14.07.2014 | 21:37
Za sada sve radi OK (kuc-kuc u dvo (u glavu
) ) jos sam danas stavio Samsungov SDD 120GB i prosli tjedan 16 GB RAM-a. (ukupno 21GB)
Danas sam nakon ugradnje SSD i jos jednog napravljenog Backup-a nadogradio zadnje Nvida drivere i CUDA i sve 5+
Sutra nastupa FCP X i proba
Smayoo: vjerojatno nitko nije slicno radio sa tom grafickom pa mi nije bilo pomoci, nego je bilo po onoj nasoj staroj: "Tko se dima ne nadimi - Taj se vatre ne ogrije"
al ako netko pokusa nesto slicno neka samo pita, tu sam
Evo posto u prvom postu nisam detaljnije pisao o problemu na koji sam naisao sad cu malo:
-Povoljno sam moga nabaviti Zotac 560ti pa sam po forumima (Netkas i MacRumorsu) provjerio i vidjeo da bi 560ti mogla ici u MacPro 1.1 uz male preinake kextova
-Rekoh uzet cu pa probati sad da ne kazem onu "Tko je probao - taj se i u***o"
- E sad posto sam od Tigera samo Upgrade radio, kao i prije 2-3 godine dodavao kextove, ATYinjektore da bih u to vrijeme na SL upogonio Radeon 6670HD za ocekivati je bilo da bi "moglo biti problema.."
-Kada sam stavio 560ti u slot1, a 7200gt u slot2 (radi boot screna) spojio dodatno napajanje (2kom) i upalio nastao je rock and roll
kernel panic - prvi puta
vidjeno na mom Mac-u
- Probavao odpajati prespajati, mijenjati slotove, dodavati kextove, brisati, sve moguce kombinacije ali nista...
stvar je bila da sam trebao jos upisati par naredbi u nesto i negdje
- Sva uputstva sto sam nasao bila su za Hakintose i oni su imali chameleon.boot.plistu rekoh kod mene bi to trebalo biti apple.boot.plist al nisam moga nigdje naci potvrdu da je to to.
-Drugo pitanje je bilo "Da li je 560ti uopce ispravna???" rekoh mozda se patim a kartica ne valja.... sutradan cu to ispitati..... Naravno ne razmisljajuci i zeleci sto prije
otkloniti svaku sumnju u ispravnost kartice, ubodem ju u PC i sprzim maticnu (a i nije bila neka
) jurcajuci nisam razmisljao da li ce napajanje i mikro ATX
maticna izdrzati...nije izdrzala.... Odnesem 560ti kod kolege u PC servis (to sam prvo htjeo al nisam...) isproba je i ISPRAVNA.
- Sad polako, rekoh, idemo na clean install....
Krenuo sam od Liona jer sam procitao na forumu da se lijepo slaze sa 560ti
-Stavio mac nvidia 7200GT u slot 1 a 560ti u slot 2.....Poceo od 10.7.2 nasao 2 kexta dodao sa KextUyility promjenio permision, copy-paste iz chameleon.boot-plist u com.apple.boot.plist nesto jako slicno ovome
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>5</string>
prekrizio se i restart......nakon boota pogledam, a sve nesmijem...slot2 pise Nvidia 560ti
- Dalje je islo "ko nozem u maslac" korak po korak upgrade na 10.7.3. sve OK
-Rekoh idemo malo preskociti 10.9.1 ok 10.9.2. ok. 10.9.3 ok 560ti i dalje postojana
- Bacio koji test na Geeks3D da vidim radi li, na testu 1920x1200 ventilator hladnjaka graficke postepeno ubrzava dok ne dodje pred probijanje zvucnog zida
poslije sam radio na 1920x720... rekoh nije fora da je sad na kraju raz****m...
-Napravio backup i rekoh "..idem sada drivere i cudu nadograditi ako sta moze poci po zlu to ce biti sada...."
- Nadogradio Nvidia web drivere za 10.9.3 i CUDU - restart - sve OK
-Sad cu ovih dana malo u FCP X, Motion-u i AE probati
Sta na kraju reci, koju poruku poslati....gledam veliku zagrizenu jabuku na stranici MacPro-a i dolazi mi u sjecanje natpis na oznaci 4.gbr "In hoc signo vinces"