Macbook Pro 15' crn ekran
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Macbook Pro 15' crn ekran

11.04.2014 | 09:32
Pozdrav ekipi foruma. Imam mali problem sa svijim macbookom,a relativno sam nov u svetu jabuke,pa se nadam da cete mi pomoci kao iskusniji "jabucnjaci" i clanovu jednog od najjacih sajtova ovog tipa na ovim prostorima.
Evo u cemu je problem: ostavio sam racunar preko noci na You tube,i on se posle ugasio usled praznjenja baterije. Ujutro kada sam pokusao da ga ukljucim,bio je crn ekran... Ima sturtup zvuk,tipke svetle,mogu da se pojacavaju i smanjuju,zvuk radi,samo je ekran crn i jabuka na masci ne svetli. Cak,po nekad ona lampica na dugmetu za otvaranje vrata,nekad sija a nekad ne... Sve izgleda kao da je racunar u nekakvom sleep modu. Ne znam sta bi moglo biti...flet kabl ili? Hvala unapred i zivi bili
11.04.2014 | 09:59
Za početak

1. spojio si na struju, nadam se? Ako nisi, spoji na struju i pusti par sati da se napuni

2. ako se ne pribere kad se napuni, onda, za početak - drži power tipku pritisnutu nekih 20-30 sekundi, dok se ne pogasi komp skroz. Gledaj LED na konektoru od punjača. Ako je žuta, pusti tako dok ne pozeleni. Onda pokušaju upaliti.
11.04.2014 | 10:13
Da da,prikacio sam ga na punjac i nista... Upravo sam probao i stavku 2. i opet ista prica. Bas sam se izbedacio
11.04.2014 | 10:22
Crko backlight? Uzmi neku baterijsku lampu pa posvijetli u ekran sa strane i gledaj pažljivo da li se nazire slika na ekranu?
11.04.2014 | 10:38
Opet nista ... Sve je crno kao noc
11.04.2014 | 11:11
je li spojeni eksterni monitor?
11.04.2014 | 11:25
Probaj reset PRAM i VRAM,ako ne upali mora se otvarati.Ako je otisao backlight nije jeftin popravak
11.04.2014 | 11:40
Probao sam da spojim externi monitor i on pokazije kao da je racunar na stand by ... Bas se slabo razumem u mac tako da sad ne znam sta bi mu radio... Koliko moze da kosta popravak u najgorem slucaju?
11.04.2014 | 11:47
Dok se ne otvori nista od cijene,neozbiljno je na pamet davati dijagnostiku.
11.04.2014 | 11:55
Ok,razumeo sam... Hvala na odgovorima.Sto pre cu ga odneti u servis.
11.04.2014 | 18:11
Decko u "Macoli" mi rece da je otisla grafika,i da delove za moj mac apple vise ne isporucuje . Kakve su sanse da se nadje neka polovna i zameni se? Da li je to izvodljivo? Izvinite sto smaram
11.04.2014 | 18:55
Nisi naveo koji model laptopa imaš. Kad to saznaš onda potražiš na e-bay svoju grafičku, ako si siguran da je krepala grafička.
11.04.2014 | 18:57
Da se svašta naći na E-bayu, ali trebaš točno znati koji je to Mac. Godište (modela, ne proizvodnje) i model ponajprije. Sad kad je pokvaren, to možeš vidjeti po nekom računu od kad je kupljen ili tako nekako. Ili da ti serviser kaže koja je točno matična (model matične se označava slovom A i nekim 4-5 znamenkastim brojem iza).
11.04.2014 | 21:44
Daim@pple kaže:
Decko u "Macoli" mi rece da je otisla grafika,i da delove za moj mac apple vise ne isporucuje . Kakve su sanse da se nadje neka polovna i zameni se? Da li je to izvodljivo? Izvinite sto smaram

Da li je otvarao MAc ili ti je samo rekao to preko telefona,meni se ne cini da je grafika.Ako je integrisana zaboravi na zamjenu jer je preskupo,mozda da se radi reflou ili reball.
12.04.2014 | 00:04
Macbook Pro 15' early 2008 A1260 je model. Serviser ga nije otvarao.Nije ga cak ni ukljucivao,sto me zacudilo i na sta sam mu skrenuo paznju.Rece da nema potrebe za time,da odmah zna o cemu se radi.Verovatno da sam neki kurplulentniji mladic,upalio bi ga on i te kako samo da nisam viskok metar i zgazen andol . Iskreno vise ne znam sta mi je ciniti
12.04.2014 | 08:17
Idi u drugi servis da ti urade pravu dijagnostiku
12.04.2014 | 08:41
Tvoj laptop je u istom problemu kao što je ovaj koji je Riba opisao:

www.jabucnjak.hr/clanci/hardver/a-to-kada-bijeli-dim-izae.html

Ovo ti je 99% sigurna dijagnoza za tvoju seriju laptopa, koji nije imao sreće da mu grafika "rikne" u predviđenom garantnom roku (priznavali su pravo zamjene) koji je Apple u dogovoru s Nvidiom produžio na četiri godine, ako me sjećanje ne vara. U svakom slučaju, za tebe prekasno.

Reballing je prihvatljivo rješenje i produžit će mu vijek.
12.04.2014 | 10:12
Ovo je zaista ohrabrujuce ...ali mi je veliki bedak sto momci u servisu nisu hteli cak ni da ga pogledaju.Rece mi samo da je model star i da Apple vise ne isporucuje delove za njega. Verujem da bi vi ovaj Mac pojeli ziva da vam je pri ruci,ali ja ovde i nemam bas neke strucnjake. Iz cele ove price ja jedino imam srecu sto moj racunar ima strt up zvuk...ali je daleko istekla garancija
12.04.2014 | 10:34
A kazite mi kakva bi akcija bila da pokusam da dam ovaj Mac za neki drugi uz moju doplatu? I ako uspem da nadjem nesto da li ste voljni da me posavetujete da li valja? Hvala Vam jos jednom.Bez obzira sto moj racunar i dalje ne radi,osecam makar malo olaksanje .Nakon Vasih postova,sad sam i ja siguran da je to to sto Vi pricate.
12.04.2014 | 12:52
To može eventualno biti zanimljivo nekom tko može sam napraviti reballing, ali sumnjam da se tebi može isplatiti. Po jeziku mi se čini da nisi iz Hrvatske pa ne znam koliko ti je to komplicirano, ali servis u Zagrebu koji se spominje u članku kojeg je Joško linkao zaista uspješno (i isplativo) rješava taj problem. Možda, ako si negdje blizu granice, možeš preći u Hrvatsku i poslati ga poštom u Zagreb ili tako nešto...
12.04.2014 | 14:01
Nisam bro.Ja sam u blizini Beograda,iz Srbije u kojoj nema ni jedan jedini valjani serviser Apple uredjaja,bar iz mog iskustva. Vidim da je ekipa profsionalna ,imam dosta drugara u Hrvatskoj,mogao bi nesto preko njih...
12.04.2014 | 23:34
www.kupujemprodajem.com/MacBook-Air-12067144-oglas.htm
Nesto ovako?Vase misljenje?
Nasao sam par servisa koji rade reballing a cena im je od 60-100e zavisno od posla.A nasao sam i coveka koji je zainteresovan da otkupi racunar.
13.04.2014 | 00:31
To ti je najstariji MacBook Air, prvi model. Ne očekuj baš puno od tog stroja. Zadnji OS koji na njega ide je 10.6.8, što je još uvijek upotrebljivo, ali za neke nezahtjevne poslove. Ovaj što ga imaš sad je jači i konkretniji, samo što ima taj feler s grafičkim čipom. Sve ovisi što radiš na tom Macu.
13.04.2014 | 09:18
Bavim se tetovazom...i racunar mi treba iskljucivo za fotoshop,light room i jos par sitnih najnormalnijih programa,kao i za muziku i filmove. Zato i ne kapiram u cemu je problem na starom racunaru.Jednom je bio nosen na relaciji Srbija-Nemacka,gore sam radio sa njim mesec dana,vratio se ovde,najnormalnije slusao muziku,gledao filmove...vise sam ga tretirao kao kucnog ljubimca nego kao racunar .Za Mac sam se odlucio zato sto kazu da je stabilan racunar ,i da kada odem gore u Svabiju znam da taj racunar moze da odradi to bez bugova u sistemu i ostalo (na njemu pripremam i stampam slike),sto se tako i pokazalo...do sad
13.04.2014 | 13:43
Konkretno taj model ima feler s pregrijavanjem grafičkog čipa. Ostavio si ga cijelu noć da vrti youtube koji je, zbog flasha, inače zahtjevan. I to ga je dokrajčilo, pretpostavljam.
Ima ovdje ljudi koji koriste taj Air pa će ti reći što možeš očekivati od njega u smislu Photoshopa i sl. alata.
13.04.2014 | 21:21
Ipak ja nastavljam potragu za Macbook Pro .Hvala Smayoo
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 4 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.35 Seconds

Provided by iJoomla SEO