Kupnja polovnog mac-a
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Kupnja polovnog mac-a

23.05.2014 | 23:40
Pozdrav prije svega.. zovem se goran i planiram uskoro preci na mac os. pa sam riješio da si uzmem kakvog polovnog mac-a pa ako mi se svidi mozda piknem i novi mac.. Ali nakon letimičnog pregleda oglasa tu na jabučnjaku moram priznati da su me cijene malo iznenadile... od frajera koji traze za mac pro 1.1 preko 6000 kn pa to lika iz sarajeva koji za imac 24 intel core duo trazi 6300 kn ??? dakle ima svega.. tako da imam dva pitanja... prvo i osnovno 'vrijedili to tih para' tj isplati li se za mac pro 1.1 dati 6000 kuna ili za kakv imac24 preko 5000' (mozda bi se cijena dala spustit cjenjkanjem ali čisto sumnjam) i drugo pitanjce 'kakva su vaša iskustva sa polovnim mac-ovima sa imac-om ili mac pro-om'........... zahvaljujem se na odgovorima
24.05.2014 | 06:32
Macovi su oduvijek bili skupi, ovi koje spominješ novi su koštali više od 10 - 12000 kuna - ali da ljudi previše zabriju - i to stoji. Imaš stranicu Mac2Sell, na koju ukucaš točan model i izbaci ti kolika bi cijena tog kompa trebala biti danas.
...............vidi, raspituj se, nije to stvar koju kupuješ na prvu..........
24.05.2014 | 07:32
Cijene koje su oglašene nisu nužno i cijene koje su isplaćene. Ako smatraš da je puno, uvijek možeš dati svoju ponudu. Zovi to cjenkanjem ili kako god, ali to je moj pristup. Pri tom ne izmišljam bilo kakve nedostatke, nego jednostavno kažem da sam spreman najviše toliko platiti pa kako ispadne.
24.05.2014 | 12:45
Kloba kaže:
Macovi su oduvijek bili skupi, ovi koje spominješ novi su koštali više od 10 - 12000 kuna - ali da ljudi previše zabriju - i to stoji. Imaš stranicu Mac2Sell, na koju ukucaš točan model i izbaci ti kolika bi cijena tog kompa trebala biti danas.
...............vidi, raspituj se, nije to stvar koju kupuješ na prvu..........

Za skupoću mac-a uvelike je zasluzan os i dizajn..al traziti 6000 kuna za računalo koje lagano ulazi u desetu godišnjicu (mac pro 1.1 i imac early 2007) je totalno suludo.. a glede mac2sell..portal kaze jedno prodavač drugo... tako da sam odlučio nakon lurkanja foruma ipak uzet mac ali minija (late 2011) oko pet milja je a nije desetogodišnjak
24.05.2014 | 15:10
Mac Pro drže cijenu jer imaju svojih prednosti, pa oni kojima treba takav interno proširiv stroj često i plate takvu cijenu. Serija 1,1 više nije baš "in" pogotovo ako nije flashana na 2,1 firmware, a ovisi i koje procesore imaju.

Npr. MacPro serija 2,1 sada ulazi u sedmu godinu života, a strojevi su I DANAS brži od najskupljeg CTO iMaca, pa ti je to objašnjenje odakle takva cijena. Jednostavno sirovu snagu dva Xeona na 3 GHz, svaki na svojoj sabirnici, ne možeš tako lako sustići s običnim consumer strojevima. Lako se proširuju diskovima, SSD-om, grafičkom, podržavaju do 32 GB RAM-a što je čak i danas mnogo!

No, za početak mislim da ti je Mac mini 2011 sasvim ok.
24.05.2014 | 15:24
Ili dodaj jos malo i uzmi MM 2012

Imas moj oglas pod oglasnik
26.05.2014 | 00:58
dpasaric kaže:
Mac Pro drže cijenu jer imaju svojih prednosti, pa oni kojima treba takav interno proširiv stroj često i plate takvu cijenu. Serija 1,1 više nije baš "in" pogotovo ako nije flashana na 2,1 firmware, a ovisi i koje procesore imaju.

Npr. MacPro serija 2,1 sada ulazi u sedmu godinu života, a strojevi su I DANAS brži od najskupljeg CTO iMaca, pa ti je to objašnjenje odakle takva cijena. Jednostavno sirovu snagu dva Xeona na 3 GHz, svaki na svojoj sabirnici, ne možeš tako lako sustići s običnim consumer strojevima. Lako se proširuju diskovima, SSD-om, grafičkom, podržavaju do 32 GB RAM-a što je čak i danas mnogo!

No, za početak mislim da ti je Mac mini 2011 sasvim ok.

Nabasao sam na mac pro 1.1 2.66 ghz quad core xeon sa 10 gig. rama... mogu ga dobiti dosta povoljno..
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.24 Seconds

Provided by iJoomla SEO