Appleova Intel reklama
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

Appleova Intel reklama

11.01.2006 | 03:06
Ako me nešto dojmilo danas, onda je to bio posao koji je odradila Appleova marketinška agencija. Imali su gadan zadatak pred sobom. Apple je desetljećima radio na tome da Mac korisnicima zgadi Intel. Počevši od legendarne reklame s pužem (motiv koji stoji u donjem lijevom kutu Jabučnjaka), pa do direktnog ismijavanja u kojoj Intelov Bunnyman gori... o silnoj energiji utrošenoj u razne testove brzine u kojima je PowerPC uvijek bio superioran ne treba govoriti. Sada sve to treba sakriti pod tepih. Abraka-dabra i odjednom su svi oni benchmark testovi u kojima se pokazuje superiornost PowerPC procesora nestali iz priče. Nije više najbitnije biti najbrži, sada je važnije biti ekonomičan.

Dakle, vremena se mijenaju, a Intel je ponudio kvalitetan novi procesor. IBM je kiksao sa svojim 3 GHz obećanjem, a kasnije nije uspio isporučiti low-power G5 koji bi zadovoljio PowerBook. Situacija po pitanju snage je trenutno još uvijek jako mutna, a pogotovo kada se u priču uključi famozna Rosetta emulacija.

No, što je - tu je, život ide dalje, a vjernim Mac korisnicima potrebno je mrski Intel učiniti simpatičnim. Nije tajna da su Jobs i Otellini i u privatnom životu prijatelji - igraju golf zajedno. Steve je jednom prilikom rekao da ga Paul godinama nagovara da Apple počne koristiti Intel procesore. Očigledno je uspio, ali nije to bilo bez ustupaka - Intel je npr. morao promijeniti cijeli vizualni identitet i izgubiti notorni \"Intel Inside\" logo na račun kojega su se zbijale tisuće geekovskih šala. Poruka cijele predstave je: \"Ovo je neki novi Intel, dobar, a ne zločest, Apple ga je konačno oslobodio iz ralja zlog PC-ija...\"

U tom smislu nova Apple Intel reklama je genijalna - izvukli su se iz ****** na najbolji mogući način. Čak su postigli nemoguće - Intel je odjednom simpatičan jer je zapravo bio žrtva! Žaba koja se pretvara u princezu kada je Apple poljubi! Skidam im kapu!

Tko još nije pogledao Keynote ili reklamu može je naći ovdje:

www.apple.com/intel/ads/
11.01.2006 | 03:29
I agree with you sir. Three cheers for Apple. Hip, hip, hurray! Hip, hip, hurray! Hip, hip, hurray!

naputak: čitaj sa britanskim naglaskom
12.01.2006 | 00:58
dpasaric je napisao:
Ako me nešto dojmilo danas, onda je to bio posao koji je odradila Appleova marketinška agencija.

A nakon što pogledate tu reklamu, odite na:

www.popzoot.tv/streamframe.php3?id=850

i pogledajte spot pod nazivom \"Such Great Heights\" - odma treći slijeva i počnite se čudom čuditi...
12.01.2006 | 02:27
Sjajan spot. Rekao bih da se radilo obrnuto - netko se sjetio spota i rekao: \"To je to! Izgledalo bi super!\" i onda su ga iskoristili - i vjerojatno uštedjeli gomilu para plativši samo prava umjesto da rade sve od nule. Gdje si ga samo izvukao?
12.01.2006 | 02:32
dpasaric je napisao:

U tom smislu nova Apple Intel reklama je genijalna - izvukli su se iz ****** na najbolji mogući način. ...

Onome tko je bio redovit na satima povijesti i dosadasnje Appleove marketisnke etike, ova je reklama Appleov samar samom sebi, ispred ogledala.
12.01.2006 | 03:44
Da Zvonimire, ali trik je u tome što takvih dobro pamtećih \"slonova\" i zagriženjaka nema toliko da bi ih to brinulo. Oni su izveli savršenu akrobaciju - ovo je u klasi kada Luke spašava svog oca sa Zvijezde smrti... i svima nam ga je u tom trenu žao i nemamo problem s njim bez obzira što je prije par epizoda uništavao cijele planete. Ovo je vrlo slično - \"nije kriv siroti Intel, bili su jadni i u PC zatvoru\", a Apple je sada dovoljno jak da ga spasi! I vidjet ćeš da će im opet uspjeti i ova taktika! Ahhh...
  • User
  • Posjetitelj
12.01.2006 | 21:00
Bas su dirljivu reklamu napravili

Nekako su svi preveseli oko toga s Intelom, iako to godi... Vidit cemo sad hoce li buducnost donijet kakve probleme...
13.01.2006 | 14:54
User je napisao:
Vidit cemo sad hoce li buducnost donijet kakve probleme...

Prvi problemi:

Točno znam kada će izaći Mini i iBook, te Power Mac ovi ili kako će se već zvati - ako Apple ima u planu koristiti baš određene procesore... Intelov roadmap je dostupan, sve se zna...
  • User
  • Posjetitelj
13.01.2006 | 17:57
Dakle ostaje mi pitanje kakve ce komponente strpat u novi iBook... Znam da nece biti nesto extra ali nek bude nesto primjereno cijeni... Za cca 9500kn se pristojan notebook moze nac, iako ima i boljih sta se kvalitete tice... i model s 15\" ekranom i malo vecom rezolucijom ne bi skodio, iako ne vjerujem da ce onda uc u cjenovni rang do 9500kn...
13.01.2006 | 20:41
I imaju li u roadmapu kakav quad-core? I do kojeg takta idu?
13.01.2006 | 21:25
www.intel.com/products/roadmap/index.htm

Dual core, svi pocinju na 3.20 ili 3.80 GHz.
13.01.2006 | 22:42
Baš i nije da me oborilo s nogu. Najbolja stvar je Xeon dual-core, koji hvala bogu 64-bitan, ima i dobar takt (do 3.8 GHz), ali još uvijek ima bus na 800 MHz?!?! Malo jadno obzirom da G5 iz 2004-te ima bus na 1.25 GHz.

Lako je bilo prestići iMaca na foru da se umjeto jedne jezgre stave dvije, ali kako misle prestići sadašnji G5 kada on već ima dvije jezgre i brži bus - jedino na foru većeg takta. Do trenutka kada će izaći taj Xeon kladim se da bi i IBM imao nešto na tom nivou. Hm, valjda oni ipak znaju nešto što mi ne znamo.
19.01.2006 | 00:03
Ej Vanja, samo da ti zahvalim za hint s Postal Officeom - strašni su, oduševio sam se kada sam čuo \"Such Great Heights\", sada skidam ostalo...

E da, na ovoj adresi možete skinuti cijeli low-quality filmić i još ponešto od njih...

www.subpop.com/scripts/main/bands_page.php?id=412
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 7 minuta
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)
  • cariblanco: Zašto mi neće primiti odgovor o ogulinskom zelju...klikam tri puta i ništa, a regan sam ?
  • Riba: Ali vjerojatno je ista prica kao i sa Studion.
  • drlovric: Raskopali su novig Minija. Izmjenjiv je disk. Vjerojatno radi njihove SKU ustede, ne radi korisnika. Uglavnom nije zalemljen.

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.12 Seconds

Provided by iJoomla SEO