tape backup
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

tape backup

08.01.2006 | 22:08
gledam malo tape backup podataka. cini mi se vrlo praktican jer mi se neda przit toliko dvd-a i nevjerujem im bas puno. jel koristi to netko? gledo sam i iomegin REV. zasad najjeftinije rijesenje koje sam vidio iako je jos uvijek preskupo. postoji li neko jeftinije rijesenje. koje su vase misli na ovu temu?
08.01.2006 | 22:28
Sigurnost podataka i traka su dvije stvari koje ne idu zajedno. Mi smo čak jednom imali pravi profesionalni tape-streamer za backup - bio je užasno spor i vrlo nepouzdan. Savjet - preskočiti to sve skupa.
08.01.2006 | 22:35
ok. to trazim. tnx na odgovoru
08.01.2006 | 23:22
dpasaric je napisao:
Sigurnost podataka i traka su dvije stvari koje ne idu zajedno.

Naravno, zato se svi kriticni podaci danas backupiraju na trake. Koji ti medij preporucas?

Mi smo čak jednom imali pravi profesionalni tape-streamer za backup - bio je užasno spor i vrlo nepouzdan. Savjet - preskočiti to sve skupa.

Pitam se kakav ste to \"pravi profesionalni tape-streamer za backup\" imali ako je bio spor i nepouzdan. Vjerojatno neki iz 1977?
Ultrium LTO-2 drive pri snimanju postize brzinu od oko 60 MB/s, da ne spominjem LTO-3. Problem je sto Vuk zeli nesto jeftino, a prava je istina da jeftino i sigurnost podataka ne idu zajedno.
Tako da neka zaboravi to sve skupa ali ne zato jer je sporo i nepouzdano nego zato jer vjerojatno nema 2000-3000 eura za eskterni LTO drive.
08.01.2006 | 23:27
istina. nedam toliko para za eksterni LTO.

a sta je sa ovim iomega REV. ne cini mi se tako losa stvar. iako nigdje na netu nisam bas mogo nac neke podatke. nekih 400 dolara je uredjaj. a 50 dolara su ta kao \"punjenja\" od 35, odnosno 90 gb.

jel netko to koim slucajem koristio?
08.01.2006 | 23:39
Koliko sam shvatio to su opet nekaki removable disk mediji? Ovisno o tome koliko podataka mislis backupirati i kako, ovo od iomege nije nista pametnije od eksternog hard diska. za 450 dolara od iomege dobijes 35 GB prostora, dok za te pare mozes danas dobiti oko 1 TB prostora u diskovima + eksterno firewire kuciste, te sve skupa koristiti kao backup device za retrospect. Plus sto se opet radi o nekom iomega \"standardu\" i upitno je koliko je sve skupa pouzdano, sjecamo se jos svi zip diskova.
09.01.2006 | 00:18
Da, backupiraju se na trake u korporacijama kod kojih to rade uređaji koji koštaju kao dobar auto više klase. Vuk pita za soluciju za jednog usera.

Što ja preporučujem? DVD u dvije kopije.

Streamer? Pa sjećaš ga se s našeg BBS-u - bio je to tada zadnji high-tech i srednja viša klasa - standard za backup za \"small business i home use\". Grozota.
09.01.2006 | 00:38
izgleda da je dvd u dvije kopije najbolje rijesenje. steta. bas mi se svidjelo to iomegino. iako znam da su poznati po tim beskorisnim standardima kao sto je ZIP. a nista... idemo prziti
09.01.2006 | 00:53
dpasaric je napisao:
Da, backupiraju se na trake u korporacijama kod kojih to rade uređaji koji koštaju kao dobar auto više klase. Vuk pita za soluciju za jednog usera.

Tape drive od 2000 eura jest solucija za jednog usera. Kome su podaci bitni nece mu biti tesko dati pare za pravo i pouzdano backup rjesenje, kao sto nije problem nekome te pare dati za cinema display. Sve je to stvar potreba i prioriteta.

Streamer? Pa sjećaš ga se s našeg BBS-u - bio je to tada zadnji high-tech i srednja viša klasa - standard za backup za \"small business i home use\". Grozota.

???? Ti si na to mislio?? Pa ono je bilo zadnje consumer smece koje se spajalo na floppy kontroler!!! \"pravi profesionalni tape-streamer\"???
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 16 minuta
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.
  • kupus: nije, to je isto kao i apple.hr

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.02 Seconds

Provided by iJoomla SEO