RADEON HD 7850 i Mac Pro 1.1 OS 10.9.3
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

RADEON HD 7850 i Mac Pro 1.1 OS 10.9.3

07.07.2014 | 14:17
Pitanje je da li bi 7850 isla “out of the box” u moj Mac Pro 1.1 s 10.9.3 OS bez
dodavanja kekxtova???

Stvar je da sam jucer cijeli dan pokusavao upogoniti GeForce Zotac 560TI ali bez uspjeha…
dodavao kekxte ovo-ono…samo restarti sa kernel panicksima…i na kraju sam dosao do toga da ni
Radeon 6670 vise nije bila prepoznata… Jutros je stvar rijesio back up.

Posto bih stavio novu PC graficku dobavljivu u trgovinama, zbog garancije, a Davor je pisao da je stavio HD 7970 pa me zanima da li bi HD 7850 isla. Ali ako ima 8 pinsko napajanje onda i ona odpada…

Ili prijedlog neke druge kartice….

A ako nema bit ce red polovna 5870 ili 5770….
11.07.2014 | 13:05
Danas probao PC Radeon 7850 Prepoznata bez problema ali samo kao 7xxx znaci bez kextova nista
14.07.2014 | 07:05
Evo da izvjestim da sam uspio rijesiti Zotac GTX 560ti na MacPro 1.1-1.2
Posto sam imao problema u pocetku da je pokrenem rijesio sam da idem na clean install (Bio sam na 10.9.3 sa 10.6.8 i godinama sam upgrejdao OS) Citao sam na Netkasu i MacRumorsu da je 560ti OK radila na Lionu.
Stavio sam svoju staru 7200GT zbog boot screena Instalirao 10.7.2 upgrade na 10.7.3 nasao kext za karticu, promijenio boot.plist i graficka je prepoznata.
Onda sam odmah presao na 10.9.1 sve bilo OK, update na 10.9.3 na kojem sam i sada. Za sada sve radi OK. napravio par tetstova za probu.
14.07.2014 | 14:25
Žao mi je da nisi dobio pomoć ni od koga, ali drago mi je da si ipak sve riješio. I hvala ti što si podijelio informacije, za sve one koji će pokušavati nešto slično!
14.07.2014 | 16:21
Super informacija… kako si zadovoljan radom MacPro 1.1 sa tom kombinacijom...
14.07.2014 | 21:37
Za sada sve radi OK (kuc-kuc u dvo (u glavu ) ) jos sam danas stavio Samsungov SDD 120GB i prosli tjedan 16 GB RAM-a. (ukupno 21GB)
Danas sam nakon ugradnje SSD i jos jednog napravljenog Backup-a nadogradio zadnje Nvida drivere i CUDA i sve 5+
Sutra nastupa FCP X i proba

Smayoo: vjerojatno nitko nije slicno radio sa tom grafickom pa mi nije bilo pomoci, nego je bilo po onoj nasoj staroj: "Tko se dima ne nadimi - Taj se vatre ne ogrije"
al ako netko pokusa nesto slicno neka samo pita, tu sam

Evo posto u prvom postu nisam detaljnije pisao o problemu na koji sam naisao sad cu malo:
-Povoljno sam moga nabaviti Zotac 560ti pa sam po forumima (Netkas i MacRumorsu) provjerio i vidjeo da bi 560ti mogla ici u MacPro 1.1 uz male preinake kextova
-Rekoh uzet cu pa probati sad da ne kazem onu "Tko je probao - taj se i u***o"
- E sad posto sam od Tigera samo Upgrade radio, kao i prije 2-3 godine dodavao kextove, ATYinjektore da bih u to vrijeme na SL upogonio Radeon 6670HD za ocekivati je bilo da bi "moglo biti problema.."
-Kada sam stavio 560ti u slot1, a 7200gt u slot2 (radi boot screna) spojio dodatno napajanje (2kom) i upalio nastao je rock and roll kernel panic - prvi puta
vidjeno na mom Mac-u
- Probavao odpajati prespajati, mijenjati slotove, dodavati kextove, brisati, sve moguce kombinacije ali nista... stvar je bila da sam trebao jos upisati par naredbi u nesto i negdje
- Sva uputstva sto sam nasao bila su za Hakintose i oni su imali chameleon.boot.plistu rekoh kod mene bi to trebalo biti apple.boot.plist al nisam moga nigdje naci potvrdu da je to to.
-Drugo pitanje je bilo "Da li je 560ti uopce ispravna???" rekoh mozda se patim a kartica ne valja.... sutradan cu to ispitati..... Naravno ne razmisljajuci i zeleci sto prije
otkloniti svaku sumnju u ispravnost kartice, ubodem ju u PC i sprzim maticnu (a i nije bila neka ) jurcajuci nisam razmisljao da li ce napajanje i mikro ATX
maticna izdrzati...nije izdrzala.... Odnesem 560ti kod kolege u PC servis (to sam prvo htjeo al nisam...) isproba je i ISPRAVNA.
- Sad polako, rekoh, idemo na clean install.... Krenuo sam od Liona jer sam procitao na forumu da se lijepo slaze sa 560ti
-Stavio mac nvidia 7200GT u slot 1 a 560ti u slot 2.....Poceo od 10.7.2 nasao 2 kexta dodao sa KextUyility promjenio permision, copy-paste iz chameleon.boot-plist u com.apple.boot.plist nesto jako slicno ovome
<key>GraphicsEnabler</key>
<string>Yes</string>
<key>Kernel</key>
<string>mach_kernel</string>
<key>Kernel Flags</key>
<string>5</string>
prekrizio se i restart......nakon boota pogledam, a sve nesmijem...slot2 pise Nvidia 560ti
- Dalje je islo "ko nozem u maslac" korak po korak upgrade na 10.7.3. sve OK
-Rekoh idemo malo preskociti 10.9.1 ok 10.9.2. ok. 10.9.3 ok 560ti i dalje postojana
- Bacio koji test na Geeks3D da vidim radi li, na testu 1920x1200 ventilator hladnjaka graficke postepeno ubrzava dok ne dodje pred probijanje zvucnog zida
poslije sam radio na 1920x720... rekoh nije fora da je sad na kraju raz****m...
-Napravio backup i rekoh "..idem sada drivere i cudu nadograditi ako sta moze poci po zlu to ce biti sada...."
- Nadogradio Nvidia web drivere za 10.9.3 i CUDU - restart - sve OK
-Sad cu ovih dana malo u FCP X, Motion-u i AE probati

Sta na kraju reci, koju poruku poslati....gledam veliku zagrizenu jabuku na stranici MacPro-a i dolazi mi u sjecanje natpis na oznaci 4.gbr "In hoc signo vinces"
15.07.2014 | 00:39
Ovo je super korisno za mnoge!

Nisam se javljao jer nisam imao iskustva s NVIDIA karticama u novije vrijeme (stadoh na 8800GT), ali mi je super vidjeti kako ljudi tuniraju svoje stare Mac Pro. I dalje mislim da su to možda najbolji Macovi ikada napravljeni.
15.07.2014 | 02:48
Koja je konkretna korist? Jesi radio neke benchmarks?
15.07.2014 | 12:38
drlovric kaže:
Koja je konkretna korist? Jesi radio neke benchmarks?

A gledaj...koja je korist?.... kao kad kupis nove cipele drze uz nogu, ne pustaju vodu... i malo da se ponovis Do sada sam u FCP 7 i X radio sa Radon 6670HD ne mogu reci da je bilo problema ali kada stavim efekte (Looks) koji koriste GPU snagu renderiranje 3 min se protegne na 40... nije da mi se negdje zuri ali ako moze malo brze, sto da ne

Od benchmarksa sam radio ovo sto je u prilogu cisto da vidim da li kartica radi i hoce li biti nekakvih problema kada povuce "struje" Iskreno ti brojcani rezultati mi bas puno ne govore, a ovom prilikom bi zamolio Davora (posto je on u tim "grafickim" vodama) da mi predlozi gdje i koji test da napravim. Jer do ovog na Geegs3D sam dosao putem googla (prvog ga je izbacio). Znam da je Davor radio testove, i upisivali su se rezultati, ali sada to ne mogu naci.... Pa onda stavim rezultate...
15.07.2014 | 19:05
Misliš na ovu temu?

www.jabucnjak.hr/forum/hardver/56834-tra...ranica-7.html#126976

Evo, stavio sam je sticky. Promaklo nam je to.
15.07.2014 | 20:55
Eeee smayoo to je ta
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 1 sat
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.29 Seconds

Provided by iJoomla SEO