25.07.2014 | 19:55
Dragi Jabučari!
Evo da se pohvalim, (kad se hvalim, onda treba i počastiti valjda..), kako sam postao sretni vlasnik Retina (doduše najmanje, 13", ali nećemo po cijeni velike!).
Prvi pogled na njen ekran me je očarao! Imao sam prije i Macbook Pro 13" 2011 i Pro 15" 2011, ali kad sam prvi puta uživo u rukama imao Retinu, jako sam se iznenadio..
Naravno, golim okom se rezolucija vidi kao ogroman napredak, te dimenzije (debljina, težina) su impresivne..
Cijena je naravno previsoka, ogromna za hrvatske standarde, ali kao i vas većina zaljubljenika u Jabuku, nekako se uvijek uspije naći sredstva za doći do tako željenog komada hardvera..
Nakon par dana korištenja i upoznavanja sa ljubljenom Retinom, ipak nalazim i nekoliko "nedostataka" koje bih želio prodiskutirati sa vama, iskusnima..
1.) nedostatak RJ45 utora (mrežne kartice) - postoji li neka USB opcija ali da je gigabitna?
2.) nedostatak IR reciver - tj, nema više korištenja Apple daljinca - zamjena za to?
3.) nadogradnja? - koliko sam shvatio, samo se SSD može mjenjati, memorija ne..?
Sve u svemu, smatram da možda i nisam bio spreman za prelazak na Retinu, ali i dok vam ovo pišem, gledajući u njen ekran, nemogu da joj ne oprostim sve nedostatke..
Molio bih vas koji isto posjedujete Retinu, nekoliko redaka o tome, slažete li se sa mnom, imate li kakve savjete, preporuke za mene i sve one koje bi željeli "uploviti" u Retina "more",,,