book sa svega desetak unosa, ali zato pun iCal sa 6 razlicitih kategorija. Kad sam vidio koje opcije iSync nudi, otisao sam u iCal i dodao novu kategoriju, "Mobitel", te setirao iSync da unose iz mobitela ugura u istoimeni iCalov kalendar.
Prije synca sam odabrao opciju da NE synca unose iz Address Booka koji imaju samo e-mail adrese.
iSync je radio transfer cca. 2 minute i sve je bilo tamo gdje sam i ocekivao - na telefonu su se pojavili unosi iz Address Booka, uredno poslozeni u rubrike u kojima sam ih i ocekivao, preslikao se kompletan iCal (naravno, sad je sve bio jedan kalendar!), a iz mobitela u Mac je isto tako uredno preslo svih 170 brojeva telefona (nisu bili upisani drugi podaci!) i kalendar koji se preslikao u "Mobitel" kategoriju.
Nakon toga testirao sam dodavanje i brisanja unosa, kako na mobitelu tako i na Macu - sve je proslo bez greske.
U tvom slucaju se mogu samo nadati da koristis stari BT ili iSync SW, a ako to nije slucaj onda cu biti puno pazljiviji kada konacno odlucim ponoviti opisanu "operaciju" sa svojim T610.
Trenutno mi najvise smeta sto se sistemski BT prefsi redovito ruse cca. 20 sekundi nakon sto ih pokrenem. Sve drugo radi uredno, a i dalje me veseli SMS reply nakon sto mi Mac javi da me XY zove.
Ono sto me ne veseli je cinjenica da Mophun ne podrzava Maca pa sam osudjen i dalje na PC developing. Steta - podrzan je CodeWarrior, ali sami (exe) alati nisu prebaceni na Maca. Zivim u nadi.
P.S. Trazim silikonsku futrolu za njega pa ako itko zna gdje ih se moze nabaviti...