09.05.2014 | 11:48
ok meni je tu sada nešto malo kontradiktorno. Dakle ako je kapacitet bitan, a imaš već 2 NASa (koliko je to ukupno storage prostora?) zašto se onda uzima Pegasus u obzir? To radi samo preko TB portova i vjerojatno neće biti jeftino nakrcati njega sa puno storage iz 2 razloga. Prvi to je TB kučište koje će imati svoju cijenu i drugo, to su 2,5" diskovi. Takve diskove nekog velikog kapaciteta nećeš naći (barem ne po nekoj pristojnoj cijeni).
S druge strane SafeTANK ima 2 baya i pitanje je koliko kapacitativni diskovi mogu unutra (dakle opet se postavlja pitanje koliko je to kapaciteta bitno i potrebno).
Dakle ako je kapacitet bitan, napravi matematiku po pitanju mjesta i izračunaj koliko diskova te po kojem kapacitetu će ti trebati. Ako je stvarno kapacitet bitan ja onda ne bi gledao TB uređaje jer će sigurno biti skuplji od nekog recimo mid range NAS rješenja.
Možda je opcija da uzmeš novi NAS koji će biti 2x ili 3x kapacitativniji od ovih koje sada imaš i to ti rješi problem.
Ako sam propustio razlog zbog kojeg nužno želiš Pegasus/Tank (jedino mi pada napamet puno kapaciteta pri velikoj brzini pristupa) solucije onda ja to ne vidim.