iMac optika u Mac mini?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac optika u Mac mini?

17.06.2014 | 20:30
bi li se mogla optika iz iMaca (late 2009) staviti u Mac mini (mid 2010)? jesu li to isti modeli?
curi je u Miniju krepala optika, a ja u svoj iMac ionako planiram ubuduće staviti na mjesto optike SSD pa bih njoj dao svoju optiku, ako može...
17.06.2014 | 21:52
Ja imam Minija mid 2010 i u njemu je, kaže Sysetem Profiler, ova optika:

Disc Burning:

OPTIARC DVD RW AD-5680H:

Firmware Revision: 3AHB
      Interconnect: ATAPI
      Burn Support: Yes (Apple Shipping Drive)
      Cache: 2048 KB
      Reads DVD: Yes
      CD-Write: -R, -RW
      DVD-Write: -R, -R DL, -RW, +R, +R DL, +RW
      Write Strategies: CD-TAO, CD-SAO, CD-Raw, DVD-DAO
      Media: To show the available burn speeds, insert a disc and choose View > Refresh

Pokreni na iMacu profiler pa vidi da li kaže to isto. Ako da, onda si siguran da paše. Ako ne, i dalje možda paše, ali nećeš biti siguran dok ne rastaviš i izvadiš drive.
17.06.2014 | 22:23
HL-DT-ST DVDRW GA11N:
Firmware Revision: KA16
Interconnect: ATAPI
ostalo sve identično kao kod tebe.

dakle, nije isti, samo je pitanje koliko je različit...
17.06.2014 | 23:34
Elektronički sam siguran da bi radio. Samo ako su dimenzije odgovarajuće i ako šarafi pašu.
18.06.2014 | 09:47
Pogledaj na iFix za jedan i drugi model pa usporedi dali su fizicki isti da neotvaras bezveze.....mislim da nema veze koji je brend.

Meni je pao MBP i ostetio se lcd ekran nasao od istog (polovnog kakav je i moj MBP) na ebayu i narucio ali nije mi dosao isti brend kakav sam imao nego neki drugi brend(nesjecam se sad imena) bitno je da pasu..
18.06.2014 | 16:00
a kako ću tamo usporedit jesu li fizički isti?
18.06.2014 | 16:36
Vidi po narudžbi koju možeš napraviti i vidi jesu li isti pogoni kod oba kompa. Na iFixit-u možeš kupiti dio za MAC, ako ti za jedan i drugi komp nude isti pogon, onda paše, a ako ne ne ide zamjena. Možeš i slike skinuti (dosta su detaljne) oba pogona i usporediti.
18.06.2014 | 17:53
hvala. da, nude istu rezervnu pržilicu za oba modela.
to onda valjda znači da je kompatibilno, ha?
Prilozi:
18.06.2014 | 18:02
Da. Ako OWC nudi isti proizvod za oba Maca, to onda znači da je provjereno, testirano, sigurno funkcionalan na oba Maca *I* da se da ugraditi na oba Maca.

Moguće je da taj model kojeg OWC prodaje ima univerzalne dimenzije, a da ovaj što bi ga ti izvadio iz svog iMaca - nema. Ali jbg, to nećeš znati dok ga ne izvadiš.

Ali mislim da imaš dosta dobre izglede da će ti to proći bezbolno. U krajnjoj liniji, iz iMaca ćeš optiku ionako vaditi. Znači, cijela priča te košta samo za*ebancije raskapanja Minija koja MOŽDA ispadne uzaludna.
18.06.2014 | 18:16
da, pitanje je šarafa i konektora, bi li baš pasalo, ali nema veze. ionako ću prvo vidjeti šta je s tom optikom u Miniju pa ako se ne isplati mijenjati ili popravljati onda ću vidjeti s ovom kombinacijom.

inače, zapela mi je za oko ova pržilica koja se prodaje na forumu. ima li tko kakvih saznanja o kvaliteti iste?
Prilozi:
18.06.2014 | 18:57
USB je vjerojatno 1.0, ali ima firewire. Imaš sada novih eksternih kompaktnih USB pržilica za male pare, možda ti nije vrijedno truda to raskopavati, a sumnjam da ćeš istu često koristiti.
18.06.2014 | 18:58
Mislim da je općenito loša ideja kupovati polovne optičke driveove. Neovisno o tome koliko je korišten, prašina se skuplja. Što više godina, to više prašine, i to više problema s lećom. Nema baš nikakve (ili ima vrlo malo) veze koliko je netko bio ili nije bio brižan i odgovoran vlasnik.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.22 Seconds

Provided by iJoomla SEO