Powerbook baterija problem :(
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Powerbook baterija problem :(

• EuCryL
  • Posjetitelj
19.11.2005 | 11:09
Eh da.. prvi veći problem se javio..

PB 1.67 više neće radit osim ak ga se ne prišteka na struju.. Resetirao sam PMU, NVRAM, ali niš od toga..

Kad ga probam bez žice, onda se upali lampica da gumbu za otvaranje ekrana, malo zazuji superdrive i odmah se ugasi - ne čuje se ni start up chime.

Kada radi na žici i odštekam je, radi jos sekundu i pol (mjereno ultrapreciznom štopericom u genima) pa se zgasi.. Probao sam ga (a jadan Pb, kaj mu delam) bez baterije koristit i onda kad ga odštekam se zgasi odmah.. dakle ipak komp ima neki kontakt s akumulatorom pa se nadam da je riješivo jednostavno..

Iskreno se nadam da nije nekaj na ploči otišlo, jer si ne mogu sad dozvolit bit bez njega dok je jadan kod doktora za kompjutere..

Jel ima ko kakvu ideju morti?

Hvala unaprijed,

A.

Update: Apple Hardware test kaže da je sve u redu.. al nije.. dogmother
19.11.2005 | 16:43
pa meni izgleda da je baterija trula, bilo bi najbolje da reklamiras defektnu bateriju kod prodavaca gdje si kupio PB jer 1.67 PB i nije toliko stara mashina, mozda da isprobas stroj na drugoj bateriji u jednoj od prodavaonica A. hardwarea..
  • EuCryL
  • Posjetitelj
19.11.2005 | 17:55
nmrzlja1 je napisao:
pa meni izgleda da je baterija trula, bilo bi najbolje da reklamiras defektnu bateriju kod prodavaca gdje si kupio PB jer 1.67 PB i nije toliko stara mashina, mozda da isprobas stroj na drugoj bateriji u jednoj od prodavaonica A. hardwarea..

Kupljen u Austriji :o(
a do sad sam radio pa nisam uspio otic u neki nas ducan pogledat da li radi s drugom baterijom, a to mi je prva stvar kaj mi je pala na pamet fala..

Bum se strpio do ponedjeljka, a mozda netko od magova da savjet..
19.11.2005 | 18:16
Evo vijest s Mac Bidouille

HardMac.com18/11/05 23:49

It took us some times to ensure that it was not a single case.
Some PowerBooks 15\" from the last revision, based on DDR2 SODIMM, have an annoying problem with their battery, it refuses to be loaded...
So it is impossible to use the PB as a mobile device, one needs to have a power plug.
Apple does not know yet where the problem is coming from; but it could be due to an error in the power management firmware located in the battery; and it seems not to be the case anymore in the manufacturing process. The solution would then be to upgrade the battery firmware.
If you are facing such a problem, please let us know the serial number of both your computer and your battery.

Ja ti predlazem da se javis na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript sa serijskim brojevima, njih je tamo par i u direktnom su kontaktu s Apple-om, i u Francuskoj i u SADu.
Ja sam se isto namjerio na novi, valjda ce za mjesec dana popraviti problem...
Sretno!
19.11.2005 | 18:19
kupljen u austriji... jos bolje! (barem neces cekati 2-3 tjedna da dobijes \"pisljivu\" bateriju kao u hrvatskoj; mislim, ako je problem ipak samo u batt. )

jer imam osjecaj da cu poludit, jos 3 tjedna, dok mi ne stigne ibook..
  • EuCryL
  • Posjetitelj
19.11.2005 | 19:08
Poslao mail.. i puno hvala

nadam se da ce bit neki battery update 3.0 da se to rijesi.. ne da mi se putovat do austrije..

kaj se tiče čekanja, ja bateriju za ibooka, čekam nekih dobrih 8 mjeseci i kad sam kupovao powerbooka u austriji, majstor je tam imao bateriju koja mi treba za bijelog prijatelja, ali ju nisam kupio - kao, naručio sam od naših pa da ih ne zajebem.. pas mater.. bateriju i dalje čekam..

nadam se da će tebi stić ibook uskoro, ak ne, odi do AT, tam ti kad kažu da će bit u roku od 24 stroj dostavljen, tak i naprave
19.11.2005 | 20:55
Koliko ja znam, garancija za 'mobilni' Apple hardware (iPod, iBook, PowerBook) je internacionalna, tako da bi po tome mogao besplatno u servisu popraviti/zamijeniti bateriju.

--alex
20.11.2005 | 16:24
alex je napisao:
Koliko ja znam, garancija za 'mobilni' Apple hardware (iPod, iBook, PowerBook) je internacionalna, tako da bi po tome mogao besplatno u servisu popraviti/zamijeniti bateriju.

--alex

da, ali ne i u powercomu; pa s takvom \"internacionalnom\" apple garancijom moras u AT ili u Italiu..
20.11.2005 | 16:38
Ma daj! Koja gamad! To bi bas trebalo prijaviti negdje nekome... Nisam znao...

--x
  • EuCryL
  • Posjetitelj
20.11.2005 | 18:30

al opet.. treba ostati i
20.11.2005 | 23:00
Prica se nastavlja...

HardMac.com20/11/05 20: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript (Lionel)

Since our last news related to battery issue with brand new PowerBook 15\", we have received numerous reports from unfortunate users.
What seemed to be initially a small problem, might actually be a larger scale issue. All PB featuring the defect battery model have a manufacturing serial number starting with W8541. But knowing that the battery can also be associated independently to the PB manufacturing number, it can also affect other series.
Apple should start replacing the defect batteries this week.
We still do not know if Apple has also decided to call back models being in stocks in AppleCenters or large resellers.

Eto, uz malo srece, doci ce i tebi nova baterija...

A ovo za Powercoma, je li to provjereno da ne prihvacaju garanciju, i ako je, prijavimo to, ali s konkretnim slucajem.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
21.11.2005 | 12:09
Sad cu bas zvat servis.. obavijestio sam austrijance gdje sam kupio komp kaj mi se dogodilo, poslao im članak pa ću vidjeti..

Ak neće naši mijenjat, morti buju slovenci htjeli s obzirom da su oni u EU, a moj komp je kupljen u EU

Držte fige.. nego, onako usput, i Shuffle od drage je ošo u vječna lovišta.. ni je dan komp ga ne želi mountat.. prepozna ga, ali ne prikazuje nikakav sadržaj i prc.. potrošio sam nekih 10tak sati na igranje s njim od knoppixa, susea, xp, 98, me, os 9, os x - ali uvijek ista prica.. pas mater..

Update:

Kažu da ukoliko apple da službenu info da se mijenjaju baterije, oni će uz oriđiđi račun promijeniti bez obzira gdje je kupljena mašina.. Nice odmah mi je lakše.. Rekao je da se i Shuffle da sredit uz iste uvjete!!

Tražim račun..
22.11.2005 | 22:57
EuCryL je napisao:

Ak neće naši mijenjat, morti buju slovenci htjeli s obzirom da su oni u EU, a moj komp je kupljen u EU

u sloveniji je situacija jos vise zabrinjavajuca http://www.appleslo.com/ btw svu robu nabavljaju od powercoma..
  • EuCryL
  • Posjetitelj
23.11.2005 | 00:57
Mene zabrinjave sljedeće..

Čuo sam se s austrijancima i rekli su mi da samo dođem i da će mi je zamijenit.. danas sam saznao da sutra idem u AU i nazvao lika koji je rekao da će je naručit i da će već sutra biti tamo (ako bude sve u redu)..

Pozitivac ko pozitivac, odlučio sam otić do njih pa ak ne dobiju, idem po nju u subotu, kao, budem platio benz (sutra idem o tuđem trošku ;o) ) pa je dobio..

E sad ide ono kaj me brine.. Spomenuo sam da ako mi on ne moze nabaviti bateriju da ću probat u Hrv na što mi je odgovorio da zamjensku bateriju mogu naručiti samo u jednom dućanu jer to ide kao zamjena od Applea..

Ok je to, ja znam da bi trebala ići zamjena od strane apple, ali kad sam bio zvao powercom su rekli da neće oni radit zamjene nikakve dok apple službeno ne potvrdi da se radi o greški unutar neke serije, a da ovu zamjenu mogu napravit samo u dućanu gdje je komp kupljen..

i sad sam ja tu zbunjen.. i ne da mi se čekat pa odoh u austriju..
23.11.2005 | 02:18
nmrzlja1 je napisao:
EuCryL je napisao:

u sloveniji je situacija jos vise zabrinjavajuca http://www.appleslo.com/ btw svu robu nabavljaju od powercoma..

NEEEEE! Laganini kasne kojih 5 mjeseci sa apdejtom stranice!!! LOLcina!

--x
  • yura57
  • Posjetitelj
23.11.2005 | 12:23
ma mislim da si krivo upucen,koliko ja znam iz iskustva
jamstvo za prijenosna računala i iPod vrijedi međunarodno uz predocenje racuna na kojem je iskazan ser. br. i naziv proizvoda. Apple traze te dokumente od PoweCom-a. i naravno zamjenit ce se svaki neispravan dio na racunalu ili zamjenit ce se iPod. na zalost druga je prica rok dobave jer vecine stvari nema u HR. ti dijelovi se cekaju i po odredenim procedurama i kanalima od strane proizvodaca u ovom slucaju Apple-a se isporucuje PowerCom-u. Naravno da u Austriji to mozes ostvariti brze ali ne u svim slucajevima jer i oni ako neki dio nemaju, moraju naruciti dio od Apple-a.
nadam se da ces brzo rijesiti svoj problem
23.11.2005 | 17:19
yura57 je napisao:
ma mislim da si krivo upucen,koliko ja znam iz iskustva
jamstvo za prijenosna računala i iPod vrijedi međunarodno uz predocenje racuna na kojem je iskazan ser. br. i naziv proizvoda. Apple traze te dokumente od PoweCom-a. i naravno zamjenit ce se svaki neispravan dio na racunalu ili zamjenit ce se iPod. na zalost druga je prica rok dobave jer vecine stvari nema u HR. ti dijelovi se cekaju i po odredenim procedurama i kanalima od strane proizvodaca u ovom slucaju Apple-a se isporucuje PowerCom-u. Naravno da u Austriji to mozes ostvariti brze ali ne u svim slucajevima jer i oni ako neki dio nemaju, moraju naruciti dio od Apple-a.
nadam se da ces brzo rijesiti svoj problem

blink onda je to nekaj skroz frisko jer o tome bi mnoogi mogli ovdje pisati tragedije - kaj se internacionalne garancije tice

koliko vidim ti si insajder pa me zanima dal' powercom moze doznati trenutacni status narudbe ili...

u austriji i italiji dobijes BTO stroj na kucnu adresu u roku od 3 do 5 radnih dana, to je neusporedivo s cca 6 tjedana u hrvatskoj, dok su potrosna roba npr. baterije stalno na lageru sa shipanjem unutar 24h
  • EuCryL
  • Posjetitelj
24.11.2005 | 01:43
Yep, moguće da sam krivo upućen, ali sam samo prenio kaj mi je gospon iz Powercoma rekao.. On ne želi mijenjati dok Apple službeno ne potvrdi oštećenu seriju, a to kaj se ljudi žale po forumima i hvale da im je zamijenjeno, to niš ne znači..

Ali riješio sam.. Bio sam u AU obavit nešto sa svojima pa sam se usput zaletio do stričeka jer mi je rekao da bi baterija mogla stići danas ili sutra.. U trenutku kad sam stigao baterija nije bila tamo tako da smo se dogovorili da mi pošalje poštom i bateriju i faulty shuffle (fakat nemam sreće u zadnje vrijeme).. Izvadio sam amex da mu platim poštarinu i nije htio ni čuti..

Kasnije mi je poslao sms da je baterija stigla, ali sam već prešao granicu.. sutra ju šalje i najkasnije ponedjeljka, znajući mog lijenog poštara, utorak je tu.. ja sretan..
24.11.2005 | 12:50
Za prijenosni uređaj PowerBook vrijedi međunarodna garancija. Potrebno je imati račun i popunjen garantni list s upisanim serijskim brojem. Sve se to obavlja u servisu firme PowerCom u Sv. Nedjelji. Naravno, postupak traje, jer je potrebno provjeriti u sustavu Applea sve te podatke, Apple treba potvrditi da prihvaća garanciju kao i dobiti rezervni dio za konkretan stroj. Zakonodavac u Hrvatskoj kaže da je rok za popravak 45 dana. Ne postoji mogućnost da servis u Hrvatskoj ima u svakom trenutku sve originalne rezervne dijelove za sve strojeve koji se prodaju u drugim zemljama. Apple ne dozvoljava ugradnju drugih dijelova, osim originalnih, u sustavu garancije. Van garantno možete raditi što god hoćete. Dakle, vjerujem da se radi o nesporazumu. PowerCom u Sv. Nedjelji rješava uredno takve garancijske popravke.
  • EuCryL
  • Posjetitelj
24.11.2005 | 19:31
Hvala Nenade, imam info za ubuduće.

Također bih se htio ispričati ukoliko sam nekog povrijedio svojim komentarima.. fakat nije bila namjera..

U svakom slučaju ja zadovoljan ishodom..
25.11.2005 | 10:19
I moj PB 1 GHz je bio unutar onih sa defektom baterijom. to je bilo objavljeno na siteu malo posto sam ga kupio.
Cijeli slucaj se odigrava u italiji: pitam u trgovini di sam kupio PB da li mi oni mogu zamjeniti bateriju, oni kazu da ne jer to ide direktno preko apple.it. idem na site, dajem sve serijske brojeve, adresu i za par dana mi brzom postom (ne sjecam se, mislim da je bio dhl...) mi stize pakiranje sa novom baterijom. stize mi i pismo da u tu istu kutiju stavim svoju staru bateriju i vratim apple-u jer je defektna (postarina je vec bila, naravno placena). bio sam i vise nego prijatno iznenadjen ne samo profesionalnoscu nego prije svega brzinom odigravanja situacije....
inace, PB mozes bez ikakvih problema koristiti i bez baterije (samo sa adapterom), mislim da to nema neke stetne efekte za sam komp....
25.11.2005 | 18:05
morfnaom je napisao:
inace, PB mozes bez ikakvih problema koristiti i bez baterije (samo sa adapterom), mislim da to nema neke stetne efekte za sam komp....

da, rad samo na adapteru nece stetiti PBu (dal' itko osim mene cita manual koji dobi sa strojem, mislim, kad zapne )

\"If you have a recalled battery, please stop using it and order a replacement battery immediately. Once you have removed the battery, plug in the AC adapter to power the computer.\"
  • EuCryL
  • Posjetitelj
25.11.2005 | 18:47
Naravno da ga koristim na struju.. i ibook nema bateriju već godinu i pol pa radi svakodnevno.. ts ts st
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 1 sat, 8 minuta
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO