17.09.2014 | 21:19
havdic kaže:
Dečki... Svaki tiskov kiosk ima apc back ups od 500VA... Na nijednom kiosku nikad problema...
To ovisi što tko smatra problemom. Trafikantica vjerojatno nije emotivno i fizički uništena ako joj se ponekad resetira njena fiskalna blagajna i internetski router.
Netko tko radi neki kreativan posao na računalu može se naći u situaciji da čupa kosu, čak i ako treba nadoknaditi samo 10-15 minuta od zadnjeg save-a.
On line ups je suluda investicija i redovito jednom godišnje zamjena baterija, osim ako se ne radi o nekim kvalitetnijim uredjajima
Kad pričamo o UPS-u, ako se ne radi o kvalitetnijim uređajima, ne treba ga ni kupovati. Bateriju nije nužno mijenjati godišnje. Sve ovisi kolika je predviđena autonomija. Ako nije "na nož", može i kroz drugu pa i treću (ako je zaista dobra) godinu baterija dobro služiti uz nešto kraću autonomiju.
Moguće da je ups smeće, ali ne slažem se da treba trošiti brdo novaca na ups koji konstantno drži 220V... Moje mišljenje naravno
Nego treba - što? Raskapati brutalno skup profesionalni stroj zato što ima 6-7 godina pa su mu se kondenzatori u napajanju malo rasušili, a da bi se moglo koristiti govance od UPS-a koje košta manje od bilo kojeg pojedinačnog komada iz tog računala?
Moje je mišljenje upravo obratno. Dual conversion online UPS je ujedno i galvansko odvajanje od mreže i vrlo solidna prenaponska zaštita, čak i u uvjetima lošeg uzemljenja. Za stroj te vrijednosti, jednostavno je glupo kupiti jeftilen od UPS-a
Ali, pazi ideje. Havdic, tebi je očito to smeće - OK proizvod i imaš ga kome prodati. Kupi onda ovaj od Tinat tako da ga ona ne mora poklanjati trgovcu koji joj ga je prodao da ovaj na tome cijepa drva.
(Upravo mi je palo na pamet, ako ih skupi 4 komada, mogao bi ih taj trgovac koristiti i kao klocne na kojem bi držao auto kad skine kotače s njega.
)