MBP 13 poginuo u ratu - Iskoristivost?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

MBP 13 poginuo u ratu - Iskoristivost?

21.03.2014 | 11:44
Prijatelj jutros pronasao MacBook Pro (13-inch, Mid 2012) u jako tuznom stanju, i dao ga meni. Nesto ga je pregazilo doslovce.

Neko je vec iscupao disk i RAM, ekran i kuciste su polomljeni, dok mi maticna ploca i DVD, kao i baterija (koja jos uvijek pokazuje da je 80% puna) izgledaju netaknuto.

Da li bi se to dalo prepakirati u neko malo kuciste da bude media centar racunalo na primjer? Ili neko malo stolno racunalo?

Ili je zrelo za vjecna lovista?

EDIT: Napisao sam greskom da je Retina iako ima DVD, shame on me
21.03.2014 | 11:44
Slika 1
photo_1-fc7bb30b2a489b6c5f635c0bbc2d4006.JPG
21.03.2014 | 11:45
Slika 2
photo_2-2ded4b9165f951679264d8788f434d7f.JPG
21.03.2014 | 12:49
R.I.P
21.03.2014 | 13:56
Koliko vidim, imaš logic board koji možeš utopiti nekome, a možda i još nešto.
Ako ga želiš frknuti (prodati) imaš one likove koji otkupljuju stare i polomljene kompove, pa ćeš sigurno naći i nekoga tko otkupljuje isto takve Macove.
No, to je u slučaju da ga želiš prodati.
Ako bi ga poklanjao, pričekaj - netko će ti se već javiti. Daj pogledaj po serijskom kada je kupljen?
21.03.2014 | 14:07
Provjerio sam vec, Mid 2012. Isteklo inicijalno jamstvo. AppleCare nema, ali kao da bi pravilo razliku da ima

Mislio sam iscupati motherboard i sklepati neki multimedijalni player sa OS X u generickom kucistu velicine receivera. Ili cak ostaviti u originalnoj donjoj polovici, da stoji u nekoj ladici gdje se ne vidi ili glumi media centar. Jer racunalo se uredno pali, ventilator vrti...

Medjutim rekose mi da je to zajebancija citava za uraditi, pa nisam vise ni sam siguran. A samo sam htio ubiti malo vremena, radeci nesto korisno
21.03.2014 | 16:28
U svakom slučaju, nemoj ga još bacati - možda ti padne nešto korisno napamet :=)
21.03.2014 | 16:43
A mozda i nađeš negdje povoljno kompletan ekran
21.03.2014 | 17:02
Fal i nosac za disk. Komad plastike sigurno,ima na netu za kupiti.
Ja bi odvojio ekran i koristio kao desktop. Disk i memoriju trebas kupiti.
21.03.2014 | 18:36
Nadjes oglas: prodajem mbp 2012, krepao logic board. Kupis. Zamijenis. Prodas. Profitiras.

Ja se osobno volim zajebavat s takvim stvarima, uvijek probam popravit kompove.

Steta sto nije recimo 2010, mogao bi nekog s 2009 razveselit s mogucnoscu stavljanja 16 GB rama. Njihove ploce su kompatibilne, no ova ima drugaciji camera konektor i jos par stvari.
22.03.2014 | 04:21
@lukarak:

Dobro razmisljas, ali meni je u svakom slucaju draze sto je on 2012 nego 2010
22.03.2014 | 07:44
drlovric kaže:
@lukarak:

Dobro razmisljas, ali meni je u svakom slucaju draze sto je on 2012 nego 2010

Ma naravno, nego sam isao gledati ovo kao upgrade opciju, pa sam vidio da nisu kompatibilni 2010 (koji ja imam) i 2012, pa sam malo istrazivao.

Jos sto mi je palo na pamet, prijatelju sam slozio prije par mjeseci nekakav jeftini hackintosh, zelio je prec na OS X a nema bas novaca previse. Da sam imao ovako nesto, kupio bi mu tastaturu i misa i spojio to na ovaj mac na nekom nosac ispod stola, sigurno bi radilo bolje Ako sve radi i samo je fizicki ostecen display i kuciste.
22.03.2014 | 08:10
Dobro je fizicki ostecen izvana. Unibody se smotao kao skija, ali nista unutra nije polomljeno osim jednog kruzica na bateriji (nosac za vijak). Tipkovnica i trackpad, DVD, ploca, sve bez ostecenja.

Primjetio sam da je otkinut konektor na maticnoj ploci (odlemio se) na koji se spaja ventilator, i to bi objektivno mogao biti problem.

Ostalo sve OK. Danas popodne ga probam upaliti i bootati, pa cemo vidjeti sta testovi kazu

Gledao sam kupiti i drugi MBP na Ebay (water damage recimo), ali takva racunala iz 2012 kostaju 450$+, sto se meni nimalo ne isplati, jer ja ovakav MBP mogu nov novcat kupiti ispod 1000$ kad bi mi trebao u zivotu.

Zanima me da ga upalim da vidim koji je model. Nadam se 2.9 sa nekom dobrom grafickom, da se na njemu moze nesto i poigrati

Ako bude entry level, nije vrijedan truda...

U svakom slucaju hvala svima na sugestijama.
22.03.2014 | 13:33
drlovric,ako ga odlučiš rasprodati interesent sam za matičnu ploču,pošto imam jednog takvog(water damage)pa bi mu pasala ova ploča.
22.03.2014 | 14:04
Daj neku fer cijenu i adresu na pp, i napravili smo posao. Tebi ce u svakom slucaju biti korisnije nego meni, kad evc imas to racunalo.

Mogu ti dati tipkovnicu (US je) i trackpad ako su ti osteceni od vode.
31.03.2014 | 08:33
Ispricavam se ljudima koji su mi slali poruke na Jabucnjak, ali ja to nisam dobio. Bice radi ove migracije.

Prodata je ploca.
31.03.2014 | 09:13
drlovric kaže:
Ispricavam se ljudima koji su mi slali poruke na Jabucnjak, ali ja to nisam dobio. Bice radi ove migracije.

Da, postojao je problem prvih par dana ali bi sada trebalo biti sve ok sa slanjem privatnih poruka. Isprika svima.
31.03.2014 | 09:52
A ni nove poruke kad dođu nisu crvene ispod avatara.
Jamr, jamr, jamr.
05.05.2014 | 09:56
Jedan nas kolega jabucar mi je poslao fotke neki dan, pa eto da obavijestim cjelokupno pucanstvo da je ovaj Mac vracen u zivot

Uspio ga je reparirati i podariti mu novi zivot.
05.05.2014 | 10:39
Jeej!
16.05.2014 | 21:44
čestitke
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 3 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.21 Seconds

Provided by iJoomla SEO