30.07.2014 | 08:30
Pa 90% vremena provedem u browserima i to Crome ili Firefox ali imam po 10-20 tabova otvorenih, uz to paralelno koristim FileZillu i eventualno coda ili neki sl. program. Safari sam poceo koristiti kada mi je komp poceo stekati, s obzirom da jedini nije rusio stroj (iako uopce nije za web dizajn pogodan), iako od prije 2 dana ni to vise nije pomoglo.
Inace browseri su mi u kombinaciji sa fireworksom (koji mi je najdrazi, sa time da se radi o web dizajnu dakle ne velike stvari i fajlovi) znali požderati svih 12 GB i imao bi po 10-20MB slobodno.
Jucer mi je komp poceo opasno stekati i "klikati" iako sam to vec cuo prije par dana. Pogledao sam na Apple KB i tamo su preporucili da rebootam i odem u disk utility i napravim verify disk, to je proslo ok. Nakno toga sam isao napraviti provjeru permissiona. E to nije uspjelo kako treba, niti verify niti repair. Nakon toga sam ga uspio uspalit mozda jos jednom i od tada ne mogu uopce. Samo se ugasi nakon "bonga" i jabuke. Ne mogu ga pokrenuti sa recovery particije niti sa time machine backupa (iako je bed bas u tome da je taj backup dosta star, pa sam ostao bez slika svoje djece
;( )
Pokrenuo sam ga u single user modu prema uputama (male upute, sa moba sam trazio kako) ali nisam znao što dalje napraviti ali sam skuzio da ne moze mountati disk0s2 iliti Machintosh HD popularni.
Koja je uopce razlika izmedju single i verbose modea?
Uglavnom, resetirao sam PRAM i ono drugo, i iskopcao ga iz struje. Svasta nesto i ostao sam gluplji nego prije. Ocajan sam ... hocu slike nazad. Šljivi mi se za ostale podatke.
No ... ako to uspijem rijesiti, htio bih SSD il nesto jer kompjuter kao takav je i dalje vrlo dobar stroj. Ima izvrstan procesor, puno RAMa, po mojem mišljenju može tako raditi još 5 godina (vrti inače assasins creed i sl. ako treba
) ali najveci bottleneck mu je hard. Pretpostavljao sam da bi sa nekim SSD diskom ili slicnim štosom (upravo sam pročitao da postoji nešto što je Fusion drive) mogao dobiti neko ubrzanje 10-15% što bi bilo i više nego dovoljno.
Malo sam se raspisao