26.08.2014 | 10:08
Planiram uzeti neki prijenosnik koji će mi služit primarno za kodiranje, faks, surfanje i slično. Znači ne planiram se na njemu ni igrat ni uređivat neki video. Eventualno Illustrator ili Photoshop kad zatreba. Za bilo što zahtjevnije imam desktop workstation.
E sad, oči su mi zapele ili za MBP Retina 13" ili za MB Air 13".
Air mi se čini ko odličan izbor ali mu je ogromna mana 128GB storage, to mi se čini dosta malo, instaliram par aplikacija i već sam potrošio polovicu. U workstationu imam 128GB SSD samo s programima i OSom i on je redovno 70% pun. Opet, znam da postoji i 256GB verzija, ali za razliku u cijeni od 1500kn mi se baš i ne čini nešto povoljan. Više bi mi se isplatilo kupiti mrežni disk uz slabiju verziju.
MBP me također privlači prvenstveno zbog jače konfiguracije, ali ekran mi i nije nešto bez čega nemogu živjeti (vjerojatno jer ga još nisam vidio uživo
). Razlika u prenosivosti oba računala mi i ne predstavlja neki problem, nije baš da ga planiram nositi ruci 12 sati dnevno. Također, autonomija mi je zadovoljavajuća na oba mobdela, (9/12 sati bez punjenja, koji luđak bi tražio više). E sad dolazim do pitanja isplativnosti, i načina kupnje gdje trebam vašu pomoć
Možda sam to samo ja, ali kad god nešto kupujem, volim se raspitati tjedan, dva prije i proći najjeftinije što se da, nego da bubnem par tisuća više i kupim odmah.
TL;DR; STARTS HERE
Student sam FOI-a u Varaždinu, i kao što kaže gospodin u iStyleu, za studente imaju 5% popusta na sve modele (mislio sam da je to bilo 10%, jel se nešto promjenilo? ).
S tim popustom u iStyleu (s cijenom za gotovinu) ispada ova računica
MB Air 128GB - 7941kn
MB Air 256GB - 9461kn
MBP 13" R 256GB EOL - 10667kn
Sad me zanima, s obzirom da smo ušli u EU i da više nema terecenja na pošiljke unutar iste, postoji li način da se prođe nešto jefitnije naruđbom izvana? Dolazi u obzir i odlazak u SLO/AU/HU ako je isplativo.
P.S.: Ispričavam se na pisanju biblije, samo sam htio bolje predočiti situaciju, možda nekom sine dobra ideja.