23.02.2014 | 02:52
LauraR kaže:
damir1- hvala, nadam se da ce biti tremina posto je 22.2 danas !
cariblanco-nisam ni skužila taj dio foruma, odmah se bacam na čitanje!
juka28- razmišljala sam o miniju ali baš želim mac 27 pošto planiram duže vremena koristiti navedeni stroj.
Zanima me garancija u iStyle, znači uz iMac dobijem 1 godinu i nakon 11 mjeseci korištenja mogu otici u iStyle i kupiti još dvije godine?
U Hrvatskoj se klasični Apple Care ne nudi niti u jednom dućanu, iako ga servisi istih tih dućana uredno priznaju.
Oni ih nude po vlastitim imenima, tako iStyle ima iCare, a Store StoreCare+
Ako iMac odlučiš kupiti u iStyle-u, da, evo ti link da ne duljim:
www.istyle.eu/hr/istyle-produljeno-jamstvo
Store pak, inzistira da je StoreCare+ moguće kupiti isključivo prilikom kupnje Maca, iPada ili iPoda, ni dan kasnije - što smatram žešćim kretenizmom...
FileX ne znam kakve opcije trenutno nudi, ali lani su imali akciju da ukoliko kupiš Mac kod njih, automatski dobivaš Filex Store Care.
Zaključno, svi oni zapravo kupe Apple Care, a tebi više zaračunaju svoj Care, pa ti je možda najbolje i najjeftinije Apple Care kupiti u Apple Storeu u inozemstvu preko nekoga, ili na eBayu i slično. Ako ništa, jeftinije je.
Ali da ti Apple Care treba, treba ti, to su preskupe mašine da bi se nakon godine dana morala brinuti hoćeš li morati iskeširati par tisućica je ti je riknula matična ploča, grafička kartica, procesor ili ekran...
I tako će nažalost biti sve dok jednog lijepog dana Apple malo ne regulira stvari i u ovom našem malom Eldoradu... A to će, iako smo u EU već upali, doći tek za dvije godine - HR iTunes music Store itd
I da, taj savjet sam dobio upravo na ovom forumu, a je red da ga prenesem baklju - pročitaj si knjigu "OS X Mavericks the missing manual - autora Davida Pougea (ako imaš iPhone ili iPod, najbolje iPad) u epub formatu.