Apple Cinema Display
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Apple Cinema Display

29.03.2014 | 22:12
Vanjuška kaže:
Čudno je kad se zadovoljavaš nečim ružnijim, lošijim po priključcima ili matrici, a samo zato jer je to tu negdje

Da, zaista je to čudno u današnje vrijeme. I dalje se ne mogu načuditi kako neki žive u drugom svemiru
29.03.2014 | 22:29
Volim Apple i stvarno "pusim" i filozofiju i dizajn ali dva njihova proizvoda mi vec godinama ne opravdavaju cijenu - monitori i misevi :/
Kao disclaimer cu reci da sam 30tku o kojoj se ovdje prica vidio samo jednom uzivo ali i stare manje Cineme i novi 27" Thunderbolt mi jednostavno ne opravdavaju cijenu i tocka. Neprihvatljivo mi je da ih pola ima fleke unutra, glossy sloj na Thunderboltima necu ni komentirati. U firmi takodjer imamo i hrpu 27" i 24" Dell-ova, kuci imam 27" Asus-a i zamjerke nemam a cijena je daleko prihvatljivija.
S druge strane Aeron stolac bi kupio sutra i za kuci da imam toliko novaca. Sjedim na njemu u firmi vec 10 godina i bez pretjerivanja mogu reci da je to najbolji stolac kojeg sam probao i sigurno moze izdrzati barem jos toliko jer tragova koristenja na njemu opce nema.

BTW rasprava o monitorima mi je zapravo jako glupa jer se sve svodi na par proizvodjaca, LG panel je i u Dell i u Apple monitorima
30.03.2014 | 00:48
Složio bih se da je tekući Thunderbolt 27" preskup i zastario. I čudno ih je malo na lageru tako da mi to sve skupa miriši na skori upgrade. Već je čudno to što je monitor deblji od trenutnog modela iMaca, to je dobar signal da će biti uskoro zamjenjen nečim novim. Sve ide u smjeru 4K monitora, pa mislim da će idući Appleov monitor biti tako nešto, a možda objave i neki manji, ali Retina model.

Cinema 30" serija je meni nešto najbolje ikada, a vidio sam i koristio sve od Applea što postoji. I nije mi žao jedne lipe za njega. Usporedio sam ga s isto tako papreno skupim Eizo 30" (dakle top klasa) i slika je jednako dobra.
30.03.2014 | 04:11
smayoo kaže:

Jasno, nema čovjeka u tom poslu koji si prije ili kasnije ne zaštedi za Fluke. Ali, dok ne zaštediš - i Metex je dobar. Ma... bude dobro i ono govance iz Chipoteke...

Potpisujem za Fluke. Ja ovdje nisam vidio nista drugo. Nije da ih zale i stede i cuvaju i pravilno koriste ali oni jednostavno rade godinama.
30.03.2014 | 04:16
Vanjuška kaže:

Ti si bar prvi koji zna da na zdravlju ne treba štedjeti, pa ako ja dam 15.000 za Cinemu, a ti 15.000 za Aeron stolicu, tko je veći kreten?

Ispravak netocnog navoda. Vanjuska prestani da lazes ovaj napaceni narod Moja stolica je Ergohuman

I nisam mislio reci da ne vrijedi kupiti kvalitetan monitor (pa samo jedne oci imamo), vec da taj Apple nije nista kvalitetniji od 2-3 puta jeftinijeg "non-Apple" sa doslovce istim karakteristikama, tako da ne opravdava vjestacki napumpanu cijenu.

Ali kao sto rekoh, to je samo moje misljenje...

Ima ljudi koji bi ga kupili i da je 50 tisuca, jer zaboga Apple je to
30.03.2014 | 07:26
Upravo tako, moj MacPro je spojen na jedan DELL U2711, ne kazem da je los monitor, ultrasharp serija je izvanredna, ali nekako me skroz bode u oci na stolu taj logo DELL-a s nakosenim "E". Definitivno bi volio vise gledati u Jabuku ispred sebe Oprostio bi i glossy ekran da je jedna Cinema 27 ispred mene, a o 30-ici necu ni spominjati
30.03.2014 | 10:09
Iskreno, i meni je lg-evih 34" preveliko. Čekam Apple, vrijeme je za nešto novo od njih.
30.03.2014 | 15:17
smayoo kaže:
Jučer smo u firmi diskutirali o univerzalnim mjernim instrumentima koje koriste dečki "na terenu". )

Priča meni kolega o nekom čudu koji odabrani HTovci imaju kad idu na teren da nađu kvar na linijama. Navodno dođe 100.000 nečega. Skupi neki tablet, al para vrijedi
30.03.2014 | 15:28
MoschuS kaže:
Volim Apple i stvarno "pusim" i filozofiju i dizajn ali dva njihova proizvoda mi vec godinama ne opravdavaju cijenu - monitori i misevi :/

Jedini loši miševi ikad izašli iz Applea su onaj hockey puck okrugli, te onaj Mighty sa kuglicom. Kuglica je IMHO odlična ideja, no kad se zaprlja, katastrofa.
Magic, bežičnjak je bez premca, savršen, za moje potrebe... Nisam doduše igrač, pa mi ne treba 10 dodatnih tipki kao na nekim Logitech miševima za igrače
Ovaj scroll na Magicu je odličan, pa kad još uparim i Touchpad, ne trebam niš drugo.

Kao disclaimer cu reci da sam 30tku o kojoj se ovdje prica vidio samo jednom uzivo ali i stare manje Cineme i novi 27" Thunderbolt mi jednostavno ne opravdavaju cijenu i tocka. Neprihvatljivo mi je da ih pola ima fleke unutra, glossy sloj na Thunderboltima necu ni komentirati. U firmi takodjer imamo i hrpu 27" i 24" Dell-ova, kuci imam 27" Asus-a i zamjerke nemam a cijena je daleko prihvatljivija.

Preko mog stola je prošla prva Cinema u HR, ona 22" koja je sad kod Ribe, kao i njezini nasljednici. Od plastičnih do Alu modela - nemam ni jednu zamjerku na njih, a trajnost im je prejebena. Vidio sam novije Dell monitore koji danas imaju lošiju sliku od ovih bebica... Doduše, za pretpostaviti je da nisu u istom rangu, no nisam dublje ulazio u to.

Glossy na Thunderbolt monitoru je OK za kućnu upotrebu, za posao ga ne bih koristio naravno, no za po doma i nešto malo posla nabrzinu je odličan. Njega spašava TB i svi oni ulazi koje ima na sebi, i to mu daje vrijednost, u odnosu na neki duplo jeftiniji Dell ili što već bez svega toga.

Poanta je, glupo je raspravljati jesam li ja dao 4000 više za monitor nego ti, a sve za logo jabuke, aluminij i par portova. Meni to vrijedi, tebi ne. Ti pak imaš sigurno neki drugi porok na što bacaš pare, za što bi se ja uhvatio za glavu, tako da je tu riječ samo o nijansama. TB ne bi trebao koštati 8000 no košta. Meni je bitno imati TB sa firewire, usb, ethernet portovima za moj Air, a zvučnici mu isto nisu za baciti, kao ni kamera i zato mi nije bed bilo dati tu razliku za monitor sa svime time, koji k tome bolje izgleda

S druge strane Aeron stolac bi kupio sutra i za kuci da imam toliko novaca. Sjedim na njemu u firmi vec 10 godina i bez pretjerivanja mogu reci da je to najbolji stolac kojeg sam probao i sigurno moze izdrzati barem jos toliko jer tragova koristenja na njemu opce nema.

I opet, poanta je da kičma i vid znače život, i tu ne treba štedjeti. Aeron je vrh, i ako nemaš za vrh ideš niže po kvaliteti dok ne budeš imao
I uvijek će se naći neki frik koji će ti se smijati jer imaš dobrih stolaca za 200kn, a to što ga baca nakon 3 mjeseca korištenja, nema veze...

BTW rasprava o monitorima mi je zapravo jako glupa jer se sve svodi na par proizvodjaca, LG panel je i u Dell i u Apple monitorima

Znaš dobro da nije samo u panelu stvar.
30.03.2014 | 15:30
drlovric kaže:
I nisam mislio reci da ne vrijedi kupiti kvalitetan monitor (pa samo jedne oci imamo), vec da taj Apple nije nista kvalitetniji od 2-3 puta jeftinijeg "non-Apple" sa doslovce istim karakteristikama, tako da ne opravdava vjestacki napumpanu cijenu.

Napisao sam ti tu iznad za primjer za ovaj TB monitor od Applea. Kad je izašao, bio je vrijedan te cijene, danas više nije, no ono što ide uz njega vrijedi. Belkinov TB "switch" sa manjim brojem USB ulaza i bez etherneta dođe 3000 kn... I to ti je ta razlika na monitoru, a gdje je još kamera, zvučnici itd
Jedino taj glossy drek.

Ima ljudi koji bi ga kupili i da je 50 tisuca, jer zaboga Apple je to

Nažalost.
30.03.2014 | 15:31
dCakmak kaže:
Upravo tako, moj MacPro je spojen na jedan DELL U2711, ne kazem da je los monitor, ultrasharp serija je izvanredna, ali nekako me skroz bode u oci na stolu taj logo DELL-a s nakosenim "E". Definitivno bi volio vise gledati u Jabuku ispred sebe Oprostio bi i glossy ekran da je jedna Cinema 27 ispred mene, a o 30-ici necu ni spominjati

Ovisi što radiš, ako je grafika, zna glossy biti zajeban. A i ovisi o položaju monitora u odnosu na prozore, rasvjetna tijela itd.
Ali Cinema 30" Prije nje sam imao dvije 23" i to isto nije bilo loše, ali ovak je manje gužve na stolu...
30.03.2014 | 22:10
Vanjuška kaže:
MoschuS kaže:

Jedini loši miševi ikad izašli iz Applea su onaj hockey puck okrugli, te onaj mighty sa kuglicom. Kuglica je IMHO odlična ideja, no kad se zaprlja, katastrofa.
Mighty, bežičnjak je bez premca, savršen, za moje potrebe... Nisam doduše igrač, pa mi ne treba 10 dodatnih tipki kao na nekim Logitech miševima za igrače

Čekaj, čekaj,
pa ti nemaš Magic Mouse ???????

Ona kuglica je taktilno zanimljiva (podsjeća na nešto) no mislim da je tek Magic Mouse ono pravo... rekli bi "second base" ili "third" kako kome...

jedini bad je što Adobe u svojim aplikacijama koristi neku svoju tehnologiju za skrolanje pa je zakurac, ali u svemu ostalome Magic Mouse nema premca, kao i svi noviji apple trackpadi...

Što se pak glossy screena tiče, OK je ako imaš kontrolirane uvjete rada, no niti mat nije svemoguć u losim uvjetima, padne mu kontrast...
31.03.2014 | 09:44
Nemam ja nista protiv toga da se kvaliteta (pre)plati ali ja jos nisam vidio Appleov monitor koji je ISPRAVAN! nakon par godina. Dizajnirani su predivno, cak moram pohvaliti i built-in zvucnike jer su stvarno jako dobri za taj tip zvucnka ali kvaliteta je bullshit. Evo tri razlicita monitora koji su oko mene, Thunderbolt, Cinema i iMac 20". Imam h jos po firmi ali mi se neda sad smetati kolege da slikam, imamo i hrpu Dellova i na svima je slika savrsena tako da sorry... :/
PS u firmi se ne pusi!

31.03.2014 | 09:51
Ono za pušenje, nisi precizirao što.
LOL
31.03.2014 | 09:59
Lol! Pusi se Apple filozofija pa imamo monitore sa flekama
31.03.2014 | 10:15
To je vijećito pitanje, platim puno i očekujem puno.
Pošto je roba, koja je vani prihvatljiva, a kod nas jako skupa, te su i očekivanja velika.
Sva oprema bi se trebala isplatiti kroz max. 1 godinu, a koristiti iza još 1-2 godine i prodati i uzeti novo.
Surova realnost je drugačija i valjda kad se oprema isplati, treba je mijenjati.
31.03.2014 | 12:09
Meni je monitor odličan, slika je ko i prvog dana, sve radi savršeno. Nebi ga prodavao ali idem u ameriku i ne treba mi više.

Ma stavil budem cijenu 4200 kuna, nije mi hitno, ako ne prodam bude stajal doma.
31.03.2014 | 12:43
You have mail
31.03.2014 | 13:34
fotoroberto kaže:
Vanjuška kaže:
MoschuS kaže:

Jedini loši miševi ikad izašli iz Applea su onaj hockey puck okrugli, te onaj mighty sa kuglicom. Kuglica je IMHO odlična ideja, no kad se zaprlja, katastrofa.
Mighty, bežičnjak je bez premca, savršen, za moje potrebe... Nisam doduše igrač, pa mi ne treba 10 dodatnih tipki kao na nekim Logitech miševima za igrače

Čekaj, čekaj,
pa ti nemaš Magic Mouse ???????

Sorry, tipfeler, sad am ispravio Nije Mighty bežićnjak vežć Magic bežičnjak. Kuglica je super, no kad se zaprlja gubi na smislu, zato je Magic odličan.

Ali da, u Adobe aplikacijama zna mi pobjeći skrol, al kad Adobe ide gurat nos gdje ne treba
31.03.2014 | 13:40
Pa što radite tim monitorima? Jel se dečki igraju s magnetima, to mi prva pomisao bila - tako sam ja TV sjebao kad sam bio mlađi
Ali da, ako imaš takvo iskustvo, onda te razumijem. No velim, održavam brat bratu, 50 Macova na desetak strana, svih modela, i takve stvari nisam vidio.

Ovaj iMac koji spominješ, to je G5? Oni su imali itekakve probleme s ekranima, doista.
Moje plastične cineme, sad već 10-14 godina stare, malo su izgubile jedino na kontrastu u odnosu na nove monitore.
Alu i dalje bez ijedne greške.
Thunderbolt isto tako...

Sad velim, kod vas sve na jednoj lokaciji, a iste fore, to je jako čudno. Osobito jer lošiji Dell nema tih problema.
31.03.2014 | 13:41
dCakmak kaže:
You have mail

O, evo ga
31.03.2014 | 14:13
Nista im ne radimo tj. radimo na njima 8 sati dnevno
Bijeli iMac je Intel c2d i to je bio moj komp kuci pa sam ga prebacio u firmu kad sam presao na Minija. Fleke je "razvio" dok je bio kod mene i znam da je to cesta pojava na toj generaciji. Druga dva monitora su iz firme ali s dvije razlicite lokacije tj. Cinema je starija pa je vec prezivjela 3 selidbe a Thunderbolt smo kupili u novom prostoru, znaci ni lokacija nema veze
01.04.2014 | 14:12
MoschuS kaže:
Nista im ne radimo tj. radimo na njima 8 sati dnevno

To sigurno nije razlog jer su moji monitori minimalno 10h dnevno u upotrebi, a i ovi ostali... Kad nisu upaljeni onda su u sleepu, nema gašenja, i tako 24/7 osim po ljeti.
Bad luck, presume.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1
  • 2

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.34 Seconds

Provided by iJoomla SEO