08.04.2014 | 20:23
Evo ovako - zapravo mi je trebalo nesto sto ce nadgledati gajbu dok me nema doma, a cilj je bio da reagira na pokret i istog casa javi na telefon ukoliko se nesto dogodi. Guglajuci sam dosao do softvera
iCam koji ima i PowerPC verziju, tako da to radi dobro. Na iPhonu imam klijent verziju i stvarcica podrzava cini mi se do 4 kamere odjednom. Kupio sam Logitech C910 HD Pro web kameru koja snima cak i zvuk (i to odlicno) i iCam je sam prepoznaje. iCamu sam onda ukljucio da mi preko push notificationa javlja pokret iznad tresholda osjetljivosti, a folder za spremanje slika sam zadao u Dropbox accouont, tako da se slike istog casa uploadaju u slucaju da lopov ili netko dodje i pogasi struju ili iskljuci kameru. Softver ima i opciju za UPnP, dakle nema zezancije s namjestanjem portova u routeru. Sama konfiguracija je jednostavna i intuitivna do bola. Video nisam mislio slagati jer mislim da bi jadnicak bio preslab za to, a ionako mi je najvaznija sama dojava ukoliko se nesto dogadja. Ako hocu, mogu i live provjeriti sto se dogadja u stanu (zvucno i vizualno). So far so good.
Minibik (192.168.1.65)
21:13 up 206 days, 5:03, 1 user, load averages: 1.22 1.40 1.37
Eto, nadam se da je pomoglo
Kvaliteta slike u totalnom mraku, samo monitori i svjetlo iza monitora upaljeno: