10.07.2014 | 12:13
Ne puši priče. Prvo i osnovno, ne kupuj laptope najviše zahvaćene tim problemom - a to su prvi “mačići” - odnosno mid 2012 serije. Uzmi early 2013 model ako uzimaš Retinu sa Ivy Bridge procesorom, tu su ti već smanjene mogućnosti da, sve da naletiš na LG ekran, on bude loš i ima ghosting problem. Što se pak, Haswell modela tiče, late 2013 i early 2014 proizvodnja pa nadalje, dok ne uleti Broadwell što će biti tek početkom 2015. godine - tu imaš još manje šanse za ghosting ili yellow flickr u oba proizvođača ekrana.
Meni se sa early 2013 modelom desio ghosting u garantnom roku, zamijenio sam ga i dobio opet LG ekran. Stari, ne da nema ghosting nego mislim da ga nikad niti neće imati, iako sam uzeo Apple Care.
Zaključno, kao i sa svakim novim proizvodom, trebaš pričekti da riješe "dječje bolesti" i tada kupiti laptop.
Mislim da si čekao dovoljno, no obavezno kupi lap koji još ima garanciju i produži je sa Apple Careom. Na to se više koncentriraj, nego na činjenicu je li ekran LG i Samsung. Neki naime tvrde, da usprkos mogućem ghostingu, LG daje ljepšu sliku. Ne mogu potvrditi, jer nisam radio na Retini za koju sam znao da ima Samsung panel...