06.09.2014 | 06:38
Pozdrav ekipo...
Treba mi pomoc, kupujem Macbook Air, 13,3 inčni model, sa 128 GM diska, i5 procom i ako jeikako moguće 8 GB RAM-a. Imam dvije opcije; kupnja kod nas (9k+ tisuća kuna) ili kupnja u americi, taman idem na poslovni put kroz mjesec dana i idealna mi je prilika. Cijena je koliko vidim dosta popularna, 1100 USD za model s 8 GB Rama, odnosno 3000 kuna jeftiniji nego kod nas. Jedini problem je, tipkovnica... Layout je po defaultu naravno US, što meni osobno ne smeta toliko, ali laptio ide kao poklon supruzi, koja bi mogla dobiti pokoji zivcani slom prilikom koristenja....
E sad, koliko mi je poznato, opcije zamjene nema (jer HR tipkovnica ne pase na US layout) ali... imam opciju odabrati neki drugi layout, npr njemački, ili norveški (nažalost ne i hrvatski). Mogu li u tom slučaju zamijeniti tipkovnicu jednom kada se vratim u lijepu našu, i koliko to zadovoljstvo košta.
Nadalje, ukoliko nikakva izmjena ne dolazi u obzir, da li itko u HR radi lasersko graviranje i kako to uopće ispada na kraju, pogotovo kod tipkovnica sa backlitom... i na koncu, ako iyaberem tu opciju, koji layout je najprikladniji, odnosno od odabira kojeg cu imat najmanje ''saranja'' po tipkama...
Unaprijed hvala svima na pomoci.