11.01.2006 | 17:11
Ali nema mogucnost opcije. Mislim reci da ce OSX sa iLife paketom koji je za ljude kojima nisu potrebno pro aplikacije sa dual boot windowsima ako ih bas zatreba (a po kolicini VPC koji se vrti okolo-treba) bolje rjesenje od della ili acera bez opcija OSX. Isto tako, vecina vas ovdje koji se za svoj dnevni kruh borite pisuci programe, radeci velike plakate ili montirate film, nemate ni najmanje osjecaja za potrebe malog djembe kojem je vec pun kurac problema sa windowsima. U danasnjem izrazito potrosackom drustvu, razlika od 100-200 eura na kolicini od 1500 i vise eura ne znaci nista. Sjetzite se iPoda - trenutno ima 80% trzista a najskuplji je. Trenutno na trzistu ne postoji nista slicno iMacu. Trenutno na trzistu ne postoji nista slicnu macbooku. (Veliki su najavili da bi mogli imat 2.0 intel procesore ali se ne zna gdje i kad (mislim na acer, dell i compaq).
Velika vecina nas se jako dobro godinama nosi sa windowsima i kompatibilnosti sa njima. Velika vecina se koristi racunalom najmanje deset godina.
A ovi novi klinci ne znaju ni e-mail napisati a kamoli poslat. NE znaju osnovne razlike sto je procesor a sto graficka, a samo bi nesto krekali (ne crack-ali)
Koliko puta ste dosli u ducan i vidjeli ljude da kupuju nesto samo zato sto je intel inside. Danas ce prodavaci moci reci: da intel inside, mogu windosi ali i nesto mnogo bolje MAC OS, ovdje dobijete iLife, tu vam je kamera, slike se importiraju same od sebe. A mozete i pomocu iDVD napraviti DVD sa par klikova. Znate, to na windosima nije standardno. CD i DVD mozete sprzite evo ovako: sa dva klika. iTunes importira vase CD, konvertira u MP3, sinhronizira sa iPodom.
To je nesto sto nemaju ni Dell ni ostali.
Na kraju, mislim da je mac nastavio pogadjati i vjerujem da ce i moj macbook biti tu vec sredinom slijedeceg mjeseca. Naravno narucen u Austriji jer ovaj nas dealer je los. Ali to je vec druga tema.