05.02.2014 | 14:50
drlovric kaže:
Danas 6 godina ne mozes voziti automobil da ne crkne, a kamoli laptop
Ja osobno ne poznajem NIKOGA tko u radu koristi laptop star 7-8-9 godina. Ako i ne crkne, vrijeme ce ga toliko pregaziti da ne vidim nikakav smisao posjedovanja takvih masina.
Ali naravno, svako zna svoje, to je bila samo moja opaska... Nisam nista lose mislio.
Te 2008. se dogodila velika promjena u Appleu. Tadasnji laptopi zapravo do danas nisu promijenjeni nesto previse.
Jos 2007. su to bili plasticni Macbookovi, sa CCFL lampama koje su znale odlazit, bez multitoucha, sa maks 6 GB rama itd. Pa opet, i takav laptop, sa C2D 2.0 GHz, 6 GB i dva diska (jedan umjesto optike) danas radi i ja sam ga prodao za 2000 kn prije 2 mjeseca.
A 2008. je za to kvantni skok. Jer taj tadasnji Macbook se samo u jednoj (za mene bitnoj stvari) razlikuje od mog MBPa 2010, a to je sto u moj ide 16 GB rama. I ja ovog, trenutno starog 3.5 godine necu mijenjat jos jako dugo. Ako pozivi. Jednostavno ne vidim neke prednosti novih. Ok, proc je cca 2x brzi. Ali dodje nekad i ono good enough. Isti je OS, isti je touchpad, ok, nema USB3, ni thunderbolt, ali ima gigabit ethernet. Nema retina ekran, al ima mDP s kojim ga bez problema spajam sa 30'' monitorom. Za ono sto meni treba, taj od 2008 bi zapravo bio isti, samo bi se morao ogranicit na manje paralelnih virtualnih masina.