14.02.2014 | 19:03
Neki dan sam u vikalici napisao da nemam problema sa TC. Nakon dan,dva prestao raditi. MoscuS je rekao da sam ga zacoprao, a obično je tako. Dakle, po njegovim riječima, stariji modeli ili prva serija kao moj (2007g.) ima nekoh problema. Možda se to ne bi dogodilo, da kod mene svaki malo ne nestane struje. Rastavio ga i po pričama , trebali bi biti krivi kondenzatori. Međutim nakon mjerenja elemenata ispalo je da je ipak crko trafo i to izlaz.
Zanimljivo je da izlaz ima jedan od 12V, 1,2A a drugi 5,1V i 3A. 12V i 5V ide na disk a ostalih 5V na matičnu od TC. Bavim se mišlju da probam naći kakav ispravljać sa ta dva izlaza i koristit ga za napajanje. Sad, pitanje je koliko se to isplati ,kad je originalno napajanje od cca 50$ do 70$ na eBayu. Da imam to pri ruci vjerovatno bih složio, ovako čekam da mi stigne za koji tjedan.
Eto, mala zanimljivost za one koji imaju Time Capsule.
@ MoschuS, ovo bi ti moglo doći za dijelove za tvoj, ali mislim da bi ti pomoglo prelemljivanje kontakata. Tvoj problem je skoro pa tipičan za hladni lem. Ako su kondenzatori, imam ih !