iMac 21.5" MF883 1.4GHz I5
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac 21.5" MF883 1.4GHz I5

14.09.2014 | 13:44
Pozdrav !

Molim vas za misljenje i trajnost ovog modela. Uzeo bih si iMac racunalo za svakodnevne obiteljske potrebe. Odustajem od windowsa a kako imam potrebu za novim racunalom jer je staro crklo zbog nevremena, odlucih se na iMac pa sad gledam dali je to dovoljno snazno za obiteljske potrebe tipa mail,surfanje i gledanje nekakvog vode u fullHD formatu. Amaterski se znam baviti za svoje guste i laganom obradom videa pa gledam da se ne vuce kao kanta.

Nadalje me zanima hoce li to racunalo biti dovoljna snazno za recimo 5 godina za ove potrebe.Volio bih da barem toliko izdrzi jer nema namjeru svake dvije godine mijenjati racunalo. Eto jos malo dolazi osim fullHD vida i jos bolje rezolicije tipa 4k i sl. a kakvo ce racunalo biti sa barem streemanjem takvog videa? Imao sam do neki dan racunalo sa i3-540 procesorom i radilo je za moje potrebe odlicno e sad me zanima dali je ovo usporedivo ili je ovaj iMac dosta sporiji, slabiji ili mozda brzi...

Hvala vam na pomoci!
14.09.2014 | 14:30
1. Ako uzimaš novo, uzmi onog 2. po redu jer se njemu valjda mođe mjenjati RAM ili si osuđen na 8GB.
2. obrada slika, videa, gledanje filmova, sve ide glatko i kao po loju
3. Za 5 godina? Ako ne dođe do buma kvantnih računala, raditi će kao i prvog dana.
4. 4K video, ti se šališ? Što će ti to? Trebaš imati cijeli lanac za video visoke rezolucije. GoPro 4 koja dolazi i ima snimanje 4K, mogu si misliti koja je kvaliteta!!
To su moja razmišljenje.

Ne znam od kuda si (ZG?), ali ja bi potegnuo do Austrije i kupio www.mediamarkt.at/mcs/product/APPLE-iMac...2680.html?langId=-15
To je 9.415kn! Kod nas je isti 10.939kn, a slabiji (nije za preporuku) je 9.149kn. Razlik aod 265kn se isplati otići u AT. Šoping tura s autobusom je 100kn.
Iii ako možeš iz Švicarske dovući, tamo su loš povoljniji.
14.09.2014 | 14:44
Ma za 4k video pitam samo onako, sta ja znam, mozda za 5 godina to bude neki standard. Zato me zanima dali bi moglo to racunalo barem reproducirati ga bez gubitka fremova. Znaci nisam ja power user i necu snimati filmove ali volio bih da se mogu posluziti racunalom i nakon pet godina. Pa ove recimo danasnje web stranice su prestrsne. Imam doma racunalo da svijeze instaliranim windowsima xp, svi kodeci instalirani a procesor je intel celeron socket 775 koji radi na 3100mhz, jednojezgreni je a ima 2gb rama i nema snage vrtiti normalno youtube a kod flash stranica se sav zblesa. Mislio sam da sam nesto lose postavio pa sam ponovo instalirao od windoza do svega potrebnog i opet ista prica. Jednostavno, racunalo je preslabo za danasnja vremena mislio ga nekom pokloniti a na kraju ga ostavio za server, za to je dobar.
Eh, zato ne bih zelio da mi se to desi sa ovim iMacom da za koju godinu te bude nesposoban za web stranice i za youtube a kamoli sta vise. Tko zna sta ce biti za 5 god. iPhone 11S...
14.09.2014 | 15:13
Ma samo kupuj, za 5 godina k'o ziv k'o mrtav

U tvom slucaju, kada trazis neku sigurnost za buducnost, kupi najjace danas sto financijski mozes priustiti, da ti nekad kasnije ne bude zao.

Ili ako se vec zelis gledati dugorocno, razmisli da kupis malo jaci Mini i monitor. Ja nisam jos upoznao covjeka kome se Mini pokvario
14.09.2014 | 16:00
Isto kao i 3D, 4K ispast ce na pola
14.09.2014 | 18:19
drlovric kaže:

Ili ako se vec zelis gledati dugorocno, razmisli da kupis malo jaci Mini i monitor. Ja nisam jos upoznao covjeka kome se Mini pokvario

Da i mini mi je pao na pamet i naravno da dolazi u obzir ali aktualni najjaci mini je late 2012 s relativno slabom grafickom. Kad bih barem znao kad se planira i dali se planira novi mini i jos kad bi bio sa iris pro grafickom onda bih ga odmah uzeo ili sacekao njegov izlazak a do kad cekati ili hoce li izaci uopce novi mini...na netu sam nasao sto informacija. Jedni tvrde izlazi u 10mj. drugi opet da ce u 11.mj e sad kad ce i hoce li...Imam odlican monitor pa mi je svejedno ili uzeti iMac ili mac mini pa na stari monitor. Sta uciniti, cekati jos ta dva mjeseca maksimalno ili uzeti trenutno iz ponude minija ili ipak ici na iMac...ovaj najjaci mini je poprilicno jaci od ovog iMaca sto sam navo. Moje misljenje najmanje duplo?
14.09.2014 | 20:58
Ako ideš na iMac uzmi najjači koji možeš u datom trenutku. Pogotovo ako ne želiš raditi upgrade i ako želiš da ti doživi koju godinu. iMac sve manje i manje ima mogućnost nadogradnje tako da bilo što iz enty segmenta osobno ne bi ni pogledao.

Imao sam ista pitanja kao i ti kada sam krajem 2010 odlučio uzeti iMac. Uzeo sam najjači koji se tada nundio s time da je imao mogućnost nadogradnje za razliku od današnjih modela (nekih). Tada sam znao da će mi nadogradnje biti moguće i kroz nekoliko njih sam ga doveo u stanje u kojem je sada. Iskreno ništa mi više ne treba i radi ko grom za sve moje potrebe.
14.09.2014 | 21:32
Ja bi pricekao novi Mini ako ikako mozes, pogotovo ako imas dobar monitor.
14.09.2014 | 21:53
jmirakul kaže:
Ja bi pricekao novi Mini ako ikako mozes, pogotovo ako imas dobar monitor.

Monitor je 22" od LG-a a matrica je IPS a koristili su je i Dell-ovi monitori koji su imali najbolje ocjene kao i ovaj LG. Jedino sto bih sada mogao ici na neki 24" i to fullHD. E sad jos samo teba prodati ovaj monitor ako se odlucim ici na minija.

Ima li tko kakve info kad bi moga izaci new mac mini late 2014 ?
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Prisutni jabučari

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.14 Seconds

Provided by iJoomla SEO