07.05.2014 | 14:04
Pozdrav Jabučnjacima, kreativcima i korisnicima Mac računala.
Dakle, da skratimo, pokušavam upogoniti gore navedenu Quadricu FX 4800, nažalost PC verziju na Mac Pro računalo. Jeli tako nešto upće moguće ili se bezveze mučim lutajući prostranstvima Interneta?
Za sada se jedino riješenje čini flashanje ROM-om iz Mac verzije, nažalost prekasno sam saznao da postoji PC i Mac verzija.
Konfiguracija je Mac Pro, early 2009, dual Quad-Core Xeon, os je 10.9.2 Mavericks. Gorej je na DVI spojen Cinema 30" i 24" preko adaptera MiniDP na DisplayPort. Povremeno mi radi i drugi ekran, 24", dok Cinema radi besprijekorno. Učestalo je i gubljenje slike, odnosno ekran se zacrni na sekundu-dvije.
Instalirani su zadnji nVidia driveri, CUDA driver i CUDA toolkit. Primarne aplikacije su mi Cinema 4D sa iray renderom i UDK4. CUDA-Z uredno detektira grafičku karticu, no iray nikao ne prepoznaje CUDA capable device i imam loše performanse.
Pokušati flashati ROM, ukoliko ga pronađem, preporuka nekog dobrog servisa koji je to u stanju odraditi, ili preporuka GPU za renderiranje do 200-300 Eur?
Hvala