cinema 30 vs led cinema 27
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

cinema 30 vs led cinema 27

05.02.2014 | 00:30
Malo sam lurkao po forumu no nigdje nema neke usporedbe stare cineme i nove iako sam vidio da i dalje svi čuvaju cinemu 30 kao da je od suhog zlata pa da pitam u čemu je fora?

Zar zaista slika ni nakon poprilično godina korištenja i dalje daje izvrsne boje?
+ da sada kupujete bi li se odlučili za novu led cinemu 27 ili bi uzeli staru?

Ako negdje na forumu ipak postoji ova tema onda mi samo šibnite link, ja iskreno nisam našao.
05.02.2014 | 00:54
Ja sam svoj switch sa stare Cineme 23" na Cinemu 24" obavio bezbolno. Moram priznati da mi nista ne nedostaje, stvar je zapravo veoma subjektivna i kako kome vise pase.
Meni LED display ne smeta, naucio sam se i sad mi je cudno kad radim na non-led displayu. 30" je bio posebniji monitor i mnogima nije legla 27"mica ali opet misljenja sam da je to vise osobno, vec neko generalno pravilo.
05.02.2014 | 19:47
Mene baš zanima ta razlika između tridesetke i dvajstsedmice.
05.02.2014 | 20:49
Na 30tki nisam nikada radio ali mislim da bi svoju 27icu mijenjao za nju iste sekunde. Imam i staru cinemu 23" i to je jos uvijek odlican monitor tako da vjerujem da je i veci brat isto takav.
Kod 27ice mi se ne svidja sto je glossy, na srecu prozori su mi bocno i imam sive zastore inace bi bilo neupotrebljivo. Smeta me i sto mi je to premala dijagonala za tu rezu, malo jesam corav i imam 3 monitora ispred sebe ali ovo mi je stvarno za nijansu presitno tako da mislim da bi 30tka taman bila mjera. Ovo drugo je individualno ali tko kaze da glossy ne smeta kenja
05.02.2014 | 23:15
Cinema 30" je meni zakon i i dalje najbolji monitor na kojem sam ikada radio. Jedino s čime bih ga mogao usporediti je Eizo 30".

Između nove Cinema 27" i stare 30" ne bih ni trena razmišljao osim u slučaju da imam neki Mac koji nema Dual-link DVI, pa da mi je potreban skup i nespretan konverter. Generalno Cinema 30" je najbolji izbor za stare Mac Pro mrcine.

Zašto mi je 30" bolja od 27"? Prvo ta 3" meni mnogo znače jer je gustoća piksela manja i slika je krupnija i time ugodnija za dugi rad. Drugo, Cinema 30" je anti-glare monitor i zaista je nevjerojatno ugodan za dugu profesionalnu upotrebu iako slika za brzi "show off" izgleda sočnije na reflektivnoj 27".

Dalje, ne treba uspoređivati Cinema 23" s 30" jer je manji model imao primjetno lošiju matricu, a to se posebno vidi nakon x godina upotrebe. Dok su mnoge Cinema 23" godinama izgubile svojstva i dobile i čudni crvenkasti "tint", jednako stare 30" su dan danas savršene. Imam šest komada u upotrebi, što kod nas u firmi, što kod prijatelja i nitko od njih je ne bi mijenjao za nešto drugo.

Nadam se da će Apple uskoro opet ponuditi nešto u toj klasi.
06.02.2014 | 00:00
dpasaric kaže:
Cinema 30" je meni zakon i i dalje najbolji monitor na kojem sam ikada radio. Jedino s čime bih ga mogao usporediti je Eizo 30".

I HP LP3065 i Dell WFP3007HC su bolji monitori. Nisam nikad radio na HPovom ZR30, ni Dellu 3008, tak da za njih necu tvrdit, ne bi bilo prvi put da je noviji model losiji.
ACD je jedino tu negdje s Dellom WFP3007(non HC), ovi ostali su ipak nesto bolji.
06.02.2014 | 11:46
Hvala Davore na osvrtu, baš me to zanimalo koliko i dalje stara cinema drži kvalitetu slike jer sam vidio par postova da je kod 23jke nakon nekoliko godina vidljiva degradacija, zapravo to me najviše interesiralo.

Nije ni čudo što tih monitora uopće nema na oglasnicima...
06.02.2014 | 12:10
Mislim da ih nema u oglasnicima jer ih inače ima jako malo, jer nije baš prosječni korisnik kupovao 30 "
06.02.2014 | 12:32
Istina, no i oni koji ga imaju ga ne daju olako. Nisam ga vidio u oglasnicima već ima dobrih 2, 2 i po godine...
06.02.2014 | 16:06
chatkomaja kaže:
Istina, no i oni koji ga imaju ga ne daju olako. Nisam ga vidio u oglasnicima već ima dobrih 2, 2 i po godine...

Problem je u tome (ili odlicna stvar, ovisi s koje si strane posjedovanja ) sto nije bilo nekih napredaka u zadnjih 5-6 godina. Tek sad se pojavljuju vece rezolucije, a i to s upitnom kvalitetom ekrana (barem ove jeftinije). Tak da nema nekog razloga za rjesavat se monitora kad nema neke bolje zamjene.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.23 Seconds

Provided by iJoomla SEO