iMac ne starta, hard pokvaren?
(1 korsinik/a gleda/ju temu) (1) Gost

iMac ne starta, hard pokvaren?

15.09.2014 | 13:01
Pozdrav,

Mislim da mi je hard otisao?! Uglavnom kad upalim imac, samo je ona jabuka i loada nes pa prekine/ugasi se...
Isao sam u onaj mode, da provjerim hard, al kaze da ne moze do kraja provjeriti hars i da ga moram reparirati... I to nije uspjelo do kraja pa eto... Sada ne znam 100% sta da napravim...
Mislio sam napraviti na svoj externi usb hard osx sustav pa pokrenuti mac s time i onda bi trebao nekako pokusati podatke od integriranog hdd kopirati na eksterni...

Sta mislite? Jel to ok tako?! Il imate neki drugi prijedlog?
15.09.2014 | 13:23
Koji imac je točno, koji OS je bio gore? Imaš li bootabilni medij za OS (DVD ili USB). Probaj bootat sa njih i uletit u instalacijau preko koje češ ujedno moći i provjeriti preko disk utilitya što se točno događa sa diskom.

Također tako ćeš moći i napraviti instalciju na taj dodatni disk koji si naveo, a i provjeriti da ti je sa ostatkom iMaca sve ok.
15.09.2014 | 13:31
Hardware Information:
iMac (21.5-inch, Late 2009)
iMac - model: iMac10,1
1 3.06 GHz Intel Core 2 Duo CPU: 2 cores
8 GB RAM

Video Information:
NVIDIA GeForce 9400 - VRAM: 256 MB

System Software:
OS X 10.9.2 (13C1021) - Uptime: 0 days 2:9:51

Disk Information:
ST3500418ASQ disk0 : (500,11 GB)
EFI (disk0s1) <not mounted>: 209,7 MB 
500GB DISK (disk0s2) / [Startup]: 499,25 GB (374,96 GB free)
Recovery HD (disk0s3) <not mounted>: 650 MB 

OPTIARC DVD RW AD-5680H 

USB Information:
Apple Inc. Built-in iSight 

Apple Internal Memory Card Reader 

Sunplus Technology Co.,Ltd. USB to Serial-ATA bridge 500,11 GB
Bez naziva (disk1s1) /Volumes/Bez naziva: 500,11 GB (16 GB free)

Apple, Inc. Keyboard Hub 
Logitech USB Laser Mouse 

Apple, Inc Apple Keyboard 

Apple Computer, Inc. IR Receiver 

Apple Inc. BRCM2046 Hub 
Apple Inc. Bluetooth USB Host Controller 

Thunderbolt Information:

Configuration files:
/etc/hosts - Count: 31

Gatekeeper:
Anywhere

Launch Daemons:
[loaded]	com.adobe.fpsaud.plist Support
[loaded] com.microsoft.office.licensing.helper.plist Support
[loaded]	com.oracle.java.Helper-Tool.plist Support
[loaded] com.oracle.java.JavaUpdateHelper.plist Support

Launch Agents:
[not loaded] com.adobe.AAM.Updater-1.0.plist Support
[loaded]	com.divx.dms.agent.plist Support
[loaded]	com.divx.update.agent.plist Support
[loaded]	com.oracle.java.Java-Updater.plist Support

User Login Items:
iTunesHelper
Dropbox

Internet Plug-ins:
FlashPlayer-10.6: Version: 13.0.0.214 - SDK 10.6 Support
QuickTime Plugin: Version: 7.7.3
DivX Web Player: Version: 3.1.0.13 - SDK 10.5 Support
Flash Player: Version: 13.0.0.214 - SDK 10.6 Cannot contact Adobe
OVSHelper: Version: 1.1 Support
Default Browser: Version: 537 - SDK 10.9
SharePointBrowserPlugin: Version: 14.1.0 Support
JavaAppletPlugin: Version: Java 7 Update 55 Check version

Safari Extensions:
YouTube5: Version: 2.6.8

Audio Plug-ins:
BluetoothAudioPlugIn: Version: 1.0 - SDK 10.9
AirPlay: Version: 2.0 - SDK 10.9
AppleAVBAudio: Version: 203.2 - SDK 10.9
iSightAudio: Version: 7.7.3 - SDK 10.9

iTunes Plug-ins:
Quartz Composer Visualizer: Version: 1.4 - SDK 10.9

3rd Party Preference Panes:
Flash Player Support
Java Support

Time Machine:
Time Machine not configured!

Top Processes by CPU:
38%	firefox
7%	plugin-container
3%	WindowServer
1%	coreaudiod
0%	SystemUIServer

Top Processes by Memory:
1.58 GB	firefox
311 MB	plugin-container
106 MB com.apple.IconServicesAgent
98 MB	Mail
98 MB	mds_stores

Virtual Memory Information:
3.02 GB	Free RAM
2.61 GB	Active RAM
1.32 GB	Inactive RAM
818 MB	Wired RAM
709 MB	Page-ins
0 B	Page-outs

Uglavnom sada je najnoviji software na njemu...
Imam origigi instal dvd... Samo nekak nece bootat s njega... Dvd player radi cudne zvukove pa ga izbaci?!
15.09.2014 | 14:06
Pretpostavljam da je to 10.5 ili 10.6 verzija? Ili je onda medij ili sam DVD čitač u banani... tu ti ne ostaje puno manevra... probaj napraviti na drugom Macu (ili da to netko sa foruma tko je teritorijalno blizu) USB stick i bootati tako. Treba ti nešto što će ti barem omogućiti recovery opciju da pokrene instalaciju na dodatnom disku.

gdje si točno? Možda ima netko tko bi ti mogao pomoći sa DVD medijem ili da uskoći sa nekim Mavericks bootabilnim stickom
15.09.2014 | 14:52
Ma ne znam, uglavnom cudi me da mi ne radi hdd i dvd player... A radili su... Nije mozda to neki virus?!

Uglavnom uzeo sam i externi dvd pa sada stavljam osx na externi hdd pa cu vidjeti...
Uglavnom kako sam napisao onaj test za interni hdd ne ide, kaze da ne moze dovrsiti... Znaci nes ne stima sa hdd...
A software je najnoviji na njemu... Ne znam sada koji... Jel 10.8.3?! Nemam pojma vise
15.09.2014 | 15:25
Interni HDD ti je crkao, vrlo su male šanse da ćeš išta podataka spasiti s njega.

Te male šanse se odnose na izrazito malo vjerojatan scenarij da ti je krepao SATA kontroler na matičnoj. To bi značilo da ti je disk zdrav, a također i ugrađena optika, ali te u tom slučaju čeka zamjena matične ploče.

Znatno je vjerojatnije da ti je HDD jednostavno crkao, a DVD ne očitava medije tko zna već koliko dugo, jer se nakupio prašine, ali ga rijetko koristiš pa nisi ni znao do sad.
15.09.2014 | 16:23
Podatke mozes spasiti, ali je pitanje cijene spasavanja. Ako je besto turbo vazno, imas firme koje dobro zaradjuju na tome. Ostali cupaju kosu jer nisu radili sigurnosne kopije.
15.09.2014 | 17:44
Zadnji put kad sam se raspitivao, cijene su išle do 50 EUR po megabajtu, ako se radilo o čitanju podataka elektromagnetnim mikroskopom.
Ako se radi o krepanoj elektronici harda, to je relativno bezbolno. Nađeš (kupiš) disk istog proizvođača i odgovarajuće serije i zamijeniš elektroniku. Ali na ovim novijim 2,5" diskovima obično crkne step-motor od pogona glave i to je već veći seks...
15.09.2014 | 18:00
Ljudi svašta rade. Recimo, memoriske kartice su dosta u upotrebi i obično strada kontroler na njima (CF i SD) i onda se kontrolere miće i stavlja se u čitač (ne obični) i skidaju se podaci.
Vjerujem da crknuti motor nije nešto što se ne bi dalo riješiti.
Ovdje to nema smisla jer ako su podaci toliko važni, rezervne kopije su obavezne.
Moderatori: Bertone
  • Stranica:
  • 1

Vikalica™

Zadnja poruka: pred 2 dana, 2 sati
  • jmustac: poslano
  • Riba: Javi se meni s detaljima.
  • jmustac: kako obrisati profil na ovom forumu?
  • rusty: @marioart - ovisi o hipervizoru, ali ukratko da. Moguće je dobiti emulaciju x86 na ARM bare metal stroju. UTM hypervisor kojeg osobno koristim nudi u mogućnost. Jasno, to zovu emulacijom, ne virtualizacijom ali eto
  • marioart: @rusty .. moze li se ikako dobiti x86 win kroz virtualizaciju?
  • stefanjos: drlovric. pa odgovaranje poruka na aplikacijama koje namu mac app i ako se puni da ne secem po mob, rijesim preko maca i to je to
  • rusty: Virtualizacija bi bio moj odabir, e sada da li je besplatno ili ne, ovisi o tome kako ćeš tu kopiju licencirati
  • VanjusOS: ima li nekakav besplatni način za imati Windows na Macbook sa M čipovima?
  • drlovric: Za sta ti konkretno mirroring sluzi? Ja mu nisam nasao primjenu :/
  • stefanjos: affinty na popustu 50%. ja sam si uzeo novu licensu. do sada sam bio na v1
  • stefanjos: tako da, meni je to top feature
  • stefanjos: ja imam australski app store i iphone mirroring koristim svaki dan
  • drlovric: To ces probati jednom i nikad vise. Nema razloga za biti razocaran :)
  • Zdravac: - NIJE :/
  • Zdravac: Jel proradio iPhone Mirroring? :)
  • Yonkis: iOS 18.1.1 / macOS Sequoia 15.1.1 [link]
  • kupus: pretpostavljam da to ide meni, znaci fino radi.
  • kupus: hahaha
  • drlovric: Znas kako lijepo klepece. Mozes i mijenjati zvuk. Merak pravi ????????
  • kupus: svejedno hvala smayoo
  • smayoo: Ma nemoj me zajebavat... :D
  • drlovric: Prekrasna aplikacija ako zelite zvuk fancy mehanicke tipkovnice :) [link]
  • drlovric: I ja to ocekujem. Na proljece cu u USA i iskreno se nadam da ce izaci do tada. Da donesem makar dva komada :)
  • Borisone: Osim ako nisi na ti s Tim Cookom, najbliže nagađanju kada je: [link]
  • VanjusOS: zna li netko, hoće li izaći uskoro Air sa M4 čipom?
  • smayoo: Pokušao sam, ali sam odustao kad me zavrtio u krug s registracijom i sign-inom na Epic games. Najprije kaže da može iskoristiti moj AppleID, kad napravi login preko AppleID i kažem da ne želim pokazati svoj AppleID onda me opet svejedno traži login. Tako da... sorry, ne bih.
  • kupus: hvala
  • kupus: moze li netko probat ovaj besplatan virtualan masterpiece na m macovima? [link]
  • ping: @drlovric imaš besplatne konvertere na netu pdf to excel ili konvertiraj u jpeg pa potrazi online free konverter ocr to excel
  • drlovric: nemam Acrobat....smo PDF Exprt i Wondershare.... Raspadne se na oba
  • drlovric: Daj mi mail na poruku pls, pa da ti posaljem....a kakav Pentagon, prosla su ta vremena, glupost neka :)
  • Zdravac: negdje ju uploadaj, pošalji mi link pa ak hoćeš, da vidimo kak će ispasti (osim ako nisu neke secret Pentagon pi*darije :)
  • Zdravac: @drlovric - "export to excel" ?! Adobe acrobat
  • drlovric: Imam fakturu u PDF, htio bih od nje napraviti Excel file. Sta da radim? :)
  • mariolino1971: Pozdrav. Pokušavam poslati oglas no stalno dobivam poruku 413 Request Entity Too Large. U čemu je problem?
  • kupus: UK korisnici vs Apple [link]
  • Yonkis: Jeste li znali da se iPhone sam reboota ako nije otključan u 72 sata? [link]
  • Yonkis: jeste čitali komentare na [link]
  • Ender: takodje zainteresovan za neki IPTV, predlog moze u PM.
  • cariblanco: Ako hočeš ja ti svog "provajdera" kojeg koristim 4-5 godina, pošaljem na pp ?
  • cariblanco: Kako veli Zdravac dobar iptv za 10 E i imaš sve i gdjedaš od kud hočeš. Meni je to jako važno pošto puno putujem, trebam samo dobar net i mirna bosna
  • drlovric: Moj Telemach nema Arene vec Sport Klubove....ali postoji kabelska u zgradi koja ima Arene, preko koaksijalnog kabela.... Pa sam se tehnloski vratio deteljece unatrag. Ali radi evo :)
  • Zdravac: Ali to je paket ex yu kanala, nema samo sport vec sve
  • Zdravac: Kvalitetni, koji mogu preporučiti 10 eur/mj
  • Zdravac: Ima, iptv
  • kupus: hometv to go ili kako već
  • kupus: znači ide i eronet aplikacija
  • kupus: u bih prava ima arenasport ako se ne varam
  • drlovric: Jel ima neki nacin da se HNL Supersport liga gleda online? Neki app? Streaming? Iptv?
  • cariblanco: Prošlo iz petog pokušaja...bit će da je Riba na suhom ;)

Za vikanje moraš biti prijavljen.

Prijava

Novo na Jabučnjaku

Teme

Oglasi

Komentari

Anketa

Koji Mac koristite?

Page Speed 1.15 Seconds

Provided by iJoomla SEO