30.03.2014 | 15:28
MoschuS kaže:
Volim Apple i stvarno "pusim" i filozofiju i dizajn ali dva njihova proizvoda mi vec godinama ne opravdavaju cijenu - monitori i misevi :/
Jedini loši miševi ikad izašli iz Applea su onaj hockey puck okrugli, te onaj Mighty sa kuglicom. Kuglica je IMHO odlična ideja, no kad se zaprlja, katastrofa.
Magic, bežičnjak je bez premca, savršen, za moje potrebe... Nisam doduše igrač, pa mi ne treba 10 dodatnih tipki kao na nekim Logitech miševima za igrače
Ovaj scroll na Magicu je odličan, pa kad još uparim i Touchpad, ne trebam niš drugo.
Kao disclaimer cu reci da sam 30tku o kojoj se ovdje prica vidio samo jednom uzivo ali i stare manje Cineme i novi 27" Thunderbolt mi jednostavno ne opravdavaju cijenu i tocka. Neprihvatljivo mi je da ih pola ima fleke unutra, glossy sloj na Thunderboltima necu ni komentirati. U firmi takodjer imamo i hrpu 27" i 24" Dell-ova, kuci imam 27" Asus-a i zamjerke nemam a cijena je daleko prihvatljivija.
Preko mog stola je prošla prva Cinema u HR, ona 22" koja je sad kod Ribe, kao i njezini nasljednici. Od plastičnih do Alu modela - nemam ni jednu zamjerku na njih, a trajnost im je prejebena. Vidio sam novije Dell monitore koji danas imaju lošiju sliku od ovih bebica... Doduše, za pretpostaviti je da nisu u istom rangu, no nisam dublje ulazio u to.
Glossy na Thunderbolt monitoru je OK za kućnu upotrebu, za posao ga ne bih koristio naravno, no za po doma i nešto malo posla nabrzinu je odličan. Njega spašava TB i svi oni ulazi koje ima na sebi, i to mu daje vrijednost, u odnosu na neki duplo jeftiniji Dell ili što već bez svega toga.
Poanta je, glupo je raspravljati jesam li ja dao 4000 više za monitor nego ti, a sve za logo jabuke, aluminij i par portova. Meni to vrijedi, tebi ne. Ti pak imaš sigurno neki drugi porok na što bacaš pare, za što bi se ja uhvatio za glavu, tako da je tu riječ samo o nijansama. TB ne bi trebao koštati 8000 no košta. Meni je bitno imati TB sa firewire, usb, ethernet portovima za moj Air, a zvučnici mu isto nisu za baciti, kao ni kamera i zato mi nije bed bilo dati tu razliku za monitor sa svime time, koji k tome bolje izgleda
S druge strane Aeron stolac bi kupio sutra i za kuci da imam toliko novaca. Sjedim na njemu u firmi vec 10 godina i bez pretjerivanja mogu reci da je to najbolji stolac kojeg sam probao i sigurno moze izdrzati barem jos toliko jer tragova koristenja na njemu opce nema.
I opet, poanta je da kičma i vid znače život, i tu ne treba štedjeti. Aeron je vrh, i ako nemaš za vrh ideš niže po kvaliteti dok ne budeš imao
I uvijek će se naći neki frik koji će ti se smijati jer imaš dobrih stolaca za 200kn, a to što ga baca nakon 3 mjeseca korištenja, nema veze...
BTW rasprava o monitorima mi je zapravo jako glupa jer se sve svodi na par proizvodjaca, LG panel je i u Dell i u Apple monitorima
Znaš dobro da nije samo u panelu stvar.