Promise Pegasus J4 ili Raidon SafeTANK GR3630-W
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Promise Pegasus J4 ili Raidon SafeTANK GR3630-W

08.05.2014 | 19:13
Jedno pitanje, odnosno savjet mi je potreban.

Pravim novi setup.

Mac Mini i7
Apple Cinema 27 thunderbolt
APC UPS BR900GI
žićana tastatura
Logitech miš

Sada nastaje problem sa RAID poljem. Pošto sam u Mac Prou imao RAID sada mi treba nešto externo.

Ne mogu da se odlucim izmedju ova 2 . Prvi je thunderbolt i 2,5 drugi ima firewire, USB3.0 eSATA (preko adaptera moze na thunderbolt) JEFTINIJI je od prvog ALI ima 2 diska 3.5 dok prvi ima 4 diska od 2.5.

Savjet koji od ova 2 bi bio bolji ?
09.05.2014 | 05:55
Da li je bitna brzina ili kapacitet? koliko diskova planiraš stavit ili dolaze već sa njima? Planiraš to držati na jednom mjestu ili prenositi s lokacije na lokaciju?
09.05.2014 | 10:50
Kapacitet je glavni. Imam NAS u mreži sa 4 HDD-a + jedan NAS sa 1 diskom od 2 TB tako da 2 diska zadovoljavaju moje potrebe. Promise po review-ima zale se da se dosta grije te da ima bucan ventilator iako ima termalnu sondu.

Raidon nisam nasao nekakav poseban review.

Stalno bi ga držao na jednom mjestu.

Jedino fino je riješeno putem thunderbolta, ali 4 diska od 2,5 skuplji, sporiji ( neki stavljaju SSD umjesto klasicnog HDD-a).

Diskovi ne dolaze ni u jednom od navedenih.
09.05.2014 | 11:48
ok meni je tu sada nešto malo kontradiktorno. Dakle ako je kapacitet bitan, a imaš već 2 NASa (koliko je to ukupno storage prostora?) zašto se onda uzima Pegasus u obzir? To radi samo preko TB portova i vjerojatno neće biti jeftino nakrcati njega sa puno storage iz 2 razloga. Prvi to je TB kučište koje će imati svoju cijenu i drugo, to su 2,5" diskovi. Takve diskove nekog velikog kapaciteta nećeš naći (barem ne po nekoj pristojnoj cijeni).

S druge strane SafeTANK ima 2 baya i pitanje je koliko kapacitativni diskovi mogu unutra (dakle opet se postavlja pitanje koliko je to kapaciteta bitno i potrebno).

Dakle ako je kapacitet bitan, napravi matematiku po pitanju mjesta i izračunaj koliko diskova te po kojem kapacitetu će ti trebati. Ako je stvarno kapacitet bitan ja onda ne bi gledao TB uređaje jer će sigurno biti skuplji od nekog recimo mid range NAS rješenja.

Možda je opcija da uzmeš novi NAS koji će biti 2x ili 3x kapacitativniji od ovih koje sada imaš i to ti rješi problem.

Ako sam propustio razlog zbog kojeg nužno želiš Pegasus/Tank (jedino mi pada napamet puno kapaciteta pri velikoj brzini pristupa) solucije onda ja to ne vidim.
09.05.2014 | 11:57
Problem je u ovome : www.osirix-viewer.com/Snapshots.html.

Mini bi trebao da bude kao working station i server. Njegov disk je 256 GB SSD + 1 TB klasicni HDD bez fusion drivea. Sva arhiva i baza koja se koristi unatrag 4 mjeseca bi trebala da je na tom internom disku od 1 TB. On nema RAIDA.

NAS je rjesenje za arhivu ali za brzi pregled nemam rjesenja koje sam do sada imao na Mac Pro-u. Trazim nesto kvalitetno brzo ali ne po svaku CIJENU da brzina bude solidna. Ja bi ga najrađe spojio preko SATA ali moram rezati kučište itd. A eSATA na Miniju nema.
09.05.2014 | 12:04
Pegasus dolazi u obzir iskljucivo ako zelis najvecu mogucu brzinu prema diskovima. S njime je moguce sloziti SW Raid 10 sa 4 HDD-a i tada mozes ocekivati cca 200 MBps. Moguci su Fusion volumeni kombinacijom HDD+SSD kao i RAID0 sa 4 SSD-a kad se moze ocekivati i vise od 800MBps. Kod Pegasusa treba paziti koje modele diskova ugradjujes jer navodno nisu bas svi kompatibilni. Nevjerovatno je kako je Promise najblaze receno "sprckao" podrsku za diskove.
09.05.2014 | 12:24
Miro Spiro kaže:
Problem je u ovome : www.osirix-viewer.com/Snapshots.html.

Mini bi trebao da bude kao working station i server. Njegov disk je 256 GB SSD + 1 TB klasicni HDD bez fusion drivea. Sva arhiva i baza koja se koristi unatrag 4 mjeseca bi trebala da je na tom internom disku od 1 TB. On nema RAIDA.

NAS je rjesenje za arhivu ali za brzi pregled nemam rjesenja koje sam do sada imao na Mac Pro-u. Trazim nesto kvalitetno brzo ali ne po svaku CIJENU da brzina bude solidna. Ja bi ga najrađe spojio preko SATA ali moram rezati kučište itd. A eSATA na Miniju nema.

Eee to je sada već nešto. Dakle kapacitet je bitan, ali očito ti je brzina ipak na prvom mjestu. NAS tu definitivno onda ne dolazi u obzir
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.18 Seconds

Provided by iJoomla SEO